Другари или пар?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Tokmu taka Ashley , mislam deka treba malku poveke drugarstvo neli? Drugarstvoto e postabilno

Абе нека е тоа некоја средина ... :bilokojzbor3:
Неможеш ти да сакаш некој, а да немате однос пријателски ...
А и неможеш да се (само) дружиш со некој со кој си во љубовна врска ...
Така да најубаво да тоа биде склоп на пријателство, љубов, искреност и хармонија. Ама еве веќе кога би морала да изберам кое би било подобро да преовладува ќе речам другарството (некој минимум) бидејќи сепак ако најпрво не си другар со љубовта твоја, нема да можеш бидеш ни љубвоник ... :bilover:

Да додадам дека сите почнуваат како другари а потоа како љубовници, но не сите другари можат да ни бидат нешто повеќе...
Па видете вие сега...

Сум била во врски во кои преовладувала љубовта и страста, а пријателството не ни било развиено и сум се осеќала прексрасно. Но, за жал само на кратко, затоа што таквите врски ми завршувале бурно и брзо исто како што започнувале. Едноставно, и двајцата сме се истрошиле и премногу на почетокот, па врската не можела да опстои.
Сета таа љубов и страст, правеше да се осеќам ко на седмо небо, но затоа кога ќе се "освестев" падот на земја ми беше итекако болен.
Така да, им давам предност на врските во кои би биле пред се пријатели со партнерот. Верувам (а, и лично сум осетила) дека таквите врски се многу постабилни, и полесно ги пребродуваат малите несогласувања. Всушност сметам дека за да врската трае и се развива, неопходно е да преовладува пријателство во истата.(нормално, пријателството не ја исклучува љубовта и страста).

добро другарство комбинирано со искрена љубов :) И еднаква рамноправност иако во мн. случаеви е невозможна

Мислам дека во врската треба да преовладува љубовта но секако дека треба да биде присутно и другарството во кое би се разговарало скоро на секоја тема дали е да се сподели нешто добро, лошо, пријатно, непријатно.... Сепак од љубовта треба да се има НАЈГОЛЕМАТА ПОДРШКА!!!

Другарството секогаш над љубовта ...
Кога е се` околу љубовта, кога не се грижат или не можат партнерите да комуницираат, да другаруваат, да делат се` друго покрај љубовта и љубовните чувства, што би правеле ако се најдат сами и затворени цел ден? Досадно нали.
Да, да ... другарството секогаш над љубовта ... таа само го филува со поинтимни работи за да се добие еден совршен однос меѓу партнерите.

Пред се почит кон партнерот, кон неговите потрби, желби.....потоа следи љубовта....

Pa mislam deka drugarstvoto so partnerot treba da bide na prvo mesto, no toa ne znaci deka ljubovta treba da se zapostavi....vsusnost ako si so nekoj treba da mozes otvoreno da razgovaras so nego za se sto ve pravi srekni ili tazni, za site problemi koi se javuvaat...isto onaka kako sto mozes da mu kazes na najblizok drugar....a ljubovta, koga ima razbiranje vo edna vrska...si ide sama po sebe! Da ne bidam pogresno sfatena, ako pred toa nemalo ljubov ne znaci deka ke dojde, no drugarskiot odnos vo edna vrska ovozmozuva ljubovta dolgo da ostane takva kakva sto bila na pocetokot, silna i iskrena!

Sekoja vrska treba da gi ima i dvata odnosa i prijatelski i partnerski,zosto licnosta sto e so tebe treba da bide dobar vo slusanje,razbiranje,davanje soveti,ramo za placenje i vo isto vreme i partner....neznam dali bez razbiranje ke moze da ima partnerstvo,i nemozam da kazam deka ako ti e partner nemozes da imas prijatelski odnos....ednoto odi so drugoto!!!

пожелно е барем според мене другарството да преовладува малку повеќе од љубовта,тоа би ја надополнило љубовта и би ја зајакнало:wink:

ne ve rabiram luge a i devojki so toj muabet drugar si mi i slicno...prvo i osnovno za da eden par ima uspesna vrska pred se tie mora da bidat drugari,zatoa sto se razbira drugarot neli koga ti e tesko pomaga i slicno...istoto vazi i za partnerot koj sigurno mnogu poveke i vo sekoj moment bi bil do tebe...ne go razbiram momentot so muabetot te osekam kako drugar...pa togas zasto ke ti e decko/devojka ???za sto?za da se slapate samo....za da go setas samo partnerot pred drugite i da ti bide sto znam nekoja osvoena kao titula???Glupostii....

Јас си имам другари за муабет и дружење... Со партнерот поважна ми е љубовта и страста.

Муабетот ми е ... во една врска, треба на прво место да е другарството со партнерот или љубовта кон него?

ne ve rabiram luge a i devojki so toj muabet drugar si mi i slicno...prvo i osnovno za da eden par ima uspesna vrska pred se tie mora da bidat drugari,zatoa sto se razbira drugarot neli koga ti e tesko pomaga i slicno...istoto vazi i za partnerot koj sigurno mnogu poveke i vo sekoj moment bi bil do tebe...ne go razbiram momentot so muabetot te osekam kako drugar...pa togas zasto ke ti e decko/devojka ???za sto?za da se slapate samo....za da go setas samo partnerot pred drugite i da ti bide sto znam nekoja osvoena kao titula???Glupostii....
А што неможеш да разбереш?!
Јас неможам постот да ти го разберам искрено,ми личи ко да не си ја сфатил темава :wink:
Убаво пишува горе,дали во една врска треба да преовладува другарство пред љубовта или обратно а во сите постови секој си има напишано што му е побитно во една врска незнам кај е проблемот што неможеш да сфатиш?!

луѓе да ве прашам нешто,а ова е особено наменето за женскиот пол...еве вака нели викаат као многу ми е подобро доколку сме најдобри другари и слично,прашањето е значи како би се осеќале кога вашиот партнер значи наместо со вас да дискутира (нели за тоа што не било убаво да се биде другар)за дали било тоа проблем некој,во врска со секс и слично да се консултира со некој другар или пак некоја другарка а?па луѓе фала богу за да се има асална врска значи сериозна врска во која има љубов прво пред се морате да бидете другари и тоа најдобри затоа што така најубаво се комуницира,а после тоа нели двајца што се сакаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom