- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 15
Не реков дека немаат, само ја споменав дискутабилноста на таа епруветска креација, која , ајде, за тековни потреби, ќе ја наречеме човек. А дали имаат можност за спасение? Па спасението не зависи ни од мене ни од моето мислење, туку од МИЛОСТА Божја.
Пак цитати? А каде е споменато ваквото, „научно„ зачнување луѓе во Писмото ? Каде Бог го благословоил таквиот начин на раѓање луѓе?
„ А на жената и рече: „Кога ќе бидеш бремена, ќе ти ги умножам и преумножам маките, со болки ќе раѓаш деца и ѓе се приклониш кон маѓот свој, и тој ќе ти биде годподар„
(Постаноик, 3.16)
„Потоа Адам легна со жената своја Евам која зачна и го роди Каин и рече:„ Придобив човек од Господ!„
(Постаноик, 4.1)
Во овие цитати, НЕ ГЛЕДАМ неприроден начин на зачнување луѓе!
Бегаш од одговорот! Прашањето беше можат ли овие луѓе да се спасат? Не за зачнувањето.
Факт е дека се зачнати! Криво/Право тоа е! Мене ми е важно да и овие души слушнат за Господ и се спасат. А на челото не му пишува 'ЈАС СУМ ОД ЕПРУВЕТА'. Замисли си ти ми лафиш за спасение, тоа ЧУДОТО поверува и по некое време дознаваш дека е ЕПРУВЕТА и му велиш 'е па синко не знам дали ќе можит'
Но ајде, на некој начин и одговори на почетокот. СПАСЕНИЕТО Е ОД ГОСПОДА!