Браќа и сестри, ништо страшно не се случи. Ова само ќе не направи посилни и се молам на Бога и пообединети. Ние не изгубивме ништо, напротив, добивме невидена шанса да покажеме храброст, инает, издржливост, непокор, достоинство и национална гордост на која другите народи ќе ни позавидат. Имаме шанса да влеземе повторно во историјата! Имаме шанса идните поколенија да ни завидуваат на среќата што сме ја имале да живееме токму сега, во ова време на ВОЈНА со грција, војна во која ќе победиме! Браќа и сестри сега е лесно. Сега барем на сите, на нас тука и на Меѓународната Заедница, а особено на колебливците, домашните предавници и странските инсталации им е јасно дека Грција води војна до истребување против нас како народ, а не против нас како држава. Сега е лесно бидејќи нашите непријатели и сите оние кои не ни мислат добро воопшто, си ги покажаа искезените им гадни дегенерирани муцки пред нас и пред целиот свет (погодивте мислам на тролот саркози и гадната му издегенерирана френцка “нација“). Сега е лесно затоа што исто така и нашите пријатели како никогаш досега застанаа на наша страна. THANK YOU U.S.A, THANK YOU GEORGEW. BUSH!!! Сега е лесно бидејќи светските медиуми како никогаш досега пишуваат за фашизмот на грците. Сега е лесно, само треба да бидеме обединети и со општонароден консензус да настпуваме понатаму. Нашите новинари (кои никогаш особено не сум ги милувал) ми го разгалија срцето кога му завртеа грб на онаа јадна карикатура јаап де хоп шефер. Само уште повеќе ќе ми го зaгреаја срцето уште и ако го исвиркаа и буу му правеа! Сега е лесно оти заедно со нашите пријатели, а пред се Америка, Словенија и останатите (а тука, сепак со извесна доза резервираност, не ја исклучувам ни Албанија). Секоја чест на Господинот Сали Бериша кој во момент на победа на неговиот народ не заборави и ни испрати пораки на охрабрување нам на Македонците. За тоа мора да му оддадеме признание и почит! Сега бар е лесно оти знаеме на што сме и знаеме дека освен победа, друга опција за нас нема!