Да не е некоја од овие две адаптации?Барам еден постар филм, се одвива дејството во кајд оф готик замок, мислам дека во Англија... Дадилка доаѓа да работи таму, да чува едно момче и девојче, мајката нивна ми се чини починала... И децава наоколу од мајка им` духот го гледаат, дадилката не им верува и ги кара, па после и она почнува да скренува, памтам сцена клавирот кај шо ѝ се чинеше сам ноќе дека свири... И на крај мајката ќе се појави со љубовникот такоџе дух и крв до колена е, ама подетално ништо не знам повеќе. На некоја КРТ/БТР пред десет години го даваа, и сеа ептен ми треба.
http://www.imdb.com/title/tt0092240/Ај вака 2 фима кој знае нека каже..
1.Една црна кола спортска,на отворен пат им застануваше на непрегледно место на некои коли и партали летаа ама црнава кола не се уништуваше,имаше една табличка и од таа табличка се обновуваше целата пак..'90
Јок, не е тој. Барок период беше ова, девеести е многу, постар треба да е.
Desperate Measures (1998)Синот на еден цајкан има леукемија и мора да му се изврши трансплантација на коскена срцевина. Единствен што може да помогне е еден затвореник со повеќе извршени убиства. Затвореникот ке ја искористи операцијата да избега....
Знае некој како се вика филмот?
Првиот филм ти е Mindhunters а за другиот врска немамБарам два филма, е сеа вака :
1. На првиов тајни агенти на fbi или cia или незнам ти там што, ги праќаат демек на еден пуст остров, као на обука. Целиот остров е напраен ко населби,градови, но нема жители само кукли, и тука одеднаш ќе почнат сите по ред да умираат и нешо они пробуваат да си одат од островот ама неможат, до тука го иам гледано и тоа.
2.А вториов филм пред мн време го глеав и се сеќавам само дека е нешто како во пост-апокалиптично време, разурнати згради градови и такви срања, или нешто слично на тоа. Има мн банди бла бла, се тепаат, имаше едни што се јадеа меѓу себе на журка у подземјето у париз мислам, нешто у тој стил. И сеа мислам главни улоги беа едни дечко и девојка и толку, друго ништо не ми текнува.
Ај некој ако случајно знае кои се филмовиве,ммм?
Toј е ! Фала многу!!! :smir:Првиот филм ти е Mindhunters а за другиот врска немам
Леле овој вториов ми личи на серијата Племе што ја даваа на прва. Ја обожавав. Ме фати носталгија2.А вториов филм пред мн време го глеав и се сеќавам само дека е нешто како во пост-апокалиптично време, разурнати згради градови и такви срања, или нешто слично на тоа. Има мн банди бла бла, се тепаат, имаше едни што се јадеа меѓу себе на журка у подземјето у париз мислам, нешто у тој стил. И сеа мислам главни улоги беа едни дечко и девојка и толку, друго ништо не ми текнува.
Ај некој ако случајно знае кои се филмовиве,ммм?