Укинување на ДУИ!

Како би гласале на евентуален референдум за укинување на ДУИ?

• Сигурно дека ќе гласам за укинување на ДУИ

Гласови: 89 87,3%
  • Против сум, ДУИ треба да продолжи така како до сега

Гласови: 12 11,8%
  • Воздржан сум

Гласови: 1 1,0%

• Вкупно гласачи
    102

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не баш. ДПА има квалификуван кадар. Образован. Културен кадар...наспроти сељандуриве неинтелигентни од ДУИ.
Абе брат каков кадар.. кога ќе го видам Тачи ми се повраќа.. Нема култура човекот.. се тепа во парламент а по некој ден пцуе по европратениците дека се мешале.. Не знам многу ни кој колку пратеници има и не ме интересира многу политика, едноставно само ги мразам! Чисто патриотски..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Не баш. ДПА има квалификуван кадар. Образован. Културен кадар...наспроти сељандуриве неинтелигентни од ДУИ.
:nesvest: :nesvest:
Ruzhdi Matoshi , Menduh Thaci , Kaba, Leka, Refet Elmazi .... ?
Dali mislese na ovie.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ama e pomakedonec od mnogu drugi koi sedat vo parlamentot

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
da te potsetam taci vo intervjuto za top canel na nivnoto prasanje zosto vizite da se izvaavat vo tirana ane na granica tj im odgovore zosto vie ne ja priznaete makedonija so nejzinoto ustavno ime za mene e eden od najharizmaticnite albanski politicari

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ruzhdi Matoshi , Menduh Thaci , Kaba, Leka, Refet Elmazi .... ?
Dali mislese na ovie.
Ама Тачи е најхаризматичниот политичар во Македонија. Останатите се болесници, терористи, пијаници или со Наполеонов синдром.:):)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
I Taci e bolesnik , opasen e , koga ke mu ide nerven napad , se sokira, ne gleda sto kazuva sto pravi. Go unistija ovie od DUI. Opasna igra ovaa politikata site politicari se malku pobeganti so umot :)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
I Taci e bolesnik , opasen e , koga ke mu ide nerven napad , se sokira, ne gleda sto kazuva sto pravi. Go unistija ovie od DUI. Opasna igra ovaa politikata site politicari se malku pobeganti so umot :)
ke vidis na narednite izbori pata pat ke se ti garantiram a za mene favorit e taci

N

n/a

Гостин
Imase eden film,Kum 3...
u koj sto glavniot junak dobiva neocekuvano eden nervozen i pun so sebe partner,koj sto saka da dejstvuva odma i da dobie rezultati odma.

Arno ama...se dobro i pravilno...:toe:...no ne misli za kontra akciite koi sto moze da gi podnese.

Taka i vie drugari moi.
U taa DUI clenuvaat pokraj seopstiot gabor i teroristi, i mnogu pametni i elokventni lugje.Udarot treba da bide pameten i presmetan,i da nema moznost za reperkusii(sakam da kazam za vozvraten udar).Ili ako treba da utanacuvam...serija od presmetani udari posle koi sto samoto momentalno vodstvo ke stane neelokventno pred glasacite i bi trebalo toa elokventno krilo od istata taa DUI da stane resenieto pred site onie nivni glasaci od beljata vo koja sto zasluzno...ete...:jaj: se nasle.

Ne e na mene ili na bilo koj da upropastuva partija ili bilo kakvo zdruzenie u koe sto mnogu lugje veruvaat.Nikoj nema takvo apsolutno pravo!Toa e pogubno za demokratijata vo Makedonija!
Na sistemot e da gi ubedi site tie sto se klanjaat u losha dzamija i kaj los odza deka treba nesto da menuvaat,pred se zaradi sebe.

Taka...mislam deka megju redovi ja objasniv prikaznata za DUI.Na niv e da napravat promeni,pred se...zaradi niv i nivnata idnina.No nikoj od nas nema pravo da gi zabrani,nitu pak da im stavi kontrolirano vodstvo.Oni sami moraat da evoluiraat,ili...da propadnat.Toa se pravilata na demokratijata.Sekoe razlicno deluvanje...:toe:...ke gi nosi na nivna strana site eventualni nezadovolnici.A jas ne sakam DUI da stanuva svoevrsen Robin Hood,ne barem u ovaa postava.

Da...:toe:...ke trpime sporadicni steti od nivnoto lutanje-no tie se mlada partija i ima mnogu lugje koi sto se makedonski drzavjani koi sto imaat i gradat realni ocekuvanja na partiska baza.
I za ime na tie makedonski drzavjani,vakvite lutanja kako denesnovo na Ali Ahmeti ke im gi prostite i ke gi poistovetite so nekoi drugi greski koi sto se praveni i prethodno u makedonskiot blok.

Oni mora da znaat i da osekjaat deka sekogas,vo se,vo sekoja prilika se pred se ramnopravni gragjani na R.Makedonija i deka gi uzivaat site prava i tie im se zagarantirani.Ako gi narusuvaat...:toe:ke se soocat so silata na sistemot.

Sekoj prebrzan i neidentifikuvan udar-nosi zasluzen poraz porano ili pokasno.I zasto mi e na mene da znam deka jas sum zabranil edna partija i sum strpal u zatvor ili sum ubil sekoj eden sto clenuval u nejzinoto rakovodstvo ako megju narodot nivnata podrska se zgolemuva?I toa apsolutno neopravdano...samo posto jas sum pravel reperkusija???
Jok...ja nemam interes od toa...jas sakam edna konstruktivna DUI sto raboti za drzaven interes i se karame na krv dali i kade ke bidat investiciite i cij kadar povise ke zavrsi rabota...:vozbud:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Imase eden film,Kum 3...
u koj sto glavniot junak dobiva neocekuvano eden nervozen i pun so sebe partner,koj sto saka da dejstvuva odma i da dobie rezultati odma.

Arno ama...se dobro i pravilno...:toe:...no ne misli za kontra akciite koi sto moze da gi podnese.

Taka i vie drugari moi.
U taa DUI clenuvaat pokraj seopstiot gabor i teroristi, i mnogu pametni i elokventni lugje.Udarot treba da bide pameten i presmetan,i da nema moznost za reperkusii(sakam da kazam za vozvraten udar).Ili ako treba da utanacuvam...serija od presmetani udari posle koi sto samoto momentalno vodstvo ke stane neelokventno pred glasacite i bi trebalo toa elokventno krilo od istata taa DUI da stane resenieto pred site onie nivni glasaci od beljata vo koja sto zasluzno...ete...:jaj: se nasle.

Ne e na mene ili na bilo koj da upropastuva partija ili bilo kakvo zdruzenie u koe sto mnogu lugje veruvaat.Nikoj nema takvo apsolutno pravo!Toa e pogubno za demokratijata vo Makedonija!
Na sistemot e da gi ubedi site tie sto se klanjaat u losha dzamija i kaj los odza deka treba nesto da menuvaat,pred se zaradi sebe.

Taka...mislam deka megju redovi ja objasniv prikaznata za DUI.Na niv e da napravat promeni,pred se...zaradi niv i nivnata idnina.No nikoj od nas nema pravo da gi zabrani,nitu pak da im stavi kontrolirano vodstvo.Oni sami moraat da evoluiraat,ili...da propadnat.Toa se pravilata na demokratijata.Sekoe razlicno deluvanje...:toe:...ke gi nosi na nivna strana site eventualni nezadovolnici.A jas ne sakam DUI da stanuva svoevrsen Robin Hood,ne barem u ovaa postava.

Da...:toe:...ke trpime sporadicni steti od nivnoto lutanje-no tie se mlada partija i ima mnogu lugje koi sto se makedonski drzavjani koi sto imaat i gradat realni ocekuvanja na partiska baza.
I za ime na tie makedonski drzavjani,vakvite lutanja kako denesnovo na Ali Ahmeti ke im gi prostite i ke gi poistovetite so nekoi drugi greski koi sto se praveni i prethodno u makedonskiot blok.

Oni mora da znaat i da osekjaat deka sekogas,vo se,vo sekoja prilika se pred se ramnopravni gragjani na R.Makedonija i deka gi uzivaat site prava i tie im se zagarantirani.Ako gi narusuvaat...:toe:ke se soocat so silata na sistemot.

Sekoj prebrzan i neidentifikuvan udar-nosi zasluzen poraz porano ili pokasno.I zasto mi e na mene da znam deka jas sum zabranil edna partija i sum strpal u zatvor ili sum ubil sekoj eden sto clenuval u nejzinoto rakovodstvo ako megju narodot nivnata podrska se zgolemuva?I toa apsolutno neopravdano...samo posto jas sum pravel reperkusija???
Jok...ja nemam interes od toa...jas sakam edna konstruktivna DUI sto raboti za drzaven interes i se karame na krv dali i kade ke bidat investiciite i cij kadar povise ke zavrsi rabota...:vozbud:
Зевсе во глобала се согласувам со тебе,но ако имаат елоквентен и образован кадар-каде е!Единствено дели од таму Ермира Мехмети и како појава,а и мислам дека е образована во Лондон или сл.Ама кој и дава нејзе право на глас,само портпарол.
А за еволуцијата на ДУИ на подобро,според тоа како се поставени работите,тоа е УТОПИЈА.
Коаг аљи во Албанија на албанска телевизија ќе рече „-Признајте ја Р.М под уставно име“ можеби би почнал да размислувам поинаку за овие работи....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Zevs aj ne zaebavaj sea hahha ne si ti ova..neee Aj priznaj DUI deka te stipendira ahhaha :pos2:

ps. sheguvah se :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Барам некое магаре липсано да видам , и од тебе нешто паметно , ке бидат во затвор тоа не им бега , не само на нив и на тие што ги трансформираа од терористи во политичари , прво тука треба да заиграат лисиците
Еми тражи ги - еј ги - Бил Клинт'н, дето жена му сега пак Холбрук и Уесли Кларк иска да вкара в кабинета, Иванов дето го сложиха да м'лчи на по-отговорен пост, Шрьодер дето отиде в Газпром да работи.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Jas kako albanec, DA.
Da se ukine, ne samo jas kako albanec nego kako gragjanin na ovaa drzava i svoeviden kosmopolit.
Bi sakal isto i pred sud da se nosi, ne samo za 2001, nego i za toa shto sega mu se pravi na albancite vo Makedonija.
Bi sakal da se ukinat mnogu neshta, ali shteta, nemam takva mok.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Da se ukine, i toa pod itna postapka... Nemat nitu status, nitu politicka platforma. Site se looseri, nemat nikakov staz vo politikata. Dodeka bea na vlast, samo kradea(primer:Agron Buxhaku), a sega koga se vo opozicija, site se razbegaa. Ostana samo toj papagallot Xhavit Ademi( Da vi kazem nesto novo: GO IMA IDOL MENDUH THACI, i samiot priznal):icon_lol: i red drugi raboti.

Ako ne go ukinuva narodot, ke go ukine DPA za 2 godini. :blabla: :banned:

Абе сите се исти.. ДПА подобри да не се? Сите се за на бесилка..
Off topic:
a ne bi bil podobro ti da ides na besilka(individ), nego 2 partij(kolektiv) a???:tapp:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Мислам дека Меаца мислеше на нивната кауза. Обете, и ДУИ и ДПА си имаат иста цел, да си живејат господски живот во Македонија, ослободени од плаќање даноци, сметки како да се ендемски животни.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Мислам дека Меаца мислеше на нивната кауза. Обете, и ДУИ и ДПА си имаат иста цел, да си живејат господски живот во Македонија, ослободени од плаќање даноци, сметки како да се ендемски животни.
Daj be toa umot tvoj nedela dena... Da odmoram.:)
Go davash renta?

Kajgana Shop

На врв Bottom