Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги има ли некој тарифите да ги стави да ги прокоментираме?
Зар имаат поповите тарифи?
За пеење на гроб еден ти вика 200, за 6 месечен помен 250, некој ќе ти рече на пр. за Задушница(макар што тогаш накачуваат) 100.
Ако и тие самите знаат околу нивните тарифи, Фросина да не се викам.

А кој го контролира свештеникот кој контролира?

И кој го контролира тој кој го контролира него?

Ги има ли некој тарифите да ги стави да ги прокоментираме?

И тоа по можност од Соборна црква зошто дефинитивно имаат највисок тарифник.

И да напоменам за слава кога доаѓа дома да пее порано беше колку сакаш,па ставија 300 денари,а последниот пат еден така постар поп се дрзна да каже дека новата тарифа е 500 за пеење на слава.

Хмммм..многу го оцрнивте попскиот повик...лично знам повеќе свштенцици но поголемиот дел од нив се О.К. Не велам дека се сите ангелчиња, но дека толку „забраздиле„ во материјализам, лично, не познавам таков пример.
Мики .. и да не случајно и покрај тоа што имаш очи си слеп за очигледните работи.
Од физичкото слепило, полоша е верската заслепеност.

а нели им беше тарифата дај колку имаш и колку си во можност или така нешто ?

Мики .. и да не случајно и покрај тоа што имаш очи си слеп за очигледните работи.
Од физичкото слепило, полоша е верската заслепеност.

Реков „лично не познавам таков пример„ што незначи дека НЕМА такви примери. Но пак ќе кажам: битно е личното а не туѓото однесување. Ако толку многу Ви се одбојни поповите,тогаш немојте воопшто да ги повикувате за некоја верска потреба: терајте по свое и така ќе Ви биде поевтино. А за отпосле - ја не знаааам...

E volku protivnici na popovi ne sum sretnala do sega. Samo za potseta - kolku od vas bile ili ke odat da se vencaat vo crkva? Da verata,ceremonijata, ama popot si bara pari, neli? A i najnoviot trend, osvetuvanje delovni prostorii i toa so tri popa, so eden ne cinelo, taka i rekoa na sestra mi, i po 6meseci go zatvori dukjanot.:nenene:

Реков „лично не познавам таков пример„ што незначи дека НЕМА такви примери. Но пак ќе кажам: битно е личното а не туѓото однесување. Ако толку многу Ви се одбојни поповите,тогаш немојте воопшто да ги повикувате за некоја верска потреба: терајте по свое и така ќе Ви биде поевтино. А за отпосле - ја не знаааам...
Значи пак се вративме на она...верувај зошто така викам , ако не....односно сталното заканување со казна, а каде има закана нема слободна воља.

E volku protivnici na popovi ne sum sretnala do sega. Samo za potseta - kolku od vas bile ili ke odat da se vencaat vo crkva? Da verata,ceremonijata, ama popot si bara pari, neli? A i najnoviot trend, osvetuvanje delovni prostorii i toa so tri popa, so eden ne cinelo, taka i rekoa na sestra mi, i po 6meseci go zatvori dukjanot.:nenene:
Абе нека си бара, не викаме не, завршил школо и тој, му вреди дипломата.
Ама нека не краде, тоа ни е зборот тука.

Dali znaete deka pred edno 10god site popovi se pobunija protiv onoj sto ja drzel crkvata vo avtokomanda kaj zemjodelski fakultet? Pricina bilo toa sto tamu bilo tepacka za vencavki i krstevki, so meseci od napred, zatoa sto popot ne im naplakjal NISTO. Normalno, sobral i povekje pari poradi takviot odnos, zatoa sto lugjeto ostavale i poveke od cenata, koga nikoj ne im baral.

Уште еден прилог дека црквата станала профитерско друштво
Постарите над 50 години кажуваат дека до осумдесетите од 20 век кога во црква ќе се појавел пар за венчавање, тоа бил настан за свештениците, венчавката траела бар два саата, не еден по три попа доаѓале да ја служат церемонијата, не за пари туку од радост.
Ова денес со венчавките е како на монтажна лента, се обараат норми, кој повеќе за што помалку време ќе успее да венча и што повеќе да го наплати тоа, иста е сликата и со другите верски церемонии.
Искомерцијализирано до крај.

луѓето нека и плаќаат на МПЦ, а МПЦ нека му дава плата на попот
Со ова се согласувам.
Туку, на крај пак, сите велите дека попот многу пари ви зема. Што му ги давате?
Знам еден пример, на погреб чател попот шо чател, и побарал 1000 денари. Човекот што ја закопувал мајката ли, таткото ли, не е битно, му рекол: „Шо па ти концерт да не држа? На ти 200 денари и со здравје!“ И толку за тоа, си отишол попот.

Хмммм...еве уште еден кој го ГЛЕДА она кое го ЗАМИСЛИЛ во главата. Ај посочи ЕДЕН пример кој ти ЛИЧНО го знаеш а кој вози Мерцедес, Можеш?
Miki имам роднина...најголем голтар беше...сега има паркирано не еден туку ДВА мерцедеси... дај не си го аби умот ...

Miki имам роднина...најголем голтар беше...сега има паркирано не еден туку ДВА мерцедеси... дај не си го аби умот ...

Значи, ДОБРО сте го плаќале...:vozbud:

А што јас да кажам, па јас немам НИКАКВА кола...:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom