Помош: Барам еден филм!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
muchas gracias seniorita

ајајајај лелелел умрев од трејлеров... замисли ова да ти се деси...!!!!!!!!

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Барам еден постар филм, се одвива дејството во кајд оф готик замок, мислам дека во Англија... Дадилка доаѓа да работи таму, да чува едно момче и девојче, мајката нивна ми се чини починала... И децава наоколу од мајка им` духот го гледаат, дадилката не им верува и ги кара, па после и она почнува да скренува, памтам сцена клавирот кај шо ѝ се чинеше сам ноќе дека свири... И на крај мајката ќе се појави со љубовникот такоџе дух и крв до колена е, ама подетално ништо не знам повеќе. На некоја КРТ/БТР пред десет години го даваа, и сеа ептен ми треба. :icon_lol: :vozbud:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Барам еден постар филм, се одвива дејството во кајд оф готик замок, мислам дека во Англија... Дадилка доаѓа да работи таму, да чува едно момче и девојче, мајката нивна ми се чини починала... И децава наоколу од мајка им` духот го гледаат, дадилката не им верува и ги кара, па после и она почнува да скренува, памтам сцена клавирот кај шо ѝ се чинеше сам ноќе дека свири... И на крај мајката ќе се појави со љубовникот такоџе дух и крв до колена е, ама подетално ништо не знам повеќе. На некоја КРТ/БТР пред десет години го даваа, и сеа ептен ми треба. :icon_lol: :vozbud:
Да не е некоја од овие две адаптации?
The turn of the screw 1992
The turn of the screw 1999

Член од
21 јуни 2010
Мислења
192
Поени од реакции
13
Веќе подолго време барам еден филм кој беше со два полнолетници што отвараат клуб за постари жени ( кугари ) да се запознаваат со помлади мажи, а за да влезиш во клубот требаше да платиш пари. Исто така се сеќавам дека еден од нив сакаше да стане адвокат и потекнуваше од богата фамилија, а неговата женска постојано го тераше да се венчаат. И на крајот од филмот еден преправајќи се дека сака да стане член во клубот испадна дека е полицаец и ги затвори во затвор а на судењето едниот од нив се „фати“ со судијката. Дали некој има појма за кој филм станува збор ????

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Ај вака 2 фима кој знае нека каже..

1.Една црна кола спортска,на отворен пат им застануваше на непрегледно место на некои коли и партали летаа ама црнава кола не се уништуваше,имаше една табличка и од таа табличка се обновуваше целата пак..'90

2.Исто еден друг имаше така постар..крими нешто беше,со едно количе на даљинско во него бомба и го управуваа под некоја кола и ПифПафПуф '80 '90

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ај вака 2 фима кој знае нека каже..

1.Една црна кола спортска,на отворен пат им застануваше на непрегледно место на некои коли и партали летаа ама црнава кола не се уништуваше,имаше една табличка и од таа табличка се обновуваше целата пак..'90
http://www.imdb.com/title/tt0092240/

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Јок, не е тој. Барок период беше ова, девеести е многу, постар треба да е. :)

Јас се извинувам, моја грешка, филмот е тој проверив. Длабока благодарност. :DDD

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Филмов го имам гледано пред едно 15 години и не се сеќавам на многу детали. Група тинејџери ќе откријат скриен свет. За да влезат во тој свет ползеа низ една градина(бавча). Таму мислам дека беа нападнати од диносаурус, па еден се давеше во океан и да испадне после дека уствари било чешма со поило за коњи

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Синот на еден цајкан има леукемија и мора да му се изврши трансплантација на коскена срцевина. Единствен што може да помогне е еден затвореник со повеќе извршени убиства. Затвореникот ке ја искористи операцијата да избега....

Знае некој како се вика филмот?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Синот на еден цајкан има леукемија и мора да му се изврши трансплантација на коскена срцевина. Единствен што може да помогне е еден затвореник со повеќе извршени убиства. Затвореникот ке ја искористи операцијата да избега....

Знае некој како се вика филмот?
Desperate Measures (1998)

S

Shimamoto-San

Гостин
Барам два филма, е сеа вака :
1. На првиов тајни агенти на fbi или cia или незнам ти там што, ги праќаат демек на еден пуст остров, као на обука. Целиот остров е напраен ко населби,градови, но нема жители само кукли, и тука одеднаш ќе почнат сите по ред да умираат и нешо они пробуваат да си одат од островот ама неможат, до тука го иам гледано и тоа.
2.А вториов филм пред мн време го глеав и се сеќавам само дека е нешто како во пост-апокалиптично време, разурнати згради градови и такви срања, или нешто слично на тоа. Има мн банди бла бла, се тепаат, имаше едни што се јадеа меѓу себе на журка у подземјето у париз мислам, нешто у тој стил. И сеа мислам главни улоги беа едни дечко и девојка и толку, друго ништо не ми текнува.
Ај некој ако случајно знае кои се филмовиве,ммм?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Барам два филма, е сеа вака :
1. На првиов тајни агенти на fbi или cia или незнам ти там што, ги праќаат демек на еден пуст остров, као на обука. Целиот остров е напраен ко населби,градови, но нема жители само кукли, и тука одеднаш ќе почнат сите по ред да умираат и нешо они пробуваат да си одат од островот ама неможат, до тука го иам гледано и тоа.
2.А вториов филм пред мн време го глеав и се сеќавам само дека е нешто како во пост-апокалиптично време, разурнати згради градови и такви срања, или нешто слично на тоа. Има мн банди бла бла, се тепаат, имаше едни што се јадеа меѓу себе на журка у подземјето у париз мислам, нешто у тој стил. И сеа мислам главни улоги беа едни дечко и девојка и толку, друго ништо не ми текнува.
Првиот филм ти е Mindhunters а за другиот врска немам :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Леле овој вториов ми личи на серијата Племе што ја даваа на прва. Ја обожавав. Ме фати носталгија :(

Kajgana Shop

На врв Bottom