Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од овие што ги наброја, (за мене) Diablo 2 е без конкуренција. Башка 90% од сите RPG се бледа копија на Diablo.
Тешко дека The Elder Scrolls е копија на Diablo... TES Arena излезе во 94та а Diablo малку покасно. Плус, TES сите се во прво лице. (Освен Redguard)
Такви RPG во прво лице што се, не ги бива (Oblivion, Mass Effect, S.T.A.L.K.E.R, Deus Ex.....)
Дефиниција за RPG ти е Diablo 2
Да речеш дека Deus Ex и TES не ги бива.. е исто ко да си извршил гејмерско самоубиство![]()
Море вие не сте виделе како изгледа RPG, Диабло не е RPG туку е Hack&Slash, посебен жанр е тоа. Статистики, оружја, damage во бројки, тоа не е RPG. Diablo нема ни 1% RPG у него. За PC добри RPG-ја се Mass Effect, KOTOR 1/2, Jade Empire, Deus Ex итн, иако сите овие се само бледо издание на тоа како треба вистински RPG да изгледа. Барајте добар RPG на конзолите, конкретно Нинтендо и Плејстешн.
И да, Diablo е најдобар Hack&Slash на сите времиња.
Ме интересира...
Дали и Baldur's Gate,Icewind Dale,Planescape:Torment и тн. ги сметаш за Hack&Slash?
Јас лично за нив мислам дека се дефиниција за RPG,бидејќи ги доловуваат во целост role playing game елементите.
А за Diablo се согласувам.
Baldur's Gate и Icewind Dale ги изиграв со мерак, а Planescape не сум ја 'рчнал. Ама стварно на ПЦ слабо RPG-ја.
RPG - Role Playing Game
На Diablo 2: Бираш шупак, го праиш херој (Role) и идеш играш и све можно што постои САМ го праиш покољ (Playing Game)
Значи го зимаш чоекот, го праиш ЅВЕР и све друго умира од твоја рака.
Е тоа би било дефиниција за RPG.
Meѓу првите игри што го промовирале RPG стилот воопшто е и Diablo. Значи тоа надградба на карактер, на оружја, херои.... од таму произлегува. И другиве новиве игри се RPG ама не се баш баш тоа.Не е баш баш тоа, ама нема веза.![]()
Meѓу првите игри што го промовирале RPG стилот воопшто е и Diablo. Значи тоа надградба на карактер, на оружја, херои.... од таму произлегува. И другиве новиве игри се RPG ама не се баш баш тоа.
RPG - Role Playing Game
На Diablo 2: Бираш шупак, го праиш херој (Role) и идеш играш и све можно што постои САМ го праиш покољ (Playing Game)
Значи го зимаш чоекот, го праиш ЅВЕР и све друго умира од твоја рака.
Е тоа би било дефиниција за RPG.
Meѓу првите игри што го промовирале RPG стилот воопшто е и Diablo. Значи тоа надградба на карактер, на оружја, херои.... од таму произлегува. И другиве новиве игри се RPG ама не се баш баш тоа.