Над 30 млади ослепеле на концерт во Москва

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Не е за смеење ама не ги терал никој да одат. На влезниците на секоја таква журка е наведено дека има такво осветлување или ласер шоу,или пак дека е прегласна музиката. Ама нив им било интересно да гледаат у ласерот и затоа сеа ќе им биде интересно ако уопште гледаат..било што.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ласерот во моментот кога бил најсилен требало да осветли во небото. Но по некоја „случајност“ или незнам што.... зраците биле насочени кон публиката. Во целиот тој дел каде што поминал има оштетени. Кој повеќе кој помалку. За жал некои го изгубиле видот до 80% :nesvest:

Б

БејбиГрл

Гостин
Не е за смеење ама не ги терал никој да одат. На влезниците на секоја таква журка е наведено дека има такво осветлување или ласер шоу,или пак дека е прегласна музиката. Ама нив им било интересно да гледаат у ласерот и затоа сеа ќе им биде интересно ако уопште гледаат..било што.
На ниедна влезница на сум прочитала дека може ласерите да ти го намалат видот за 80% :nesum:

Незнам зашто постовите ви се како сами да си го барале. И неможам да ги најдам овде смешките. Луѓето само излегле да се журкаат, а нечија грешка ќе ги оштети за цел живот. Млади луѓе, жално ептен

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Затоа јас не одам на журки :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
не, не е да идам ради тоа али ради би ги укинал :) ласерите не толку некако не ги приметувам али тоа трепкачите скапани ради нив што не знам кај одам одма би ги забранил :mad::mad:

греота е за луѓево,ова е мислам најбанален начин за оштетување што сум го чул до сега :S

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Жалосно е што луѓето ослепеле, тие само отишле да си поминат убаво на журка. Темава мислам дека треба да се премести во вести на денот или општи муабети.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
лол луѓе не се дивете многу ... сигурно се работи за привремено слепило , сите кој настрадале од ласер имале само привремено слепило (ден, недела, најмногу месец)... сигурен сум дека се работи само за привремено оти ако приметиле дека не гледаат веднаш ќе се тргнеле а немале уште да стојат за да дојде до целосно слепило, според мене ќе бидат ок за некоја недела

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Бачко тоа делува во секунда да не си ти Чак Норис па одма да се тргнеш :pos2: голем пропуст е тоа зашто тие ласери за небо се поголеми и опасни посебно за осетливо место како окото...а може и да не е привремено слепило се зависи колку траело

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Жалосно е што луѓето ослепеле, тие само отишле да си поминат убаво на журка. Темава мислам дека треба да се премести во вести на денот или општи муабети.
Темава е крајно невкусна и треба да се „зашупи у ќенеф“.

П

Паган-др

Гостин
Стварно. Зошто темава е во Чек Дис Аут? Што има сеир да се фаќа? Што им се оштетил видот на млади од ласери? Ова е за жалење. И не биле они криви туку организаторот. Сега они отишле да се журкаат. Од кај знаат дека ке бидат ласерите насочени во нив. Темава треба да се премести.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
лол луѓе не се дивете многу ... сигурно се работи за привремено слепило , сите кој настрадале од ласер имале само привремено слепило (ден, недела, најмногу месец)... сигурен сум дека се работи само за привремено оти ако приметиле дека не гледаат веднаш ќе се тргнеле а немале уште да стојат за да дојде до целосно слепило, според мене ќе бидат ок за некоја недела
На вестите на А1 рекоа дека кај повеќето видот неможел да се поврати, и цел живот ќе останале слепи!

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
На ниедна влезница на сум прочитала дека може ласерите да ти го намалат видот за 80% :nesum:

Незнам зашто постовите ви се како сами да си го барале. И неможам да ги најдам овде смешките. Луѓето само излегле да се журкаат, а нечија грешка ќе ги оштети за цел живот. Млади луѓе, жално ептен
Па неможе да ти пишат на влезница за колку проценти може да ти се намали видот ради лајт шоу или ради ласерите ама стои предупредување дека има такво осветлување и може да дојде до оштетување на видот ако гледаш директно во ласерите или нешо слично. Истото е и за звукот. Најди од негде влезница за Продиџи последниот пат кога беа.
И не викам дека е смешно.Не е воопшто.Ама повеќето од тие луѓе гледале директно во нив зошто им било интересно у моментот.
А ако на влезниците немало такво предупредување, е тогаш ќе го јаде организаторот.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не е привремено ослепување, изгорена им е ретината, трајно е тоа.

Со време може и да е полошо.

Жално.

Kajgana Shop

На врв Bottom