Патрик Виеира : Ќе го исполнам ветувањето, ќе го облечам дресот на Порто Рико Исландерс
Француската легенда во дресот на Манчестер Сити пред да потпише со Сити беше на мета на овој Порторикански клуб, тој беше пред трансфер во овој тим од Порто Рико но неговиот пријател Мансини го убедил и му ветил дупло повеќе примања од кои што му ги нудел тимот од Порто Рико па така Виеира неможел да ја одбие оваа понуда од Мансини и потпишал со Сити.
Виеира: Им ветив на навивачите на овој тим и на клубот дека ќе играм во Исландерите, штом ќе заминам од Сити ништо нема да ме спречи да не отидам таму, таму сум многу посакуван и јас сакам да се докажам дека вредам многу повеќе, не имам намера да се откажам од фудбалот се до мојата 40та година, сеуште имам желба и снага да играм и да се надигрувам, кога снагата ќе ми оневозможи да играм тогаш би се откажал. Изјави Виеира.
Неговиот договор истекува на крајот на оваа сезона па се поверојатно е дека ќе биде најголемото име што заиграло во оваа Порториканска Лига.
Ајде ова ѓубре да го фрлите од тимот и ќе бидете топ.. иначе еве за кој тим станува збор..
http://en.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rico_Islanders