Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
секој има право на избор па и ние
Toa definitivno.
I pred da se postavish protiv mene , da ti napomenam deka stoime na ista strana :)
Iako , mala diplomatija nema da e na odmet.
Ne poradi mene i tebe , tuku poradi situacijata vo koja sme staveni , isto taka , ne poradi mene i tebe.
:)

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
И за кого е ова сега прифатливо решение?

Кој се тие таленти што го сакааат ова име за Македонија?

Ова е најголемиот срам за Македонија доколку се прифати овај предлог.

Македонци освестете се !!!

Сите заедно да излеземе на протестите што ги организира МЦИ и да кажеме НЕ за промена на уставното име!!!

Сега дојде времето кога треба да се обединиме!!!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
НЕ, НЕ, НЕ, НЕ, преместувам тема во постоечка, НЕ, НЕ, НЕ, НЕ.

Итн. Не мора за секој прдеж на Нимиц да отвораме нови теми, не?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Zakon4e e predlogov..super e...6oping u Solun jeeeee.pozzz4e...

Него шала на страна.Добар е предлогов....NOT!

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
Toa definitivno.
I pred da se postavish protiv mene , da ti napomenam deka stoime na ista strana :)
Iako , mala diplomatija nema da e na odmet.
Ne poradi mene i tebe , tuku poradi situacijata vo koja sme staveni , isto taka , ne poradi mene i tebe.
:)
ако стоиме на иста страна тогаш нема потреба да се зборува за компромис од наша страна ...

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
ако стоиме на иста страна тогаш нема потреба да се зборува за компромис од наша страна ...
Jas i ako nekade spomnav "kompromis" , se misleshe na" "kompromis" " (pod dupli navodnici sega).Se nadevav deka od kontekstot na moeto izlaganje , kje ti tekne.Citaj megju redovi.
I da , 100% sme na ista strana , samo sme na razlichna frekfencija.
Taka da , da ne spamirame forumov so lichni nedorazbiranja ... jas ovdeka bi zastanal.
Pozdravi.

P.S.

Ramsfeld - odlichna izjava !

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Има нешто ново?

П.С. Сака некој на торта?

Член од
27 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Neznam zasto sega site se karame i mislime deka ke ni se smeni imeto,pa zarem do sega ne ni bese smeneto zarem zaboravivme deka site ne narekuvaa FYROM.Mislam deka i Republika Makedonija Skopje e mnogu podobro od FYROM.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Neznam zasto sega site se karame i mislime deka ke ni se smeni imeto,pa zarem do sega ne ni bese smeneto zarem zaboravivme deka site ne narekuvaa FYROM.Mislam deka i Republika Makedonija Skopje e mnogu podobro od FYROM.
Емилијана-Емилијан, вакви ставови...:raz:

Камо среќа да мислеше...But, you don't :( So, ...off
Next,please:pipi:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
A sto ako do "5 do 12" , prifatat grcite da dobieme pokana za vo NATO pod privremenata referenca (FYROM) , a da prodolzime da rabotime za iznaogjanje na vzaeno prifatlivo reshenije za imeto do pravosilnosta i konechnata verifikacija na nasheto clenstvo vo NATO?
Bakojani vekje aludirashe na vakov rasplet na mala vrata.Isto kako i amerikancite.
I togash ... pochnuvame od "odlichniot" predlog za nashata zemja - Republic of Macedonia (Skopje) , kon nekoj kompromis kon koj ke teznee Grcija.
A ako nashata pocetna pozicija se izmesti od Republic of Macedonia ------> Republic of Macedonia (Skopje) , kompromisot sigurno nekjeme ni da zname kako bi izgledal.
Grcija ima ushte "dzokeri" so koi moze da igra.
Edno moe viduvanje na navonastanata sostojba.
Na kraj samo lichno da se ogradam od predlogot Republic of Macedonia (Skopje). Ne go podrzuvam voopshto.
Toa e realno da se sluci, megjutoa naseto Zeleno Svetlo na ovoj predlog, dokolku se prifati treba da se pretstavi kako KRAJNA MAKSIMALNA OTSTAPKA koja Makedonija moze da ja napravi...a so samoto toa nema da moze da se pretstavi kako nova pocetna pozicija!
Da se razbereme, so sila nikoj nikomu ne moze da mu nametnuva nesto...ovoj spor so imeto e cista glupost koja ni ja "skuva" EU so Lisabonskata Deklaracija, da bese Grcija sama vo baranjata vo ON, nemase da bide nisto od site ovie gluposti i pregovori....

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
Toa e realno da se sluci, megjutoa naseto Zeleno Svetlo na ovoj predlog, dokolku se prifati treba da se pretstavi kako KRAJNA MAKSIMALNA OTSTAPKA koja Makedonija moze da ja napravi...a so samoto toa nema da moze da se pretstavi kako nova pocetna pozicija!
Da se razbereme, so sila nikoj nikomu ne moze da mu nametnuva nesto...ovoj spor so imeto e cista glupost koja ni ja "skuva" EU so Lisabonskata Deklaracija, da bese Grcija sama vo baranjata vo ON, nemase da bide nisto od site ovie gluposti i pregovori....
Voglavno se soglasuvam so tebe.
Samo , sepak , mi deluva kako "igranje so ogan" potencijalniot nash 'blef' , deka ova ime gi zadovoluva nashite baranja.
Treba pamet a sekako i 'muda' da se odigra ova kako sto treba.
Od druga strana pozitivni vesti:
1.Izjavata na Rumsfeld
2.Grcija najverovatno samoinicijativno ke ja odbie ministerskata sredba zakazana za vo Slovenija.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Макфакс
28.03.2008 11:31
Грција го загрозува приемот на Македонија во НАТО, а со тоа и стратешкиот интерес на целата Северноатлантската алијанса, користејќи се со тактики на заплашување кои беа карактеристични за минатиот век.
Ова го посочи поранешниот американски државен секретар Доналд Рамсфелд во авторски текст под наслов „Проширувањето на НАТО треба да продолжи”, објавен денеска во угледниот американски весник „Wall Street Journal“.
Рамсфелд сугерира Грција да го следи интересот на целата Северноатлантската алијанса и да не го попречува приемот на Македонија во НАТО наметнувајќи ирелевантен „семантички спор“.
„Грција се заканува со вето за влезот на Македонија, бидејќи Македонија одбива да го смени своето име. Иднината на Северноатлантската алијанса и нејзиниот кредибилитет како угледен политички и воен инструмент на светските демократии се премногу важни за да бидат спречени од неважни спорови околу семантиката или од тактики на заплашување кои беа карактеристични за минатиот век“, наведува Рамсфелд.
Доналд Рамсфелд
Ова веќе мириса на она што го претпоставував, дека полека но сигурно караницата внатре во НАТО постои околу грчките закани за вето врз база на еден смешен аргумент навистина постојат и што е поважно излегуваат на површина односно не само зад затворени врати. Епилогот на една ваква караница многу извесно е да доведе до слабнеење и делумно распаѓање на НАТО со што ќе се потврди тезата дека грција како тројански коњ на русија супер си ја има завршено работата.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Одлична колкумна на Владо Јовановски:

Горномакедонците и новогрците
среда, 26 март 2008

Ние сме од свемирот. Само ве молам браќа Македонци не го ширете ова, нека остане меѓу нас (иако Грците го сфатија тоа па ни наметнуваат да се викаме Горни Македонци). Го сфатија, но го газат. Затоа порака до сите такви: вие канибалисти, фашисти, варвари, лажни демократи, едипалци или со еден збор земјани - малку почит. Почит кон светлината! Почит кон просветителите!

Пишува: Владо Јовановски

Македонија! Најголемата световна тајна! Совршенство сокриено од несовршените. Земја на магови: Филип, Александар, Светите Кирил, Методиј, Климент, Наум... Земја на три цивилизации: Античка, Византиска, Отоманска. Земја - Сонце или Сонце во земјата! Сонце сокриено во неутриното, неутриното во талиумот, талиумот во лорандитот, а лорандитот во рудникот Алшар на Кожув.

Најголемиот познавач на сонцето, професорот на Сорбона Г-динот Паскал Сотировски на една научна конференција во Франција на светот му објави дека го има клучот на оваа цивилизација. Клучот е во неутриното, а неутриното е во Македонија. Тој дводимензионален сончев зрак кој има висина и должина, а нема ширина, има маса, а не материја, енергија на иднината која ќе ја замени нуклеарната. Од неговото испитување, а тоа веќе повеќе години се прави наречено Лорекс или лорандит - експеримент, науката ќе дознае за нуклеарните реакции на сонцето пред милиони години. Можеби ќе дознаеме дали универзумот се одалечува и лади или се собира и загрева или пак можеби пулсира.

Незнам што се науката ќе докаже, но се надевам дека нам, а и на светот ќе ни се открие една работа: Зошто Новогрците не ни го признаваат името и античкото наследство? Зошто Бугарите ја негираат нацијата, историјата и јазикот? Србите-Црквата? Албанците - територијата? Итн. Ќе да е нешто многу важно штом сј e оспорено и негирано.

Можеби еден ден ќе ни се открие дека ние Македонците всушност не сме од оваа планета. Поточно не сме ни од овој сончев систем, каде сј е во знакот на дванаесет: дванаесет апостоли, дванаесет месеци, дванаесет избрани племиња... Туку од некое друго сонце!? Од некој друг шеснаестозрачен сончев систем, дојдени заедно со неутриното во мисија да го просветлиме човештвото (што и го направивме и правиме).

Како и да е, во секој случај сме од свемирот. Свемирци! Само ве молам браќа Македонци не го ширете ова, нека остане меѓу нас (иако Грците го сфатија тоа па ни наметнуваат да се викаме Горни Македонци). Го сфатија, но го газат. Затоа порака до сите такви: вие канибалисти, фашисти, варвари, лажни демократи, едипалци или со еден збор земјани - малку почит. Почит кон светлината! Почит кон просветителите!

Елинизам не е грчка нација туку просветителство. Не може Новогркот да биде во исто време и антички Грк и Пајонец и Дардалец и Тракиец и Спартанец и Тројанец и Илир и Атињанин и Македонец. Писменоста се ширеше од овде кон север. Венетите кој од југ одеа кон север подоцна ги нарекоа Словени. Оние кои во себе го имаат Словото или го слават Бога со Слово. Чудна некоја карма! Сите сакаат да се блиску до совршениот јазик, култура, цивилизација, РАСА МАКЕДОНСКА. Келтите од север, црнците од југ, татарите од исток и маврите од запад. Распетие + Во име Оца и Сина и Свјатаго Духа – Амин. За раистите и лемите, за свадбата на исток, за хунзите, калашите и нивниот крал Мир, за калемењето што го направи првиот глобалист Александар Македонски односно последниот полубог пред да се појави Богочовекот, можеби во некоја друга прилика.

П.С. Македонија е расчленета по сите основи и пругоре и прудолу. Таа е како шеснаесткрако сонце со ласер втиснато во стакло. Колку и да ја делиш по ширина и до теоретска замислена димензија, до дводимензионалност, секогаш ќе свети ѕвездата од Кутлеш! Но ако се расчленат само по етничка основа пред се Бугарското и Грчкото општество, ќе биде весело. Да оставиме нешто и на времето како четврта димензија...

На Кирилица

Член од
27 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Ne znam zosto sega se fativme za imeto deka ne treba da se menuva pa zarem do sega ne bese smeneto zarem ne ne narekuvaa site FYROM. Mislam deka i Republika Makedonija Skopje e mnogu podobro od FYROM.

Kajgana Shop

На врв Bottom