Другари или пар?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Што знам.Љубовта е некако многу комплексно чувство.Се споено во едно.И автоматски според мене поважно е да се обрне внимание на љубов,затоа што самата ќе ги повлече и сите други работи,како во случајов пријателството.Што не значи и обратно.Не мора ако мене некој ми е пријател јас да чувствувам таква љубов(нели не збориме за пријателска).

Не идат едно без друго тие работи. Точно дека едното секогаш малце повеќе ќе преовладува, ама најдобро е кога сте исто толку другари колку и љубовници. Да биде целосно.:)
се слагам апсолутно,ама тоа би било совршено,а пошо совршенство не постои треба да се трудиме колку што можеме да најдеме другар во партнерот,за да има убава хармонична врска,и да се чувствуваме слободни да му кажеме работи како што би ги кажале и на најдобар другар..

Јас лично сметам дека највисокиот стадиум на пријателство(другарство) е наречен љубов и дека љубовта и пријателството во една врска претставуваат стабилно хемиско соединение кое само по себе е нераскинливо. Сите ние сме различни и различно ги дозираме соодносите на љубов и другарство, и без ралика дали едното или другото ќе биде за нијанса повеќе присутно тие секогаш мора да бидат заедно и да бидат присутни.

мислам дека треба да бидат застапени пола пола, не знам ама премногу е пресудно другарството заради тоа што во другарството влегува комуникацијата а без добра комуникација и разбирање, џабе ти е врска

Колку треба да има другарство во врската?

"Несреќните врски не ги создава недостаток на љубов, туку недостатокот на пријателство."
Многу го поддржувам ова, ме интересира ваше мислење и ваше искуство, според мене доколку пред се со тој што си доколку не си другар не е можно да имаш успешна врска, под другар мислам баш она СУПЕР ДРУГАР на кој што нема да се плашиш да му кажиш за проблемот што те мачи, без да имаш страв дека за 2 сати ќе разбери барем пола град, да можиш да си напрајш отворен муабет за шо сакаш и општо дали треба односто да биде многу другарски (не се да се сведува само на лапање и т.н)

Една врска, значи вистинска не од оние од 3 недела, а се видовме двапати.. во втора средно мора (читај:МОРА!!!) освен Љубовта да негува и вистинско и искрено пријателство. За да биде една врска успешна пред се треба да има разбирање, прифакање, доверба, искреност.. треба да го сакаш партнерот со сите негови маани.. да разбереш зашто постојано ги прави оне работи кои проклето те нервираат.. да влезеш во неговата душа, да ја осекаш како своја.. да станеш дел од него и тој од тебе.. потребно е многу за една врска.. најмногу трпение.. она што ке ти биде партнерот во таква врска неможе да ти биде никој друг..па ни другарот од јасли. И да дефинитвивно мислам дека другарскиот однос е пресуден исто така ке кажам и дека многу од караниците и раскинувањата во безброј врски би се избегнале ако наместо инаетење и докажување би се седнало на искрен фер и другарски разговор барем еднаш неделно затоа што факт е дека колку и да се сакате и колку и време да сте заедно секогаш ке има нешта што ке ве тераат да отерате све у к***ц, и нешто што би ве извадило од таа криза е баш тоа да немаш страв да седнеш и да го кажеш проблемот што те мачи без разлика дали е некоја глупост или нешто навистина сериозно, да решиш све со отворен муабет и да направиш компромис прифатлив за двајцата..

За една врска да успее пред се МОРА да постои другарство помеѓу партнерите.Партнерот е тој кој што треба да те ислуша кога те мачи некој проблем или едноставно ти е тешко и ти треба рамо за плачење.Ако човек не се чувствува слободен да го каже тоа пред особата која му значи,ништо од тоа.Со другарството заедно доаѓаат и почитта,разбирањето...кои што се основен двигател за една врска да функционира нормално:pipi:

апсолутно се слагам со коментарот погоре дека ако нема другарство во врската таа е осудена на пропаст..ако немаш храброст да се искажеш на парнерот како се осеќаш,тогаш немаш доволно доверба во него,и под партнер се подразбира човек на кој шо секогаш можеш да му се искажеш за се што те мачи,и тоа да е обострано се разбира...е сега ако сте решиле да си играте "open relationship" без обврски и сл. ова погоре не важи,ама во случајов мислам дека дискутираме за сериозна врска..

Многу другарство. Дополнето со се друго, но кога си во врска со некој ти си и` се на неа... и другар и се...

:back:sekako deka mora da ima..no ne e pravilo,a ako ne e pravilo togas ne e vrska..milo mi e so jas si imam se vo edno :wub:

мора да има другарство, и тоа многу

Другарството во една врска го споредувам со тоа колку меѓусебно се разбираме

Темава е споена со една постара во која се дискутирало во врска со ова што бара новава тема. Иако старата не е поставена така, сепак сите зборувале за тоа колку е важно другарството во една врска.

Можете да си продолжите со дискусија:)

интересни јас секогаш сум викала и сеуште стојам на тоа дека една врска нема да опстои ако нема другарство взаемно разбирање меѓу партнерите...да можат да си кажат се еден на друг....едноставно да нема стегање во врската да се разговара за прблемите да се расуваат на убавите работи...една врска не е само секс љубење и мазење и галење...тоа е само една убава работа која доаѓа по се горе наведеново....а за еден обичен фак френд не ти треба пријателство и разбирање...врска е сосема дуго

Во врска кога сум пред се` сакам дечко ми да можам да го сметам како најдобар пријател,некој на кој ќе можам да му кажам се`,баш се`.
Јас не би можела да бидам во врска во која партенерот игра улога само на некој на кој ќе му ја собирам плунката...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom