Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали ке може некој од постарите колеги кој го слушал предметот Банкарство,да ми каже некои информации околу тој предмет,бидејќи го има како изборен во зимскиот семестар...Тежок ли е и какви се професотитее?
:pipi:

Предметот е доста интересен, прв колоквиум е повеќе историјат на банкарството, а кај вториот дел вистински се запознаваш со банкарството. Се паѓаат доста прашања од либро но мора добро да го знаеш материјалот за полагање. Преку колоквиуми полагањето е преку шифрарник, а на испит е со пишување.

ај некој што е добро информиран нека ми разјасни нешто: ако сега во август не положам математика, дали тоа значи дека еден предмет од втора година не можам да слушам (заради тоа што слушам еден предмет од прва ) или не е точно ова ? си се запишуваат сите предмети од втора и плус математика ????:toe:

ај некој што е добро информиран нека ми разјасни нешто: ако сега во август не положам математика, дали тоа значи дека еден предмет од втора година не можам да слушам (заради тоа што слушам еден предмет од прва ) или не е точно ова ? си се запишуваат сите предмети од втора и плус математика ????:toe:
ve molam koj znae da objasni i mene me interesira ova :)

Си ги запишуваш сите предмети плус математика, сигурно. :toe:

Си ги запишуваш сите предмети плус математика, сигурно. :toe:

Не, не. Еден предмет од 1 семестар нема да можеш да запишеш, бидејки на негово место ке го слушаш математика. Сигурно е така. Бев присутна кога продеканот објаснуваше за тоа.:smir:

Не, не. Еден предмет од 1 семестар нема да можеш да запишеш, бидејки на негово место ке го слушаш математика. Сигурно е така. Бев присутна кога продеканот објаснуваше за тоа.:smir:

И јас бев присутен кога збореше али не ми е јасно на пример ми останал статистика тој е од летен семестар дали ке може да се полага и во јануари ...

tnx:smir:

И јас бев присутен кога збореше али не ми е јасно на пример ми останал статистика тој е од летен семестар дали ке може да се полага и во јануари ...

ќе си полагаш у јануари, ако не го положиш тогаш запишуваш предмет помалку у летен семестар.

Дали од следната година ќе иаме право да си бираме изборен предмет од сите 105 или само од 5те што одговараат на соодветниот смер?

И мене ме интересира ова, бидејќи во трет семестар сакам да изберам социологија а во прирачникот не е предвидена за втора година.

Знае некој дали презапишување предмет важи и за тие што се по стара програма или тоа се однесува само на тие по нова програма што се?

Дали од следната година ќе иаме право да си бираме изборен предмет од сите 105 или само од 5те што одговараат на соодветниот смер?

mislam deka ke bide isto kako i minatata godina, od istite 100tina predmeti da si izbereme. otvori na stranata na fakultetot, izberi si go departmanot i ke si vides koi ti se zadolzitelni a koi mozes da gi zemes kako izborni.

На страната за економски пишува дека може од сите да се избере ама пред некое време синмав од истата страна нови додипломски каде за секој смер си имаше посебни изборни предмети и само за прва беа исти

јас од некаде добив информација дека дури и со 96поени не примале па затоа се исплашив. Инаку со 96 и на медицина примаат во државна а камоли на економски :vozbud::salut:

Da ne te razocaram ama jas so 93 poeni sum vo privatna kvota,ama zavisi koi predmeti si polagala za matura i kade si zavrsil sredno:) Ama stom ovaa godina se prosireni kvotite nemas gajle :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom