Крај на светот (сценарија)

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
jas mislam deka duri da dojde "smrtta" na sonceto tehnologijata do tolku ke se podobri sto lugeto ke se preselat na dr planeta pa toa sto ke mu se desava na sonceto ke im bide seedno

ha zivotot na zemjata nikogas nema da zgasne.......

4I4 напиша:
Dobro sea Tipster, ja imav navedeno svoi mislenja za onie primeri koi sto gi bese navel vovednikot na temava. Ima i drugi opcii se razbira, kako sto ti navede. Ali kako ideme od tvojot najgoren primer, pa nadole stanuva zbor za se po malce (reci nevozmozni) teoretski nastani. Boelst koja bi slegla od Vselenata, posetiteli od tamu nekade, Terminatori ... i sl. toa e apsurd i krajno fantasticno.

Mislam deka temamva poveke bi sakala da se zadrzi na problemite i mozdnite nastani koi sto se prisutni ili bi dosle od nasava Zemja. Zatoa i se navedeni primeri kako : Vojna, Bolesti, Epidemii, Klimatski katastrofi ...

Ne bi sakal da me sfatis pogresno, ali pak bolje bi bilo da se zadrzuvame na ona sto donekade, sto bi rekle : Drzi voda !!!* ;)

:smir:

Maлце не те сватив .. Од една страна му преречуваш поради тоа што ги изнел тие како можности , а од другата страна викаш да се задржиме на проблемите кој би дошле од нашава Земја ?

Maлце не те сватив .. Од една страна му преречуваш поради тоа што ги изнел тие како можности , а од другата страна викаш да се задржиме на проблемите кој би дошле од нашава Земја ?

Ne znam sto ti e tuka ne jasno. Ja rekov da se zadrzime na nekoi do nekade porealni situacii i opcii, a dokolku dobro si procital Tipster imase navedeno : Bolesti i Gosti od Vselenata, Terminatori, E.T., Kometi ...

Toa tebe na realno ti lici ili pak na nesto sto doaga od Zemjava ??

Klasicni primeri za problemi od nasava Zemja se : Vojna, Bolest ili Epidemija (od nasata Zemja) i ona najrealnoto Klimatskite promeni ... !!!* ;)

а што викате за предвидувањата на Нострадамус дека во декември 2012 ке дојде крај на светот??????? како и да е , во врска со темава јас мислам дека животот нема никогаш во потполност да згасне, веројатно ќе има многу катастрофи како резултат на уништувањето на озонската обвивка, како и од оружјето и војните.......а ако згасне сонцето ќе се направи вештачко сонце, затоа што технологијата ќе биде многу поразвиена од денес и повеќето работи ќе ги извршуваат машините т.е. роботи....

а што викате за предвидувањата на Нострадамус дека во декември 2012 ке дојде крај на светот??????? како и да е , во врска со темава јас мислам дека животот нема никогаш во потполност да згасне, веројатно ќе има многу катастрофи како резултат на уништувањето на озонската обвивка, како и од оружјето и војните.......а ако згасне сонцето ќе се направи вештачко сонце, затоа што технологијата ќе биде многу поразвиена од денес и повеќето работи ќе ги извршуваат машините т.е. роботи....

Викаме да си бегаме од оваа планета , оти се некои катаклизми се спремат тука .. не е сигурно за живеење .. ако има некој таму надвор некаде , нека измислува некое вселенско летало , дај да бегаме од тука ..

ABE SI EBAVME MAJKATA SO GOMNARIIVE KINESKO-AMERICKO-RUSKI...NEGO KO SO REKOL NEKOJ PAMETEN TIP R.I.P. TRETATA SVETSKA VOJNA KE SE VODI SO KOPJA I TAKVI NEKOI PRIMARNNI ORUZJA...I U PRAVO BIL

Не се секирајте,нема да дојде крајот на светот.До сеа опстоил 2008 години па очекувам уште толку да опстоиме.Јебига како така мора да опстоиме.Доста со песимизам...Ние сме свет народ не умираме :P

dobro znaci za 5 miljardi godini sonceto ke eksplodira a so toa i zemjata ke ja progolta i ke ja raspartali na pesto dela ili taka nekako,no ogromni se sansite zemjata da se upropasti i vo narednive godini.spored religijata (jehovinite svedoci tvrdat deka bog ke se simne 2013 god i ke gi kazni site nevernici.
spored maite 2012 godina svetot ke se unisti
sporet naucni dokazi vo 2012 godina na zemjata ke se sluci kataklizam poradi toa sto planetata X ke pomine do zemjata (zaboraviv kako se vikase planetata)i poradi nejzinata ogromna brzina na dvizenje i nejzinoto magnetno pole ke sozdade ogromni zemjotresi uragani tornada cunami na planetata zemja so koi neznam do kade no komotno ke moze da se rece deka zemjata ke bide unistena,no samo povrsinski, a povrsinski znaci i nekade 80 % od coveckoto naselenie ke go zbrise ,gradbite da ne pravime muabet,sepak ima golemi sansi za prezivuvanje ali ostanuva da pocekame 4 godini i da vidime sto ke se desi

sporet naucni dokazi vo 2012 godina na zemjata ke se sluci kataklizam poradi toa sto planetata X ke pomine do zemjata (zaboraviv kako se vikase planetata)i poradi nejzinata ogromna brzina na dvizenje i nejzinoto magnetno pole ke sozdade ogromni zemjotresi uragani tornada cunami na planetata zemja so koi neznam do kade no komotno ke moze da se rece deka zemjata ke bide unistena,no samo povrsinski, a povrsinski znaci i nekade 80 % od coveckoto naselenie ke go zbrise ,gradbite da ne pravime muabet,sepak ima golemi sansi za prezivuvanje ali ostanuva da pocekame 4 godini i da vidime sto ke se desi
Планета ќе помине до нашава планета? Ова инаку од кое романче ти е извадок? Добро бе луѓе имате вие претстава што се дешава во вселената? Немам ни јас али ќе пробам да објаснам нешто.

Планети не летаат низ вселената. Да речеше астероид, комета ајде де, ама планета? Планетите се масивни тела кои орбитираат некоја ѕвезда, значи гравитацијата на ѕвездата на ги пушта да си шеткаат така низ вселената. За планета да летне некаде така како што викаш ти, треба нешто да и даде задвижување, Т.Е. некој биг бенг да ја опали низ вселената. Најблиските планети освен овие што се во нашиот соларен систем се мислам 4-8 светлосни години одалечени од нас. И ако случајно некоја планета биде испалена така од својот сончев систем, шансата да ја погоди Земја е ~0.

Инаку за згаснување на животот на Земјата не сум размислувал, бидејќи по природа сум оптимист а целава оваа тема е тежок песимизам.

Кој рекол дека мора животот на земјата мора да згасне? Некако не ми одат песимистичките филмчиња, по природа сум непоправлив оптимист така да според мене нема да згасни животот на планетата за брзо (тоа брзо гледајте 10-15 века). Инаку некој астероид или комета да ја погодат земјата има можност но нивната шанса е минимална, башка додадете на тоа дека каков и да е поголем астероид кој би можел да се закани кон земјата ке биде употребено секакво оружје за да се спречи негово доближување до земјата, а камо ли удар. Којзнае што се имаат спремено НАСА и Русите за такви цели.

Е да, има доста филмови за спречување на астероид кој доаѓа да ја уништи земјата (Armagedon/Deep Impact). Сепак се повеќе фикција од реалност, но мислам дека сите вселенски агенции имаат разработено планови за вакви мрачни сценарија.

Планета ќе помине до нашава планета? Ова инаку од кое романче ти е извадок? Добро бе луѓе имате вие претстава што се дешава во вселената? Немам ни јас али ќе пробам да објаснам нешто.

Планети не летаат низ вселената. Да речеше астероид, комета ајде де, ама планета? Планетите се масивни тела кои орбитираат некоја ѕвезда, значи гравитацијата на ѕвездата на ги пушта да си шеткаат така низ вселената. За планета да летне некаде така како што викаш ти, треба нешто да и даде задвижување, Т.Е. некој биг бенг да ја опали низ вселената. Најблиските планети освен овие што се во нашиот соларен систем се мислам 4-8 светлосни години одалечени од нас. И ако случајно некоја планета биде испалена така од својот сончев систем, шансата да ја погоди Земја е ~0.

Инаку за згаснување на животот на Земјата не сум размислувал, бидејќи по природа сум оптимист а целава оваа тема е тежок песимизам.
Планетета Х - Нибиру наводно орбиритала на секои 10 000 години покрај земјата и предизвикувала катаклизми - подетално во темата за 2012:smir:.

@Dzish... НАСА + Русија и уште додај ги Нато членките и Кина = Светска Влада :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom