Врска со "лесна" девојка?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Е да. И ќе искачаш по кафеани со неа каде ќе се палите на селска музика (бравос, бисер, боними, кај перо, белведере во твојот љубен Охрид и слично), ќе играте на турбо фолк, и ќе јадете ефтина скара, и после нормално амбицијата ќе ти биде неа само да ја бапнеш и да да и даеш 100 денари за такси.

И да чекаш да се појави некоја квалитетна која што знае каде искача т.е. само по убави и фенси места, и која што ќе ти стави до знаење дека вреди и дека ќе треба да си “некој и нешто “ за да ја имаш. Верувај дека во таква одма ќе се заљубиш (нормално, ако свршува како калашњиков, ако свршува ко двоцевка, еднаш или двапати, ќе ја изебеш и ќе ја баталиш другиот ден, што ќе ти е таква)?
Дефакто се откажа од неа и ми ја препушти, притоа вметнувајќи потсвесна рефлексија како ме доживуваш мене - или полошо - неа (зборам за симболиката за кафаните(кои се опасна тематика, ваљда непозната за тебе пошо напразно ги споменуваш:) ) ).

Ако се такви тие девојки кои знаат што сакаат, со МБА, ПХД и слично на кои им стискаш цицки после 2 саата и си спремен да ги внесеш во светот на љубовта, а можда и презиме да им дадеш, пеки. И наздравје.

п.с. А ќе сакаш да им дадеш презиме, само ради тоа шо ќе ја видиш со мене во Стара Галаксија со смедеревка на маса, една вечер откако ти испила 6 димпла во Хард Рок, пред да замине со првиот сељак по тренерки кој ќе ти седне на сепаре и ќе и пристапи машки, ко шо е ред :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Да не се лажеме, вечином не би започнале врска со девојка која ја легнале од одма.
Сепак, ова важи конкретно за Македонија. Западно и северно, ама ни најмалку не е така.

А, нашиот резон е во стилот на...оваа е лесен плен, веднаш цел вкусен, без никакви пречки...Нешто за една употреба, и после опа у канта...баш ко искористен кондом.

Лично не ми е драго што е така, али јбг, ту је.
И може сеа до илјада и едно и назад да паламудиме како тоа не е ок, или зошто е ок, итн., али ќе си остане факт дека на нашево поднебје уште барем неколку десетици години, доминантниот став ќе биде дека девојка со која си легнал од прва е лесна и НЕ Е за серозна врска.
Па сеа, кому драго...

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Дефакто се откажа од неа и ми ја препушти, притоа вметнувајќи потсвесна рефлексија како ме доживуваш мене - или полошо - неа (зборам за симболиката за кафаните(кои се опасна тематика, ваљда непозната за тебе пошо напразно ги споменуваш:) ) ).

Ако се такви тие девојки кои знаат што сакаат, со МБА, ПХД и слично на кои им стискаш цицки после 2 саата и си спремен да ги внесеш во светот на љубовта, а можда и презиме да им дадеш, пеки. И наздравје.

п.с. А ќе сакаш да им дадеш презиме, само ради тоа шо ќе ја видиш со мене во Стара Галаксија со смедеревка на маса, една вечер откако ти испила 6 димпла во Хард Рок, пред да замине со првиот сељак по тренерки кој ќе ти седне на сепаре и ќе и пристапи машки, ко шо е ред :)
Занесувај се само ти дека ќе пијат такви девојки вино кое што не е дом перињон. Или нешо стара галаксија. Ти најверојатно збориш за сељанки што ти вртат памет и те лажат дека се цури од шемата а не вредат ни 5 пари. Мој совет, такви лесно се откриваат, само ако е во сандала ѕирни дали и е педикирано стопалото. Тоа е главната разлика. Девојките за кои што зборам јас, нема шанси да помислат да излезат на тие 3-4 места на кои што се движат без сите салтанати - фризер, маникир, педикир, релакс третман, мека и миризлива кожа во секој момент....

Али Боби Мац и Викторгг по 20-22 години се, и лесно се лажат... Има нешто што не е вродено, мора со искуство да го научиш. Не џабе сум изебал стотици, значи тоа нешто еј!!! Сум ги поминал и пшринцезите, и сељанките, и уметничките... За да сега знам што сакам!!! А и да можам тоа да го добијам!!! :) :)

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
...али ќе си остане факт дека на нашево поднебје уште барем неколку десетици години, доминантниот став ќе биде дека девојка со која си легнал од прва е лесна и НЕ Е за серозна врска.
Па сеа, кому драго...
А после десетици години, нема да постои стравот од превара? Ада, и сега важи истото. Ваљда и пред 2000 години - а тоа е дека оној кој е многу љубоморен, нема да го издржи притисокот - макар прв пат во живот девојката да легнала "на прва" со него.

Оние кои не се претерано или па речиси воопшто љубоморни - во кои можам да се пронајдам most of the time, aко во комбинација со реалните сфаќања дека и жена со девствени гаќи може да ги извара ако сака; придодадат искулираност за мислењето на (делот од) надворешниот свет (кој нема друга преокупација или љубовна фиксација ко нив/нас па единствено сака да коментира нечив друг живот, поради тоа шо сопствениот им е предосаден) во однос на врската помеѓу две особи кои се опнале на прва....

....можат да поднесат вакво нешто, без трајни последици.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Серпико.. Делфинчо... че ги вадиме на маса да ги мериме, или џабе доаѓав? :)

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Занесувај се само ти дека ќе пијат такви девојки вино кое што не е дом перињон....blablabla...

Не џабе сум изебал стотици, значи тоа нешто еј!!! Сум ги поминал и пшринцезите, и сељанките, и уметничките... За да сега знам што сакам!!!
Е шо е тоа шо знаеш дека го сакаш де? Да плаќаш ко ептен ВОЛ за да го макнеш во манџата шо видела сито и решето пред да се напалиш и ти на сосот кој го користи?*

*ВОЛ - Високо Образовано Лице.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Јас лично, сериозно би се замислила дали да се малтретирам со некој понатаму ако не се испослучи сексот - веднаш, или барем во првите 48 часа.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Јас лично, сериозно би се замислила дали да се малтретирам со некој понатаму ако не се испослучи сексот - веднаш, или барем во првите 48 часа.
Кај е тоа Понатаму Ацева? :)

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Серпико.. Делфинчо... че ги вадиме на маса да ги мериме, или џабе доаѓав? :)

ОВа ти е офтопик, али немој и тука да чепкаш. Ако не ти е некој монструм у гаќи, ондак ти е помал од мојот... Ти си излеа нов на форумот, не си сфатил досеа дека НЕМАШ ШАНСИ АКО ПОЧНЕШ ДА СИ ГО МЕРИШ со Долфин...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ЗДевојките за кои што зборам јас, нема шанси да помислат да излезат на тие 3-4 места на кои што се движат без сите салтанати - фризер, маникир, педикир, релакс третман, мека и миризлива кожа во секој момент....
Боки 13-ка? :tv:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Да ама оди објасни им на децава дека е така? И дека тоа иде со годините и со искуството. Кај нив се уште вака тече муабетот..

- Фина цура, згодна.
-- Да бе, знам
-Колку време идете?
-- 5 недели
-Ја бапна?
-- Не, не даа мамата. Ама ќе ми дае кај и да е, ја разбирам нејќе да створам лошо мислење за неа треба се опушти.
- ЌЕ дае бе не се секирај.

(за тоа време, дур “му дае“ секоја вечер она се ебе со бившиот, пошо нели тоа нема да и се брои како нов)

Офф топик: Арна првоборке омилена? Лонг тајм но сиии...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кај нас само владеат вакви предрасуди.Сеуште.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Да ама оди објасни им на децава дека е така? ...
Не се децата виновни, мајките балкански се виновни. Ама за тоа - друга тема.
Одговор на оф-топикот: Грахам Бел.:helou:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Кај нас само владеат вакви предрасуди.Сеуште.
Не се предрасуди бе Михаил, стејт оф мајнд е. Нешто што е врежано во ДНК-та на човекот во зависност од домашното воспитување, местото на живеење и достапните канали на кабелска. А перспективата се менува со годините, односно потребите, времето кое се има за да се игра играта, односно начинот на задоволување на излачените хормони.

Ацева, не се подигравам, не е џентлменски нели :smir: Само, дали си размислувала на ист начин во тинејџерските години? (процедурално, да нагласам дека не сакам ова да се претвори во age issue, и следствено на тоа, не мислам никому зло со ваков муабет).

Kajgana Shop

На врв Bottom