Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не,не сум поп. И покрај тоа не ги мразам поповите.

Значи, ДОБРО сте го плаќале...:vozbud:

А што јас да кажам, па јас немам НИКАКВА кола...:vozbud:
Moре мики машко сите се исти...поп во мерцедес пропагира божја воља единствено го ценев дедо Михаил бог да го просте другиве ма јок се е од арамија по арамија

Пере, а јас пак ќе кажам: БИТНО е личното однесување а не ТУЃОТО. Јас ѓе одговарам пред Христа за МОЕТО однесување а не за однеусвањето од ПОПОТ. А попот ќе одговара за НЕГОВОТО исто како и за ТУЃОТО/МОЕТО однесување. Па сега, гледаш ли која е разликата во ОДГОВОРНОСТИТЕ од свештенството и верниците?
Секако дека НЕ ОДОБРУВАМ нецрковно однесување, било да се однесува на верниците или на свештентсвото, но одговорноста е секогаш ЛИЧНА.

Одговорноста е секогаш лична. Меѓутоа, знаеш кое правило важи во компаниите, од постапките на поединците зависи угледот и успесите на тимот, а со тоа и на компанијата.

Сега, МПЦ не е компанија, ама истото правило важи и овде кога се работи за угледот :)

Пере, а јас пак ќе кажам: БИТНО е личното однесување а не ТУЃОТО. Јас ѓе одговарам пред Христа за МОЕТО однесување а не за однеусвањето од ПОПОТ. А попот ќе одговара за НЕГОВОТО исто како и за ТУЃОТО/МОЕТО однесување. Па сега, гледаш ли која е разликата во ОДГОВОРНОСТИТЕ од свештенството и верниците?
Секако дека НЕ ОДОБРУВАМ нецрковно однесување, било да се однесува на верниците или на свештентсвото, но одговорноста е секогаш ЛИЧНА.

Еднаш гледав една емисија на која беше гостин еден наш владика и го запрашаа за поповите кои неморално и нехристијански се однесуваат (крадат од парите, не постат, порочни итн.) и дали треба да им веруваат верниците, како и дали се достојни за спроведување на верските обичаи (крштевање, опело и сл.). Тој според мене даде еден добар одговор, мислам вака нешто беше: „ Не порекнувам дека меѓу нас има и такви, но пред Бога ќе одговараат за тоа на судниот ден, а што се однесува за тоа дали нечесен поп може да ги врши црковните обреди еве еден мал пример...и преку р'ѓава жица ќе ве утепа струја, ако се фатите за неа„.....

Ти си божји пратеник :vozbud:

Баце шала настрана,не си свесен какво виски чуваше поранешниот секретар на Велешка Епархија,Чичко-Прота Зоки.Типот беше онака,добар сарвош.Штета шо го избркаа.Мило попче,онака втор по кул-фактор,после Поп Глигор-Ебачот.

druze...ja poteknuvam od popska familija...nekoi 7 generacii po red se do dedo mi...koj neli bil komunist.....
ne da gi falam no moite predci sekogas go pomagale narodot....
ali koga ke napravam sporedba na niv so ovie denesnive stvarno covek da se zamisli........

Баце шала настрана,не си свесен какво виски чуваше поранешниот секретар на Велешка Епархија,Чичко-Прота Зоки.Типот беше онака,добар сарвош.Штета шо го избркаа.Мило попче,онака втор по кул-фактор,после Поп Глигор-Ебачот.

Знам како стоеа работите доле во епархијата, и со сигурност тврдам дека Зоран Вранишковски со екипата си правеа собири доле во собата, инаку опремене со видеа, двд, телевизори и шо уште не...

И вие шо се сега се бетер

О.К.
Ајде да ја поедноставиме работава: кој ги прифаќа поповоте за верските потреби и обрски, нека ги прифаќа/повикува и понатаму. Кој не-нека биде тоа негов избор. Оние поединци кои не го прифаќаат свештенството , и вака и така се луѓе кои се надвор од Црквата (не се членови на телото Христово) така да нивната одбојност кон поповите ќе биде само дел од нивниот досегашен световен начин на живеење кој нема потреба од попови.

Јас си ги сакам. Нашиве (католичките)не крадат.Сега за вашите незнам. Ама јас нашиве си ги сакам.:baeh:

Хехехе..

За вашите ли требат примери ?? :pos2: :pos2: :kesa:

О.К.
Ајде да ја поедноставиме работава: кој ги прифаќа поповоте за верските потреби и обрски, нека ги прифаќа/повикува и понатаму. Кој не-нека биде тоа негов избор. Оние поединци кои не го прифаќаат свештенството , и вака и така се луѓе кои се надвор од Црквата (не се членови на телото Христово) така да нивната одбојност кон поповите ќе биде само дел од нивниот досегашен световен начин на живеење кој нема потреба од попови.

А ова значи дека ќе се печам у пеколот ?

ќе ми треба некој крем со повисок фактор ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom