Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
дечиња,дечиња смиретесе ке најдеме решение:pos2:
па вака да ви кажам искрено нема потреба од олку големи важности да и се дават на темава и олку да се карате и да напрајте 500 кулминации тука а заплетот никако нема да дојди.После сиве коментари треба да викнеме некој писател и да напише книга:"ГНЕВОТ НА СКОПЈАНИТЕ КОН ОХРИЃАНИТЕ"или на некој ако му одговара може и обратно.Ако сакате да бојкотирате бојкотирате ама да ви кажам дека далеку избегавте од темава...плус ние охриѓаниве испаѓат дек ве молиме да идате со то шо ви докажвиме работи,а вие како добри математичари не учите на пресметки и туризам...ЛОООЛ...дајте стварно смиретесе па некој од страна да не чита ќе си рече овие или будали се или се пореметени...Тоа шо постои омраза кон двете страни постои и во тоа никој неможи да кажи дека не е така,ама стварно понекогаш претеравме и со навреди и со све...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
наместо да кажиш како си чекала 58,6 минути да ти донесет кока кола во некој кафич во охридов ти кажвиш да престаниме...
мојш и да кажиш дека поради то шо закаснала толку келнерката решила да ти ја дајт поефтино и си платила само 160 денари за кока колата:vozbud::vozbud::vozbud:
то е јако... а не твојов муабет...:pos::pos::pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Грешка си Фиwипчо.

Членот кој ми има дадено црвено имаше репутација кога ми го даде „црвенкото“, ама затоа што и јас му вратив со иста мера - повеќе нема репутација. Ах бе Охриѓани, пак ве изневерува логиката. Мислете на туризам, а не на зелени и црвенки :back:

Од 3 напишани постови денес на темава, 3 ти се офтопик.
Назад на темата.
Abe bate me zabole mene za reputacija ;) Samo sum razocaran od vas administrtorive gledam postari ste poseriozni, pa dobro be da mu e**m majkata kako ne ti e sram da recis deka site gragani se glupi, neobrazovani, pokvareni.... P i men vo skopje mi se imat deseno da mi zemit taksist 200 denari namesto 60, da mi dosadvet ljuge na ulica, da probet da me ograbet... pa ne vikam si te skopjani se pokvareni. Ima vo ohrid kafici kaj so ima dobra usluga, ima taksisti koi ne ti semet ni denar pojke od kolku so treba, ima privatni smestai kaj so se ponaset ko so treba... a ti site gi stavas vo eden kos i gi vregas?!?!? razmisli malce zato i ti rekov da se lecis, i pak ke ti recam za sramota si!!!!!!!!!! :uvo:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
ехе,цепки сте бе,:pos2::pos2:,у 2 саат да ве брка???!!!!, да те одере поради другар шо ја барал сестра му, еее стварно малер сте биле,
Не веруваш? Типот бил од Крива Паланка, и пред 4-5 години бил келнер во Силекс, а таму бил и другарот, што баш и не пазе што збори, па го кркал шамарот, а лани летоска јас си бркнав во џебот. И ти криво ме разбра, не ги нападнав охриѓаните, туку само кажав една случка, во која актерите се од источна Македонија.:)

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
жити се само охригани се вакви за цениве, до вчера вотката беше 60.. стана 80.. па сега и за 150 ти се малку за 3 капки чиста вотка од магацин некој и пуна чаша лед со едно суво лимонче (во скопјево). Истата приказна. Без 300 денари за кафе неможеш од дома да излезеш во скопјево. (освен до некој маалски затупен кафич) Па охриѓаните се ненормални што си ги билдаат цените во сезона

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Прашање до Ацид:
Дали ова значи дека ти годинава нема да се нацрташ во Охрид во рекреирачки план?

Член од
3 март 2008
Мислења
69
Поени од реакции
37
Ајде да не "ситничариме" за охридската гостопримливост и докажана туристичка дејност . Многу посуштински работи "смрдат" на охридското крајбрежје .

Охрид го бојкотирам од секогаш , летувам од другата страна на Галичица . Но , како сакам да уживам во убавините на мојата земја , минатата недела го посетив Св.Наум .

Нашите предци и сите светци сигурно се превртуваат во своите вечни пребивалишта .

Замислете , во центарот на македонската духовност , хотел и ресторан .
Ах , света почво .

Еве ја сцената . Десетина посетители на црковниот комплекс , секој сам со своите мисли . Тишина .
Од ресторанот излегува мала , но бучна група на луѓе која ја нарушува хармонијата . Пијани новопечени бизнисмени и една стегната "тетка" .

"Гледаш брат како се води бизнис ? Ма каков патриот ! Пари брат , пари !!!! "
Висок тон и громогласно смеење .

И ? Потребен ли е коментар ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ајде да не "ситничариме" за охридската гостопримливост и докажана туристичка дејност . Многу посуштински работи "смрдат" на охридското крајбрежје .

Охрид го бојкотирам од секогаш , летувам од другата страна на Галичица . Но , како сакам да уживам во убавините на мојата земја , минатата недела го посетив Св.Наум .

Нашите предци и сите светци сигурно се превртуваат во своите вечни пребивалишта .

Ах , света почво .

Еве ја сцената . Десетина посетители на црковниот комплекс , секој сам со своите мисли . Тишина .
Од ресторанот излегува мала , но бучна група на луѓе која ја нарушува хармонијата . Пијани новопечени бизнисмени и една стегната "тетка" .

:pop:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Граѓанска Војна
Не не ова не е војна ова е револуција дел од обидите да се направи охрид всушност елитен туристички град, односон да дојде до масовно менување на менталитет.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Напишано од victoria

Ах , света почво .

КОРУН на ова му треба ЕКЗОРЦИСТ ПРОФЕСИОНАЛЕЦ а не обичен поп....:pos2::pos2::pos2::pos2:

Добро каква врска има приказнава со темава може да ми објасни некој???

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе на кого му е убо...нека си идет во Охрид, а на кого НЕ му е убо...ич нека не идет!!!
А за тие што се прават мангупи важи следново:
Како што ќе свириме така ќе играте...а ако не ви се допаѓа орото...ич да не се фаќаш да играш...или со други зборови МАРШ!!!
Охриѓанец, сwцка :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Abe bate me zabole mene za reputacija ;) Samo sum razocaran od vas administrtorive gledam postari ste poseriozni, pa dobro be da mu e**m majkata kako ne ti e sram da recis deka site gragani se glupi, neobrazovani, pokvareni.... P i men vo skopje mi se imat deseno da mi zemit taksist 200 denari namesto 60, da mi dosadvet ljuge na ulica, da probet da me ograbet... pa ne vikam si te skopjani se pokvareni. Ima vo ohrid kafici kaj so ima dobra usluga, ima taksisti koi ne ti semet ni denar pojke od kolku so treba, ima privatni smestai kaj so se ponaset ko so treba... a ti site gi stavas vo eden kos i gi vregas?!?!? razmisli malce zato i ti rekov da se lecis, i pak ke ti recam za sramota si!!!!!!!!!! :uvo:
Каде реков дека сите граѓани на Охрид се глупи?
Викам дека ти си глуп (зошто се служиш со селски финти и наметнување зборови), а дека сите останати едноставно не ги бива за туризам. :wink:

pazzo: brat abe odi leci se!!!!!!!!!!!! :pos2:
Прашање до Ацид:
Дали ова значи дека ти годинава нема да се нацрташ во Охрид во рекреирачки план?
Не. Мислев да одам, ама се премислив кога размислив убаво што ме чека и кога ми текна какви „одмори“ сум имал таму.
Најверојатно во Струга или Преспа, а можеби и на двете места по една недела.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Не. Мислев да одам, ама се премислив кога размислив убаво што ме чека и кога ми текна какви „одмори“ сум имал таму.
Најверојатно во Струга или Преспа, а можеби и на двете места по една недела.
Среќен пат и мирно море...
Ак не ви се свиѓат не идајте...:pipi:
:pos::pos::pos:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па не одиме, не сфати ли до сега? :) Незнам која ти е хроничната потреба да ни го кажеш тоа 50 пати на темава :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom