Другари или пар?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Pa edna vrska nemoze da funkcionira ako ne postoi razzbiranje,podrska,doverba,potreba eden od drug odnosno drugarstvo megu partnerite!

А зар може да опстои врска без другарство?!

mnogu!! vrska bez drugarstvo ne moze da opstane! ne e bitna samo ljubovta....pokraj nea isto taka e vazno kolku se slozuvaat, slicni mislenja, kolku si odgovaraat so karakterite.....ako nema nisto od toa djabe ti vrska....!

За една врска да е стабилна потребно е партнерите да се првин другари, немора да се знаат подолго време ама да имаат разбирање и некое своевидно другарство.

Па другарството е основно.Ако не постои тоа,која е поентата на врската?...Треба да има интимност,секако,ама без другарство,интимноста брзо станува банална...а и толку е убаво кога знаеш дека во тој што го сакаш наогаш и другар и партнер...
И толку повеке боли кога се тоа ке се распадне...ама вреди да се ризикува во секој случај...

Некако повеќе ми иде на љубов иако и другарството не би го занемарил ама некоја си пропорција од 60-40 би била најидеална

Секогаш гледам да сум другарка со партнерот, пошто другарството е постабилно и може на тоа да се заснова врската. Али сепак мора да се има љубов ако таа врска сакам да опстане.:helou:

ако не постои взаемен однос на двата елементи , тогаш верувам дека се работи за врска од корист ... :toe:

Има слична тема, но не е содржината иста, па не ја спојувајте.

Муабетот ми е ... во една врска, треба на прво место да е другарството со партнерот или љубовта кон него?
Можеби звучи како да неможат а да не функционираат овие две зборчиња секогаш заедно, но сепак кога ќе размислите, едното од нив секогаш преовладува.

Што сте поголемиот дел од времето со партнерот ... другари или пар?
На што давате предност и што се трудите да функционира добро, за да испадне другото уште подобро?
Што ви е поважно и треба да се негува повеќе за да врската што ја сакате остане каква што е? :helou:

Вака сеа. Во секоја врска, според мене, треба да има доза на другарство. Кога сум со некој во врска, јас во него гледам се, и барам секаков вид на заштита. Во определени ситуации тој ми е и брат, и другар, и татко..Сепак мислам дека треба да се стави една граница и да се разграничи малце, затоа што така врската можи да заземи лош правец, па од дечко и женска, да премини во најверни другари.
Љубовта е таа која треба да преовладува, али и доза на другарство дефинитивно треба да постои.

Има слична тема, но не е содржината иста, па не ја спојувајте.

Муабетот ми е ... во една врска, треба на прво место да е другарството со партнерот или љубовта кон него?
Можеби звучи како да неможат а да не функционираат овие две зборчиња секогаш заедно, но сепак кога ќе размислите, едното од нив секогаш преовладува.

Што сте поголемиот дел од времето со партнерот ... другари или пар?
На што давате предност и што се трудите да функционира добро, за да испадне другото уште подобро?
Што ви е поважно и треба да се негува повеќе за да врската што ја сакате остане каква што е? :helou:

Предност и давам на љубовта, се разбира....
Другари имам многу а со кои не можам да сум блиска....
Партнерот е оној со кој можам да бидам духовно и интимно блиска....Другарството е потребно, но во втор план

Предност и давам на љубовта, се разбира....
Другари имам многу а со кои не можам да сум блиска....
Партнерот е оној со кој можам да бидам духовно и интимно блиска....Другарството е потребно, но во втор план

Ме превари:) истото сакав да го напишам сега ќе морам да импровизирам:wink:

Другарство е едно,љубовна врска е друго.Другарот треба секогаш да те подржува,да те теши,да ти дава фикс идеи за превари:)Партнерот не треба да се постави на другарски однос,бидејќи во тој случај ќе треба да дознае Се и да остане само другар.Можеби во темава се мисли на блага форма на другарство,не она вистинското,но пак би дала пример.
Пр.Треба да заминеш некаде на неколку месеци
-Што би правел без тебе,ќе ми недостигаш,ако ме прашаш мене,не сакам да одиш -Партнер
-Иди забавувај се,ќе видиш Се што нема кај нас,ќе ми недостигаш,но заминувај-Другар

Треба да постои разбирање и подршка како во другарство,но не е истиот тип на другарство.

Pa prednost mu davam na drugarstvoto vo vrskata zatoa sto smetam deka toa ja odrzuva ljubovta.nemoze da ima ljubov ako nema drugarstvo megu partnerite.

Pa prednost mu davam na drugarstvoto vo vrskata zatoa sto smetam deka toa ja odrzuva ljubovta.nemoze da ima ljubov ako nema drugarstvo megu partnerite.

Значи ти не можиш да разграничиш што е другарство, а што е љубов.
Сигурно дека треба да има другарство меѓу партнерите, ама не можиш ти да го ставаш другарството во прв ред, затоа што сепак, вие сте интимно поврзани со партнерот и тоа иди на прво место. Партнерот можи да те посоветува, да ти кажи некој работи, ама некако вистински другар..
Јесте, треба другарство, ама во умерена количина, а не ти како шо кажваш..На прво место..:nenene:

Љубов и другарство се најдобра комбинација за совршена врска....Освен тоа што го сакаш партнерот треба да го сметаш и како најдобар другар кој ке те сослуша и ке те разбере буквално за се....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom