Денот на дрвото - 12 март неработен ден

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Се во ред, и садење, и дрва, и акции... зошто да се одработува денов? Зошто не е во сабота, а е во среда!?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас бев во Миладовци и искрено се почувстував гордо што сум дел од тоа, и гордо зошто како Македонци покажавме дека можеме да работиме заедно, да се сплотиме во едно ако е потребно и да ја постигнеме целта која ја сакаме.

Нема да пишувам многу, ќе ставам слики тие се сведок на она што се случуваше:

DSC00002.JPG DSC00012.JPG DSC00013.JPG

Ова е само дел-се извинувам што сликите се слаб квалитет ама тоа можеше да се извади од мобилен телефон.:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
V red e akcijata, ja poddrzuvam, ama selo gori baba se cesla. Mozese da zasadime i 4 milioni po pokanata za NATO, neli?

Ili ne? se plasese Grujo deka ke mu se sluci DPA pa nema da mzoe da sadi drvca?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Веројатно е во среда,за да биде по симболично и плус во сабота како дел од викенд ретко кој ќе дојде.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Мене ми се свиѓа што го направија во среда. Всушност и малку ме нервираат празницине шо се ставени на пример последната сабота од април, третата недела од фебруар ор ватевр. Нека си стои точна дата на денот на празникот и секоја година тогаш да го славиме без разлика на тоа кој ден се паѓа. Инаку во сабота или недела дефинитивно ќе имаше помалку волја да се работи бидејќи за многу од возрасните само недела е ден кога не работат и сакаат да се одморат(за недела), додека младите кои уште идат на училиште,гимназија или факултет паметот ни е у излегување за време на викенди и размислувањата би се сведеле на тоа зошто би го губел јас "скапоцениот викенд" кога и онака знам дека јас и онака сум само еден у 2 милиони и без мене ќе помине се добро.

У секој случај, јас се разочарав од Гевгелијава. Мрзливи деца сме станале. За разлика од 3та и 4та година кои си фатија пат кон блиското селце Горничет(т.е. школото ги организираше), прва и втора година ги однеа да сеат во Гимназијата. Си реков, нема таму многу за садење ама нека, ќе посадиме кај што ќе треба. Кога тргнав накај школото(каснев 15 минути) ми стана нешто чудно. Гледам средношколци шетаат насекаде а јас се наоѓам на 300 метра од школо. Си викам некаков одмор може им дале, ама потоа подобро загледувам и гледам една глупава слика, ја у тренерки и шо постара поизвалкана блуза на мене, а некои пички разговараат и се смеат. Облечени у сукњи и тесни блузички ќе садат дрва. Си викам ај на машките ни ја оставиле целата работа, ама нека е. И кога стигнав до школо, гледам кој испоседнал по клупи, кој по скали, и всушност само 20% од тие што очекував да ги видам. Го прашав првиот познаник дали се сади и одговорот стоеше на 20 метри од мене, и тоа биле сите дрва кои биле донесени да се садат, а бројот беше 20 дрва засадени, а во школото 100тина ученици. У меѓувреме оние засадените беа ставени на пола метар едно од друго поради што многу од тие можда и нема да успеат, а у меѓувреме и на другите ќе им го загрозат растот.
Другарите ги најдов како се шетаат низ центар.(по пола саат). А јас си останав со желбата да придонесам малку за секој и сечија иднина.

А патем, си се вратив ја во Гевгелија за акцијава, бидејќи во Скопје, во прекрасното приватно училиште Јахја, не им текна да организираат никаква акција да не однесат да садиме некакви дрва а дозвола за да излезеш без нив изнесува вкупно 2 саата од кои 80% ќе ги потрошиш додека да дојдеш до местото каде што ќе садиш дрва.

И така, разочаран сум од Гевгелија и од моево школо ама гледам дека вие сите сте си поминале топ и целава акција поминала перфектно(отприлика :) ). Штета шо не не однесоа и нас у Горничет ама што е тоа е. :toe:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
61
Поени од реакции
1
bravo bravo, toa i ni treba zasto sega ako ne nasademe, narednite godini sve ke e potesko i potesko samo ovie sto se zasadeni da gi zacuvame od pozari pak.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.506
Поени од реакции
8.088
Еве стигнаа и видеата (мај факин пи-ци неќеше да ги аплоудира).
12 секунди.
19 секунди.
, ова е едно од најдосадните клипчиња на ЈуТјуб :pos: 2 минути едно исто, луѓе на патот :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еве стигнаа и видеата (мај факин пи-ци неќеше да ги аплоудира).
12 секунди.
19 секунди.
, ова е едно од најдосадните клипчиња на ЈуТјуб :pos: 2 минути едно исто, луѓе на патот :)
Ej Tonchie FANTASTICNO , plus sega nekoj neka zucne nesto za komunizam , socijalizam, rabotni akcii :)
SEPAK FANTASTICNO ...odamna nemalo vakov entuzijazam....moze ke povlece noga.... :)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
многу убава акција низ цела Македонија, гледав од прееска вести, премногу луѓе излегле дури фалеле и дрвца луѓето премногу брзо саделе!! :)
БРАВО БРАВО!!

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Ako od ovie granki se fatat 20-30% dobro ,inaku...aj barem da zavrni...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Кај нас беше планирано учениците од 3 и 4 година да го очистат школскиот двор. Тоа се заврши за пола саат, саат да е било. И после отидовме доброволно да садеме дрвца.

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
ејјј посадив 37 дрва денес на Чам Чифлик

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
дајте бе уште слики и видеа да презентираме по дијаспората!! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom