МПЦ не благословува бебе од епрувета!

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Ами благослов ??? Ќе се снајде детето без благослов ?? :pos:

Несакам да одам во друга линија зошто цело време пишувам општо,без премногу да потенцирам околу тоа кој нема да даде благослов.
Нашите попови не се голем репер за Христијанство и за без грешност.
Ме испровоцира темата ама залудно ќе биде нешто да објаснам на луѓе како Христијанин.
Не почитувам фанатици.

Сега видов дека после овој пост, веќе се развила дискусија во темата "Зошто религијата се меша во науката?" за истава тема, па би го замолил модераторот или некој администратор да ги префрли тие мислења овде.

Е ај после верувај во религија !? :nenene:
И што демек нема да ги крштеваат децата од епрувета или нешто слично?

Е ај после верувај во религија !? :nenene:
И што демек нема да ги крштеваат децата од епрувета или нешто слично?

Знам за еден атеист што си ја убил мајка му.
Е ај после верувај во атеизам!? :nenene:

Знам за еден атеист што си ја убил мајка му.
Е ај после верувај во атеизам!? :nenene:

Па во атеизам не се верува.Или си или не си атеист.
А што има веза тоа што бил атеист па што ја убил мајка му?

А од кај ќе знаат дека детето е од епрувета?Се пополнуваат формулари кога се закажува крштевка,и таму пишува се ова не важи доколку детето ви е од епрувета?

А децата од епрувета не се смртници?Тие немаат душа?
Абе ајде...

А од кај ќе знаат дека детето е од епрувета?Се пополнуваат формулари кога се закажува крштевка,и таму пишува се ова не важи доколку детето ви е од епрувета?
А децата од епрувета не се смртници?Тие немаат душа?
Абе ајде...
Не бе нивната душа не е душа тие само онака ќе се... за "благослов" треба да те создадат во утробата (во чистотата на утробата) па така да излезеш чист низ холи дор и после ќе имаш благослов.... се прашувам дали по мирисот ќе познаваат кај е направено детето ??

бреј што кажав :pos:

Па во атеизам не се верува.Или си или не си атеист.
А што има веза тоа што бил атеист па што ја убил мајка му?

И атеизмот е вера. Атеистот верува дека Бог не постои.
А што има веза религијата со тоа што МПЦ не благословува бебиња од епрувета?

И атеизмот е вера. Атеистот верува дека Бог не постои.
А што има веза религијата со тоа што МПЦ не благословува бебиња од епрувета?
A МПЦ што е ????
...Јавна Куќа ???
...Автобуска Станица ???

Ако МПЦ нема врка со религија незнам што и кој има.

Не сум Христос

И еве сум пак јас како дрвен адвокат ама МОРАМ.... абе Христе ме прочита погоре што те прашав/кажав што ќе коментираш на тоа??

Господ Исус Христос е Тој којшто е Суверен. Мислиш мене мило ми е кога некоја жена сака да зачне а не можи?!?!?! Дај Боже сите жени да можат да си раѓаат свои ЗДРАВИ чеда. А зошто некоја може, друга не, тоа Господ си знае. Сурово можеби ќе речеш?! Можеби имаш право! А дали вештачко оплодување ... тоа секој нека си одлучи. Верувам дека во таков случај никому не му е лесно.

Одговорот и помошта јас би ги барал од Господа.

А атеистот што ја убил мајка му што е?
...морален човек?
...хуманист?
Ако атеистот нема врска со атеизмот незнам што и кој има.

Постои можност да дошло до некаква расправија и разделба на родителите за време на бременоста и такво "бебе од епрувета" да заврши како напуштено детенце, и што тогаш?

И што де? Може да дојде до расправија и после (не мора да е поради детето, ако мислиш на тоа)

Несакам да одам во друга линија зошто цело време пишувам општо,без премногу да потенцирам околу тоа кој нема да даде благослов.
Нашите попови не се голем репер за Христијанство и за без грешност.
Ме испровоцира темата ама залудно ќе биде нешто да објаснам на луѓе како Христијанин.
Не почитувам фанатици.

Благословот не доаѓа од попот! Благословот иде од Господ. Библијата вели дека и ние луѓето треба да се благословуваме еден со друг. И еве, јас тебе ти велам: Господ да те благослови!
А во што девојче ти го виде мојот фанатизам?

А атеистот што ја убил мајка му што е?
.

Ало чорбаџи.......ми се чини дека и во твојата книга во која се колнеш јасно е запишано кој е првиот убиец.
И ај не ја минирај темата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom