Над 30 млади ослепеле на концерт во Москва

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
И не викам дека е смешно.Не е воопшто.Ама повеќето од тие луѓе гледале директно во нив зошто им било интересно у моментот.
А ако на влезниците немало такво предупредување, е тогаш ќе го јаде организаторот.
информацијава вика дека по грешка биле насочени кон луѓето а не дека тие намерно гледале...
биле наменети за во небо...

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
На влезниците на секоја таква журка е наведено дека има такво осветлување или ласер шоу,или пак дека е прегласна музиката.
Можеби и на таа журка било наведено, но сепак се случило тоа, па не било намерно :хммм:

Ама нив им било интересно да гледаат у ласерот и затоа сеа ќе им биде интересно ако уопште гледаат..било што.
Ама повеќето од тие луѓе гледале директно во нив зошто им било интересно у моментот.
Столе, не е мерак во прашање, читај долу

Ласерот во моментот кога бил најсилен требало да осветли во небото. Но по некоја „случајност“ или незнам што.... зраците биле насочени кон публиката. Во целиот тој дел каде што поминал има оштетени. Кој повеќе кој помалку. За жал некои го изгубиле видот до 80% :nesvest:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Да не свршат во следните 205 години лугето одговорни за овие ласери:smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
не, не е да идам ради тоа али ради би ги укинал :) ласерите не толку некако не ги приметувам али тоа трепкачите скапани ради нив што не знам кај одам одма би ги забранил :mad::mad:

греота е за луѓево,ова е мислам најбанален начин за оштетување што сум го чул до сега :S
За Стробоскопи, не се толку опасни, на главната сцена на Ексит имаше 12 вкупно и беше Топ.
Е сега ласерите, ми пречат многу и оние обичните за светкање во народ. И кога сум на журка се обидувам да ги избегнувам.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
За Стробоскопи, не се толку опасни, на главната сцена на Ексит имаше 12 вкупно и беше Топ.
Е сега ласерите, ми пречат многу и оние обичните за светкање во народ. И кога сум на журка се обидувам да ги избегнувам.
Да не свршат во следните 205 години лугето одговорни за овие ласери:smir:
Слаба ти е клетвата, ќе добијат ерекција и ќе коваат со саати без гајле, воопшто ерекција да не добијат. Тоа веќе личи на клетва.

N

n/a

Гостин
Не гледам некоја посебна загуба,искрено.
Неколку наркомани помалку...
Чист ќар,кога ќе размислам малку повеќе.

п.с
Сум се заколнал у мајка,у татко и у се што ми значи на овој свет...
дека ми дојдат ли у контакт техно DJ-еи...
сум им разебал се по список и до коске без размислување.

Б

БејбиГрл

Гостин

п.с
Не гледаш загуба???
Според тебе сите млади луѓе што одат на журки се наркомани?

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10

п.с
Без генерални етикети, те молам.

Б

БејбиГрл

Гостин
A sto moze da bide poloso od trajno oslepuvanje? Da im padnat ocite?! :vozbud::vozbud:
Па на пример ако некој има трајно оштетуваше, губење на видот од 40% со тек на време може да биде полошо и да загуби 50%....сфаќаш?

Член од
25 март 2007
Мислења
204
Поени од реакции
14
Леле уозбилување на темава... Добро, никој не вика дека не е трагедија, али вие или сте ептен :pop:, или стварно не знаете да пукате сеир човече. Коа луѓево можеа да пуштат муабети (со кои ја НЕ се сложуам, да не бидам сфатен погрешно!!!) од типот "Борче, Борче, изгоре ко шкорче" или "-Шо на Тоше му поминало задњо низ глава? -Моторот.", не знам како можете за ова да се чудите.

П.С. Off topic - Тончи батка, поголема клетва од тоа да можеш да ебеш нон-стоп со денови, а да неможеш да свршиш... Амин.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
се трудам во секоја ситуација да го извлечам најпозитивното и ако е можно да придонесам да ја подобрам и да насмеам некого...
ова не е таква ситуација каде има простор за заебанции...
секогаш има граница...:salut:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Леле уозбилување на темава... Добро, никој не вика дека не е трагедија, али вие или сте ептен :pop:, или стварно не знаете да пукате сеир човече. Коа луѓево можеа да пуштат муабети (со кои ја НЕ се сложуам, да не бидам сфатен погрешно!!!) од типот "Борче, Борче, изгоре ко шкорче" или "-Шо на Тоше му поминало задњо низ глава? -Моторот.", не знам како можете за ова да се чудите.
Мене ми изгледа дека ти не си ОК.
Да пукам сеир на триесетина млади луѓе коишто го изгубиле видот на некоја журка?
Ако во ова гледаш нешто смешно ти треба тебе дијагноза!
Жалосно и отсекогаш сум ги мразела ласерите, ова е трагично и може да се случи секаде, организаторите треба убаво да си платат за оваа голема грешка.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
...а јас толку им се радвам на ласерине

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
WAaa жално, ласерите што ти прават ејј ке те ослепат ке ти го намалат животот .. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom