Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Па околу тоа мислев..Види сега со никаква услуга преполн е градот, замисли што ќе биде ако се однесуваат како треба. Јас би замолил да се понекултурни и понеуслужливи бидејќи што е многу многу е од туристи.
:pos: :pos:
Да да во фазон на Франци Блашковиќ и Горе Уши Винету лига за борба против туризмот демек да не ги реметат природните богатства на Истра невоспитаните туристи ,добра ти е идејава мада на Франци никој не му зема за зло пошто е авангарда.

Ме нервира што темава прерасна во "Јас да бев Охриѓанец,вака и вака".

Она што е факт,дека напињаат со цени и арогантност зашто им се може.
И вие да бевте на тоа место,ќе праевте исто,затоа не мора да давате морални коментари.Ќе биде штета да се сврти темата на муабети како,метафора,ја да бев политичар,немаше да крадам:kesa:

Им се може,затоа и се такви.
Целта на бојкотот е специфично да ги удриме каде што ќе ги боли,финансиски,а не со мали приказни за деца.

Колку од нас реално нема да одат во Охрид годинава од сите што мрчат?
Ја,Acid и Мистик?

Некој друг,онака случајно?

Ја не идам у Охрид. Ќе идам у Љубаниште. :smir:

:tapp::tapp: нема одење значи

Не до парите колку до услугата.

Типичен пример за погрешен човек на погрешно место е чуварот на капијата на Самоиловата тврдина.

99% од времето пијан и нервозен затоа што го задолжиле да наплаќа по 20 ден. влез, а нема ситно.

:pos2:

Не до парите колку до услугата.

Типичен пример за погрешен човек на погрешно место е чуварот на капијата на Самоиловата тврдина.

99% од времето пијан и нервозен затоа што го задолжиле да наплаќа по 20 ден. влез, а нема ситно.

:pos2:

Па нека наплаќа покрупно.
Инаку Солид.
Покажи бе солидарност. И тие се Македонци. Нека се подискапат малу.
Мене ми е чудна целата дилема, ама ај реков кога сум почнал да продолжам.
Сите сме Македонци. Сега пазарна, непазарна логика, не е Македонија некоја голема држава, па да има конфликт меѓу провинции. Шака народ сме, едни од други зависиме.
Ова е племенско групирање.
Бидејќи кој е виновен за немањето на контрола, за нехигиена, немање задоволителни услови (кафето на батката погоре).
Локалната власт? Државата? Муштериите кои не се бунат туку примаат?
Како одат тие работи.

Па нека наплаќа покрупно.
Инаку Солид.
Покажи бе солидарност. И тие се Македонци. Нека се подискапат малу.
Мене ми е чудна целата дилема, ама ај реков кога сум почнал да продолжам.
Сите сме Македонци. Сега пазарна, непазарна логика, не е Македонија некоја голема држава, па да има конфликт меѓу провинции. Шака народ сме, едни од други зависиме.
Ова е племенско групирање.
Бидејќи кој е виновен за немањето на контрола, за нехигиена, немање задоволителни услови (кафето на батката погоре).
Локалната власт? Државата? Муштериите кои не се бунат туку примаат?
Како одат тие работи.
Немат никаква врска со слидарност ова или какво било племенско групирање.Се работи за чист бизнис.Охрид има можности за елитен туризам.Јас велам подобро 1000 туристи кои ќе трошат по 30 000 денари отколку 30 000 туристи кои ќе трошат по 1000 денари.:toe:

Немат никаква врска со слидарност ова или какво било племенско групирање.Се работи за чист бизнис.Охрид има можности за елитен туризам.Јас велам подобро 1000 туристи кои ќе трошат по 30 000 денари отколку 30 000 туристи кои ќе трошат по 1000 денари.:toe:

Абе дека си, си во право. Јас така подобродушен пристап имам кон работите, можеби бидејќи немам врска со издавање соби и слично, но сигурно кој си има мисли поинаку.
Може и понатаму така да стане. Да се истребат тие со помали можности, со подигнувањето на нивото на се.
Здравје.

Ти ако немаш подобар избор за невеста од odmazni4ka, би ја земал за жена по секоја цена?
Јас не. Туку би барал подобар или пак би и дал некој совет за разубавување :wink:
абе ова слика ќе бит ко ќе му прајте кврц кврц на форумов???:vozbud::vozbud::vozbud:

Јас велам подобро 30 000 туристи од кои 20 000 ќе се женски отколку 1 000 од кои 200 ќе се женски..:vozbud::vozbud::vozbud:
п.с. ова како чоек шо живејт во охрид и не го засегат угостителско-сместувачко-ограбувачка дејност:toe:

Кампањава е според мене големо срање.Не дека ги бранам охриѓани,ама имаше кампања да не се оди во грција,па пак си ги пакуваат куферите курви и педери и си одат и никому ништо.Фатете се за нив а не за охриѓаниве...

Кампањава е според мене големо срање.Не дека ги бранам охриѓани,ама имаше кампања да не се оди во грција,па пак си ги пакуваат куферите курви и педери и си одат и никому ништо.Фатете се за нив а не за охриѓаниве...

ТОЧНО ТАКА, ВИЕ ТУКА СЕ КАРАТЕ СО КОЈ ЌЕ ОДИ ЗА ОХРИД КОЈ НЕ А ПОЛА МАКЕДОНИЈА ПРЕДАВНИЦИ КЛЕТИ СИ СПАКУВАА КУФЕРИТЕ И АЈТ ВО ГРЧКА. ЕПА ИЗВИНЕТЕ АМА МИСЛАМ ДЕКА ДЕЧКОВО Е ВО ПРАВО.

СЕ НЕРВИРАМ ВАКА ШТО НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕМЕ СЛОЖНИ СИТЕ ЗАЕДНО И ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ ДА ИМ ДОКАЖЕМЕ НА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ ДЕКА И НИЕ СМЕ ЛУЃЕ И ДЕКА ПОСТОИМЕ.

КОЈ НЕ ИДЕ У ОХРИД НЕКА ИДЕ У ГРЧКА МОЖДА К*Р ЌЕ МУ ДАДАТ МАЛАЃИВЕ.

Абе на кого му е убо...нека си идет во Охрид, а на кого НЕ му е убо...ич нека не идет!!!
А за тие што се прават мангупи важи следново:
Како што ќе свириме така ќе играте...а ако не ви се допаѓа орото...ич да не се фаќаш да играш...или со други зборови МАРШ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom