Diablo 3

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Корун.. Diablo спаѓа во поджарн кој што љубителите на оригиналниот RPG жанр го нарекуваат Fight Role Playing Game. Во Diablo и нему сличните ништо друго во животот не правиш, освем што се тепаш.

Земи ја како пример, Baldurs Gate, каде што можеш да ја завршиш цела игра без лошо да погледнеш некој, камо ли да се затепаш. Приказната која што се развива во Baldurs е огромна, и акцентот е на приказната... тепањето.. се дешава поради тоа што тоа се тешки времиња и поради тоа што ти си решил да се цепаш и да му врзеш пар шамари на змејот :)

Сума сумарум... не викам дека ни едното ни другото е лошо.. И двете варијанти се екстра интересни.
Гледаш филм... гледаш акција или гледаш драма...

Абе се знае Morrowind и продолжението Oblivion се поим(дефиниција) за RPG. Инаку што се однесува до Blizzard и Diablo 3 ќе се почека стварно ама до сега секоја игра што искочила од нив е легендарна зашто кога Blizzard пуштаат нешто пуштено е.:)

Ахахаха, RPG жанрот постоел и бил промовиран 10-15 години пред да излезе Диабло, од страна на компаниите Sqaresoft и Enix(некаде 83та, 84та), кои пред неколку години се споија под името Square-Enix.

Сигурно тие не биле FPS RPG или нешто такво. Сигурно биле нешто како Diablo на пример...

Корун.. Diablo спаѓа во поджарн кој што љубителите на оригиналниот RPG жанр го нарекуваат Fight Role Playing Game. Во Diablo и нему сличните ништо друго во животот не правиш, освем што се тепаш.

Земи ја како пример, Baldurs Gate, каде што можеш да ја завршиш цела игра без лошо да погледнеш некој, камо ли да се затепаш. Приказната која што се развива во Baldurs е огромна, и акцентот е на приказната... тепањето.. се дешава поради тоа што тоа се тешки времиња и поради тоа што ти си решил да се цепаш и да му врзеш пар шамари на змејот :)

Сума сумарум... не викам дека ни едното ни другото е лошо.. И двете варијанти се екстра интересни.
Гледаш филм... гледаш акција или гледаш драма...

:pos2: Hack-And-F*cking-Slash се вика. :helou: (без F*cking)

Или играш игра...

Абе се знае Morrowind и продолжението Oblivion се поим(дефиниција) за RPG. Инаку што се однесува до Blizzard и Diablo 3 ќе се почека стварно ама до сега секоја игра што искочила од нив е легендарна зашто кога Blizzard пуштаат нешто пуштено е.:)

Oblivion не е продолжение на Morrowind исто како и Morrowind што не е продолжение на Daggerfall. Тоа е нова игра во TES серијалот. Барем досега, Beth секоја игра ја прават од почеток, без многу (или воопшто нема) влијание од предходните игри.

Па ти изгледа како RPG-ја ги знаеш само оние што се Point-n-Click и FPS. А јас најдов тука да се расправам за RPG.

Па ти изгледа како RPG-ја ги знаеш само оние што се Point-n-Click и FPS. А јас најдов тука да се расправам за RPG.

Епа ајде де, не ме поправај мене, кажи си што е RPG, кои се RPG и се што мислиш.
Ајде и ја да научам нешто.

Полека,ако ви се дискутира за ова,отворете тема и да ви ги префрлам таму мислењата.

Ако не,држете се од офтопик муабети :)

Нема веза, тоа се само гласини. Знаеме дека Близард игрите ги издават кога се ready.

Де бе де бее, не се секири, кога близард се кажале дата? Никогаш, и нема ни да кажат. И најде од кој, GameSpot.

Треба само линк да најдам, да видаш дека еден од вработените во близард кажа дека нема да има нова близард игра во 08.

Де бе де бее, не се секири, кога близард се кажале дата? Никогаш, и нема ни да кажат. И најде од кој, GameSpot.

Треба само линк да најдам, да видаш дека еден од вработените во близард кажа дека нема да има нова близард игра во 08.

Знам :)

Ја не реков ТОГАШ ИСКАЧА, СИГУРЕН СУМ!!!!!!

Само пишав од кај најдов такви информации...

Смири се, само смирено.... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom