Врска со "лесна" девојка?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
А после десетици години, нема да постои стравот од превара? Ада, и сега важи истото. Ваљда и пред 2000 години - а тоа е дека оној кој е многу љубоморен, нема да го издржи притисокот - макар прв пат во живот девојката да легнала "на прва" со него.

Оние кои не се претерано или па речиси воопшто љубоморни - во кои можам да се пронајдам most of the time, aко во комбинација со реалните сфаќања дека и жена со девствени гаќи може да ги извара ако сака; придодадат искулираност за мислењето на (делот од) надворешниот свет (кој нема друга преокупација или љубовна фиксација ко нив/нас па единствено сака да коментира нечив друг живот, поради тоа шо сопствениот им е предосаден) во однос на врската помеѓу две особи кои се опнале на прва....

....можат да поднесат вакво нешто, без трајни последици.
Не е само љубомора во прашање, и момент на "зачувување на поседот". Се работи и за ментален склоп на сосема различни културни миљеа, на разлики во она што е табу, а што не, на различно поимање на сексуалноста и улогата на половите...сето тоа итекако е одредено временски.
Ако сексуалната револуција и ослободување имале зачеток во САД уште во 60-те, кај нас тие тек пред некои 10 години првпат стапуваат на сцена. И додека Америка веќе го живее пост периодот на таа револуција, заедно со нејзината декаденција, ние сме на почетокот од истата.
Нормално, тука зборам за општество во глобала, значи генерализирам. Јасно ми е дека и пред два века се наоѓала и во Мк, некоја "несташна". Ама индивидуи во случајов не разгледувам, него зборам за мајнд сет на мнозинска група.

Ти, еве велиш, умееш да се носиш искулирано со трачариите на околината. Јас пак, не сметам дека ако легнам со некој од прва сум лесна. Ама тоа си само ти и само јас. И, во случајов, дефинитивно не го претставуваме мнозинскиот став. Мноштвото кај нас резонира на начин кој го изнесов во претходниот пост.
А, тоа дефинитивно ќе биде поинаку за едно 20 години. Доволно е да ги пролистаме hi5 профилите за да ја насетиме бавната трансформација, и менувањето на некои стереотипи и табуа.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Јасно ми е дека и пред два века се наоѓала и во Мк, некоја "несташна". Ама индивидуи во случајов не разгледувам, него зборам за мајнд сет на мнозинска група.
.......
А, тоа дефинитивно ќе биде поинаку за едно 20 години. Доволно е да ги пролистаме hi5 профилите за да ја насетиме бавната трансформација, и менувањето на некои стереотипи и табуа.
Пред два века, не постоеле Хајфајв и мај фејсбук :)

Него, јас ќе бидам машко и после 20 години. Биче бељааааа.....!!!!! :))))))

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566

Па не постоеле. И затоа имало изолирани слуачи на "немирни цурици". Денес сличните си наоѓаат "свое место", меѓудругото и на Хајфајв и фејсбук, и се дел од нешто глобално прифатено (што ги прави и нив прифатени).:)

И да, ќе останеме и машки и женски и за дваесет години. Но, со малку изменети улоги. Настрана врежаните од првичната еволуција "импути". Има нешто што се вика мега еволуција. Тоа е она што ги менува однапред дадените шеми кои егзистираат од прачовекот до денес. И таа мега еволуција прави, на пример, да знам дека имам право да се побунам ако партнерот ме влече за коса за време на сексот (а, тоа, рецимо не ми се допаѓа). Пештерскиот човек пак, си ја кубел партнерката, а таа сметала дека треба да ја боли и дека тоа е сосема во ред.
Значи, нештата кои се молчеле или воопшто не се земале во предвид пред 1000, 100 или 20 години, денес се нешто кое, или исчезнало, или се говори гласно.
Things change. With time :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Епа тоа е :toe:. Ограниченост до бескрај.

И после сакаме во Европска унија да влеземе, па се буниме зашто не не примиле, па бла-бла...
Ни сметаат лезбејки, ни сметаат педери, ни сметаат религии, ни сметаат националности, па ни смета секс за една вечер, па врска со помал,па врска со постар, се ни смета... Не дека како на поединец смета него на глобално ниво...

Забегав малку ама се изнервирав :tapp:
Србите викаат: 'рџавом курцу, и длаке сметају

Занесувај се само ти дека ќе пијат такви девојки вино кое што не е дом перињон. Или нешо стара галаксија. Ти најверојатно збориш за сељанки што ти вртат памет и те лажат дека се цури од шемата а не вредат ни 5 пари. Мој совет, такви лесно се откриваат, само ако е во сандала ѕирни дали и е педикирано стопалото. Тоа е главната разлика. Девојките за кои што зборам јас, нема шанси да помислат да излезат на тие 3-4 места на кои што се движат без сите салтанати - фризер, маникир, педикир, релакс третман, мека и миризлива кожа во секој момент....

Али Боби Мац и Викторгг по 20-22 години се, и лесно се лажат... Има нешто што не е вродено, мора со искуство да го научиш. Не џабе сум изебал стотици, значи тоа нешто еј!!! Сум ги поминал и пшринцезите, и сељанките, и уметничките... За да сега знам што сакам!!! А и да можам тоа да го добијам!!! :) :)
Имаше еден напис на он.нет во кој главниот разскажувач после долгогодишните врски констатирал дека сепка на крај сака женска со големи цицики.

значи вечерва имам потреба од секс.
И јас, секогаш си добредојдена.

Да ама појавата на хајфајв фејсбук има само катализирачки ефект, така да времето за општествено-ментална трансформација се скратува за половина, така да биче беља и порано.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Имаше еден напис на он.нет во кој главниот разскажувач после долгогодишните врски констатирал дека сепка на крај сака женска со големи цицики.
хаха
вака нешто беше(отприлика):
кога имав 9 години сакав девојки со големи цицки
на 19 сакав убави и интересни
на 29 сакав интелегентни, духовити
на 39 сакав помлади, комуникативни
на 49 паметни, грижливи....
на 59 сакав такви и такви...
сега иам 80 години и сакам девојки со големи цицки

извинете за офтопико, ако треба бришете...

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
види сеа ако ти го "легнеш" дечкото првата вечер онда ти автоматски си лесна, а тој е фраер штом спиел првата вечер со тебе јебига али така е
Ах димче димче уште лли живееме во такво општество па автоматски вие испаѓате фраери....па пола град се лесни мажи ако гледаме така т.е фраери нели...Има девојки алал им вера јас викам со таква петља живеат од ден за ден...не им чуе...и се зезаат до мушките и ги оставаат после тоа...Ама пак ке речам тоа општество е далекоооооооо од Македонијава...не оправдувам ама ме нервира тоа што мажот секогаш мора да е фраер а жената курва...сите исто уживаме во сексот...не е феминизам само правда

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Димче си е у право!
ЈБГ у право е. ЈБГ...ЈБГ...:pos2:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Димче си е у право!
ЈБГ у право е. ЈБГ...ЈБГ...:pos2:
ЕПА затоа ке се прашувате дали е ок да почнеш врска со девојка со која си спиел од прва вечер:tapp: а увек со такви ке завршувате/......

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Не бееее...Си знаеме дека тие не се за врска. Си кажува насловот на темата.Девојка за една вечер. А може и ден да биде нема везе тоа:)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Времето ке дојде кога ке си застанеме пред очи машките и женските и поимите „лесна женска „, и „лесен дечко„ ке мора да ги ставиме на иста маса.Искрено кажано , многу повеќе сме ние „лесни„ , само ке се смени терминот , од фраер , шизик , ебач , ке остане само лесен. А околу тоа за лесните женски и дали би бил во врска со некоја која ми легнала првата вечер , одговорот е ДА .Постојат и други многу позаебани варијанти , како на пример некоја која ке ти изглуми дека она не дава на прва вечер , али затоа на втора и трета дава групно некаде откако ке си отидеш дома:vozbud:.Реалноста е иста и за машките и за женските , кој е мераклија , или мераклика , ке си биде, без разлика на која вечер дава или зема :icon_lol:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Колку и да се реплицира на темава и да се обидуваме да воспоставиме еден рамноправен однос, факт е дека секој ќе си го задржи своето мислење.

Времето ке дојде кога ке си застанеме пред очи машките и женските и поимите „лесна женска „, и „лесен дечко„ ке мора да ги ставиме на иста маса.Искрено кажано , многу повеќе сме ние „лесни„ , само ке се смени терминот , од фраер , шизик , ебач , ке остане само лесен.
А се` додека не дојде тоа време, жените ќе бидат потценувани и омаловажувани иако

...сите исто уживаме во сексот...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако му дадеш,зошто си му дала,ако не му дадеш зошто не си му дала:toe:Ако налетате на некој ограничен во мозокот,облечете си железни гаќи,а клучот набијте му го во газот.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Ако му дадеш,зошто си му дала,ако не му дадеш зошто не си му дала:toe:Ако налетате на некој ограничен во мозокот,облечете си железни гаќи,а клучот набијте му го во газот.

Арно им кажа...
Туку сакав нешто да додадам, арно ако нејќете од прва да ви дадат не им барајте бе, побарајте си после 5 месици или може 5 недели како милувате и ете нема лесни женски кратко и јасно ни таа курва ни ти фраер и сите задоволни...
Поздрав:smir:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Лесни девојчиња постојат само за "тешките и искусни" умови, момчиња со мозок колку една кикиритка, кои си земаат за право нивното насилно однесување и коленичење кон девојката само за да му легни на крај да го сврстат како лесна девојка....
Гарант утрото ќе биде најјак фраер кога нема да и дига на нејзиниот упорен повик, и ќе се смеe ко недораснат пред другарите, кои се разбира капа ќе му симнуваат и ќе му се воодушевуваат....
А тој пак кутриот, не може да се најде себеси, лута во своето неискуство:kesa:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не бе јас саамо сум - ако не му дадеш зошто не си му дала?, а ако даде супер, тоа за мене е моќност за евентуално побрзо врзување ако партнериуте се компатибилни како карактери, ако не здравје боже, ќе си останат тие први две три вечери секс само како добар спомен, за добро поминато време со некој на обострано задоволство.

Kajgana Shop

На врв Bottom