paranoja,mile panika e temava koi gluposti se napisani kantar ne gi meri,
Значи нема еден асален коментар да ја пофали темава еј. Браво друже
си! Само така!
posle 2012 godina ke se otvori druga tema so 2021 ista prikaska ne ocekuva apokalipsa bla bla gola voda
Да те очекуваме да ја критикуваш темата и тогаш?
imame popamentni na forumov od site vodecki fizicari u svetov ajde be.
Неколку од нас се водат според тие водечки физичари во светот, кога коментираат на темава. Ти според кого се водиш со коментариве?
ona sto e sigurno e deka posle nekolku milijardi godini dokolku ne se preseli covestvoto nadvor od milky way togas sigurno e kraj poradi andromeda
Извини што ќе те разочарам, но не е точно. Спојување на галаксии би значело смрт само за мала бројка на ѕвездени системи од двете страни. Всушност ништо премногу катастрофално не се случува со тоа спојување. Астрономите увиделе дека е така преку проучување на други галаксии кои минуваат или минале низ таков процес. Да не идам во детали, ако навистина те интересира, ќе се снајдеш за подетални информации.
i vtorata rabora koja uste poskoro ke se sluci e 'smrtta' na sonceto i efektot od toa vrz nasata planeta.
Не мора да значи. Како прво, има проекти кои се одвиваат и сега чија цел е како да се избегне таков тип на катастрофа, со некои и интересни концепти. Јас имам некои идеи исто така, малку тешко изводливи, но со оглед на технолошкиот прогрес, во иднина таква технологија би постоела со чија помош би се избегнала таква катастрофа.
Како второ, Јупитер е потенцијален и (би рекол единствениот) логичен избор за ново сонце. Не смее да се дозволи Соларниот Систем да замре, поради смртта на едното сонце. Ако се уште верувате дека имаме едно сонце
.
dodeka za maite koi znaele da brojat do pet
.....
Ја имаат поставено основата за математика која ти ја учеше во прво. Покажи малку почит, ако знаеш што е тоа.
davale covecki zrtvi na sonceto i dozdot
Давале принудни жртви на нивните богови, кои и немаат баш врска со сонцето и дождот.
edinstveni pismeni(nemale ni aslno pismo ama aj...)bile svestenicite/sovetnici na vladetelot na taa civilizacija
Имале симболи? Не знаеше?
nemale ni teleskop(ova e tragikomicno)
Трагикомична е само твојата неинформираност.
^^ Мајанска Обзерваторија
a predvidele kraj na vremeto/svetot poradi toa sto nemale veke mesto na kalendarot/kamenot niv treba za ozbilno da gi svatime.taka?
Како прво, неинформиран си и каков крај предвиделе, па ми користистиш / црти колку постот да ти пројде онака.
Како второ, промените кои се опишани се веќе на видик, некои од нив веќе се случуваат. Нема врска со крај на светот и/или времето како што ти го постави.
докажано е од страна на наса
Тие се уште имаат тешкотии во докажување на светската јавност дека слетале на Месечината, а ти ми збориш докажале дека Нибуру никогаш не постоел!
:pos2::pos2::pos2:
pa ok bile fascinantni kolku sto bile i egipkanite na vremeto
Маите се постара цивилизација. Позаслужна за почит.
no sepak bile divjaci poradi samiot fakt sto davale covecki zrtvi.
Принудни жртви! Не знам колку треба да го акцентирам зборот за да се сфати?
a poradi ciklusot na dijagonalna linija vo sonceviot sistem toj i predhodno se desaval taka da nema potreba od paranoja.
The Dark Rift event?
inaku kolku napredna civilizacija bile gi opisuva i Mel Gipson vo Apokaliptiko(samiot naslov se misli na civilizacijata na Maite a ne na svetot:smir
Дали знаеш што значи самиот збор Апокалипса?
Апокалипто е добар филм, но сепак е само филм. Не ги дава во вистинско светло маите и нивниот начин на живот. А Мел Гибсон благе везе нема од антички цивилизации, но затоа фати добра пара со филмот нели? Така да кој ги е*е фактите?