Другари или пар?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
и двете одат во пакет...ние кога сме заедно повеќе се однесуваме како пар другарството е исто така важно и не го го запоставуваме туку напротив во нашата врска преовладуваат двете ама сепак љубовта на прво место

Муабетот ми е ... во една врска, треба на прво место да е другарството со партнерот или љубовта кон него?
Pa nema drugarstvo bez ljubov. I drugar/ka da e, SAMO drugar/ka, mora da ima BAREM NEKOJ VID NA LJUBOV, da ne praime muabet za vrska.

Можеби звучи како да неможат а да не функционираат овие две зборчиња секогаш заедно, но сепак кога ќе размислите, едното од нив секогаш преовладува.

Ne mora da znaci, toa zavisi koj kako gi sfakja rabotite. Licno za mene, niedno ne e pred drugoto. Momentite odreduvaat koj od ovie dva faktori preovladuvaat, no toa samo za moment, vo zavisnost od toa sto vo momentot e potrebno, drugar ili partner. Vo sprotivno, dokolku ne se cuvstvuva posebna potreba od izrazuvanje na SAMO edniot faktor vo odreden moment, togas se e svedeno na balans, equilibrium, ako me sfakjas.

Што сте поголемиот дел од времето со партнерот ... другари или пар?
На што давате предност?...

Pa zavisi, za sto ima potreba vo momentot, kako sto kazav pogore. Ne retko partnerot ima potreba od drugar. Togas na nekoj nacin zaboravam deka sme vo vrska i razgovarame, za problemi sto ja machat, nesto za koe i treba sovet, za toa treba drugar povekje otkolku partner.
Koga i treba partner, togas rabotite se sprotivni.

...и што се трудите да функционира добро, за да испадне другото уште подобро?
Se trudam se da funkcionira dobro, nema podredenost na ulogite na licnosta vo vrska. Sekoja uloga si ima svoe vreme i mesto, zavisnost od potrebata.

Што ви е поважно и треба да се негува повеќе за да врската што ја сакате остане каква што е? :helou:
Ne treba da se pravat isklucoci. SE.. Bukvalno SE treba da bide na prvo za da ostane vrskata kakva sto e. Licno, do sea ne sum se postavil nikako poinaku od ova kako sto sum postaven sega, pa toa funkcionira.

Off topic:
Thug Prophet bez navreda ama taka kako sto ti si momentalno postaven.. Gledas po promenite na negativno na devojka ti dali funkcionira..
A deka stoi toj odnos i drugari i par.. PREISPITAJ SE..
Kako i da e..
On topic:
Nemoze da ima ljubov ako partnerite ne se poznavaat dovolno..
Znaci mora da ima doverba, komunikacija i soodnos..
Znaci balans e toa sto e najdobro..

izvinete za off-topicov

Izvini, ako devojka mi ti e drugarka, nemoj da mislis deka znaes kako e vo nasata vrska. Mislis deka se znaes?? Si se zaebala.
Aj ne se raspraam.. I da.. Koga nikoj ne ti se mesa vo vrska, ne se mesaj ni ti vo mojata...

Ne se mesam vo vrska zlato.. Komentarot bese skroz dobronameren zasto ke treba vilicata da ti ja puknam ako i go zaebes zivotot kako sto si go zaeba svojot :smir:

Ne se mesam vo vrska zlato.. Komentarot bese skroz dobronameren zasto ke treba vilicata da ti ja puknam ako i go zaebes zivotot kako sto si go zaeba svojot :smir:
Samo gledaj si ja svojata rabota i ostavi me mene da se grizam za nea. Zasto tvojot i nejziniot nacin na zivot se sosema razlicni. Razmisli za toa.
Za komentarot, pak ke ti recam deka ne znaes kako e kaj nas vo vrska, ako mislis deka znaes. Ne rekov deka e zlonameren, samo ke recam, ako ne znaes ne komentiraj.

Нема што да продолжуваме милион пати напраен муабет.. Не се разбира секој со збор.. Ќотек треба :smir: Зборови без дела се празни зборови..

Сепак да си допишам на темата..
Секој вид на комуникација во секој вид општествена група што понатака нема да остане само на познавање или да се преточи во конфликт за да стигне до некаде мора да се сведе на пријателство.. Кога тогаш..
Во спротивно оди во пропаст.. Така е и во љубовта..
Без разлика на начинот преку кој дошло до врската.. Ако односот меѓу партнерите се преточи во нешто подлабоко.. Ако контактот не се сведе само на секс, слика пред останатите и да не речам лигавење по цел ден.. Може да се роди љубовта.. Во спротивно.. НЕ.. Тоа може да биде привремена окупираност, навика, потреба..
Сепак најдобро се констатира тоа одкако ќе заврши.. ЗА ЖАЛ.. Тоа е во природата на луѓето..
Значи сметам дека една врска не е врска ако односот не е сведен и на другарски покрај сите останати да речам плусеви..
Љубовта само тогаш се раѓа.. Другото се е привидно..

Toa e super

Spored mene mnogu e dobro partnerot da si go uvstvuvas i kako drugarNestata ke dobijat poinakov karakter se ke bide poopusteno,ke se stekne pogolema doverba...

Vi se slucilo li nekogas vakvo nesto:
Odis so nekogo,znaes deka te saka,super vi e vrskata,non-stop ste zaedno, go sakate se ok... ama,ponekogas go gledas samo kako mnogu dobar drugar. Mozno li e dve custva vo isto vreme?????????.....
:love2: :cug:​

Definitivno e mozno. Zasto pred se, treba da bides i drugar a ne samo partner vo vrskata. Na mnogu postovi go imam ova napisano, pa eve i ovde:
Vrskata ne e samo sex sex sex sex sex sex i nisto drugo. Strasta i ljubovta cesto se cesto pomesani. Sea znam ke reces deka nikoj ne spomnal strast i sex, no da globaliziram malku, denes pod ljubov se podrazbira sex. Pa i da zboruvame za ljubovta onakva kakva sto e, ne e dovolna za da se odrzi vrskata. Znaci, drugarstvoto e neophodno vo edna vrska.

51%... мнозинство од акциите.. хахах
Врска е. Апсолутно мора да постои другарство пред се..
Гледам скоро сите го делат истото мислење :)

Да, мислам дека е можно, а и многу потребно. Партнерите пред се треба да бидат отворени, искрени меѓу себе, да си бидат потпора и надеж.
Така да, мислам дека дечко и другар во едно е многу добитна комбинација.:smir:

Ако не си другар со партнерот, тогаш не си другар со никого. Другарство мора да постои во врската и тоа 100 процентно. Ако нема искреност, саморазбирање, тоа е врска без врска

Многу многу!! нема ништо поубаво од тоа своите проблеми и тајни да ги делиш со оној кој ти значи најмногу.. ако нема искреност тогаш нема ништо во врската !!!

Освен дечко и девојка треба воедно да се и најдобри другари... Па сфатете колку е тоа многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom