SonyEricsson Xperia X1

• Креатор на темата Креатор на темата ang3l4o
  • Време на започнување Време на започнување
Абе јас не се разбирам нешто посебно, али телефонот е супер. Прво да почнам од изглед, сан снова е, нема маана. Голем екран, убав, супер тастатура и баш е комотна за куцање, ептен брзо се навикнав на неа. Има панел со рипчиња што одат по твојот прст и мењаат бои за мисд кол, непрочитана порака и слично хахаха Камерата е 3мп, ама супер е. Мене ми дојде со 4 гига картица од Импулс, глеам сеа у Космофон има 8 гига, што е супер. Игрите се бесни! Има Ејџ оф импајерс бе хаха, а кога го купив мобилниот уште у пцто немав офис, а имав у телефонот!:vozbud: Не може да праи помфрит додуше хухуху Јас сум мнооогу задоволна и ете можам да го препорачам. Ако ве занима нешто посебно прашајте, па ќе се обидам да ви кажам, јес да еве помина колку време и уште учам хаха
И бтв, многу е бесен мснот пошто големо екранче има... топови братче :):):)

SE

Ova xperia e nesto najako sto e napraeno do sea ima se a da ne zboram za ajne to (ima samo cena golema poso im treba pari na amerikancite u recesija se.) Inace XPERIA ima sve podobro od toj kako sto e dizajn multitach brzina i da kazuvam pojce is the best fon

inace cenata mue pri-pejd 36000den a post-pejd od 9999den

Moze telefonot na izgled e dobar, i moze ima se sto ti e potrebno, ama 64k boi e toa im e najgolema utka napravena za takov telefon. i samo zatoa ne bi go zemal .:nenene:

Moze telefonot na izgled e dobar, i moze ima se sto ti e potrebno, ama 64k boi e toa im e najgolema utka napravena za takov telefon. i samo zatoa ne bi go zemal .:nenene:

Мислиш дека не е доволно јак екранот ?

се лажеш :tapp:

a bre mobilniov Rockz pa neka zboruvaat so sakaat dRugite

Значи викате топ е. Само камерата гледам 3.2 слабо е ипак за разлика од Samsung Omnia 5.
Гледам сега излегол Идоу СЕ со 12 мп камера.

Значи викате топ е. Само камерата гледам 3.2 слабо е ипак за разлика од Samsung Omnia 5.

Чудо големо. Со 12мп. Нема за билборди да сликаме со телефонот.

камерата е послаба во пикселажа но е почиста дури и од ц905 што има 8 мпх

камерата е послаба во пикселажа но е почиста дури и од ц905 што има 8 мпх

Ај пошто си со телефоните, кажи ми иако ќе го разгледувам убаво, како е батеријата, бидејќи има оперативен и нормално се користи се повеќе како компјутер се инсталира софтвер и слично, дали може да сметам на јака батерија? Многу корисници на Омниа се жалат на батеријата дека е слаба.
Исто кои негативности мислиш дека ги има?

Ај пошто си со телефоните, кажи ми иако ќе го разгледувам убаво, како е батеријата, бидејќи има оперативен и нормално се користи се повеќе како компјутер се инсталира софтвер и слично, дали може да сметам на јака батерија? Многу корисници на Омниа се жалат на батеријата дека е слаба.
Исто кои негативности мислиш дека ги има?

Друже не сум ја тестирал не сум имал ваков тел. ама батеријава е акумулатор :vozbud:
Li-Po 1500 mAh (BST-41)

издржливост 833 часа во мирување или 10 часа во разговор

bst-41.jpg

Сакав да продужуем 4 линии Космофон бизнис (минимим 3200 + ддв месецно) деновиве само за да ми дадам една xperia X1 ама понудата за бизнис корисници им е нефер. Телефонот за биснис е 36000и ми даваат 12000 субвенција.

Обичен пост пејд на 2 години со месецна претплата 1800 го добива за 9900.

Ваква глупост пред 2 години ги чинеше т-мобиле 4 линии да менувам, сега ми личи дека Космофон ќе доживее иста судбина. :toe:

Абе за камерата што зборат, јас лично мераклија сум на сликање и сликите се супер и тоа што можеш да си фокусирач на тачот, шо знам, јас се палам на тоа хаха. Блицот не е дупли додуше, така да на послабо светло треба со многу стабилна рака да сликаш иначе се измрдува сликата, инаку сликите се џам. И мене ми сметаше што е 3МП, ама сега глеам дека нема везе тоа затоа што мноогу добри фотки вади, дури и подобри од некои телефони што имаат појше МП. Башка ко шо рече некој нема за билборди да сликаме.
А за батеријата не можам да кажам затоа што цело време го чепкам и играм и глеам филмови, така да отприлика го пунам секоја вечер или секоја втора вечер. Мора да се пази само програмите да се гасат, да не се оставаат на стенд бај пошо така многу јадат батерија, ја не знаев и еднаш ми се потроши цела батерија и се префркнав дека нешто не е у реду, али после кога видов што е проблемот :kesa:
Боите... не се разбирам за боите, ама еве јас како женско око :) не глеам дека му фали нешто у боите, нити у екранот, нити у панелите, нити на рибите им фалат бои хехе
Една маана да ја речам е кога ќе го препунам малку поспоро работи, ама сите компјутери кога ќе ги препуниш поспоро работат хухуху

Абе за камерата што зборат, јас лично мераклија сум на сликање и сликите се супер и тоа што можеш да си фокусирач на тачот, шо знам, јас се палам на тоа хаха. Блицот не е дупли додуше, така да на послабо светло треба со многу стабилна рака да сликаш иначе се измрдува сликата, инаку сликите се џам. И мене ми сметаше што е 3МП, ама сега глеам дека нема везе тоа затоа што мноогу добри фотки вади, дури и подобри од некои телефони што имаат појше МП. Башка ко шо рече некој нема за билборди да сликаме.
А за батеријата не можам да кажам затоа што цело време го чепкам и играм и глеам филмови, така да отприлика го пунам секоја вечер или секоја втора вечер. Мора да се пази само програмите да се гасат, да не се оставаат на стенд бај пошо така многу јадат батерија, ја не знаев и еднаш ми се потроши цела батерија и се префркнав дека нешто не е у реду, али после кога видов што е проблемот :kesa:
Боите... не се разбирам за боите, ама еве јас како женско око :) не глеам дека му фали нешто у боите, нити у екранот, нити у панелите, нити на рибите им фалат бои хехе
Една маана да ја речам е кога ќе го препунам малку поспоро работи, ама сите компјутери кога ќе ги препуниш поспоро работат хухуху

Епа овие оперативниве на телефониве само проблеми ни донесоа... :duel:
Фала за инфорамциите,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom