Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dali znae nekoj da mi kaze koga se prijavuvaat ispitite za vo avgust?I dali slucajno e sega na 21vi??

Kolegi matematika utre oceni kaj nego vo kabinet ke dava ili?

ај некој од постариве колеги да ми каже што поточно учите англиски ? дали го учите општо јазикот или учите за нешто поврзано со економија само на англиски ? плс :smir:

ај некој од постариве колеги да ми каже што поточно учите англиски ? дали го учите општо јазикот или учите за нешто поврзано со економија само на англиски ? плс :smir:
Ај и мене ме интересира ова...
Иначе знам една другарка што има 8ца англиски а искрено нема поим англиски :)

Англиски барем малку да ви оди, онака ептен ептен малку, да не речам полуписмен да си, 8ца ќе земете.
Се учи општо за економија, мали текстови од страница/две каде одделно се објаснува што е економија, менаџмент, ресурси, надворешна трговија, економијата во Р.М. и слични извадоци, комбинирано со прелесна граматика и вокабулар кој се учи уште основно.
Тестовите прелесни, нема асистенти професорката и нема контрола над студентите, на секој поединечно со шифрарникот му го дава и тестот, па "добитната" комбинација се шири во првите 10 мин., иако и сами да седнете да решавате одговорите се ептен очигледни.
Ако некој сака да крене просек, мајката му е англиски

kolegi moze li nekoj da mi kaze kakov bese ispitot kaj slave bidejki jas ne go polagav sega ke go polagam u avgust.kolku zadaci prasanja imase kolku bea mozni bodovi od koja tema se pagaa zadacite dali bese lesen ili tezok i taka nataka.

Англиски барем малку да ви оди, онака ептен ептен малку, да не речам полуписмен да си, 8ца ќе земете.
Се учи општо за економија, мали текстови од страница/две каде одделно се објаснува што е економија, менаџмент, ресурси, надворешна трговија, економијата во Р.М. и слични извадоци, комбинирано со прелесна граматика и вокабулар кој се учи уште основно.
Тестовите прелесни, нема асистенти професорката и нема контрола над студентите, на секој поединечно со шифрарникот му го дава и тестот, па "добитната" комбинација се шири во првите 10 мин., иако и сами да седнете да решавате одговорите се ептен очигледни.
Ако некој сака да крене просек, мајката му е англиски
Што убаво го опиша, баш вака беше :)

Момент на годината, влегуваш на полагање и со шифрарникот го добиваш и тестот и некои колеги уште не се седнати на столче ти си завршил со решавање :pos:

kolegi moze li nekoj da mi kaze kakov bese ispitot kaj slave bidejki jas ne go polagav sega ke go polagam u avgust.kolku zadaci prasanja imase kolku bea mozni bodovi od koja tema se pagaa zadacite dali bese lesen ili tezok i taka nataka.
Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...
20 теорија плус 5 задачи(во тие од теројата имаш и задачи со плус теоријаа комбинација)

Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...
20 теорија плус 5 задачи(во тие од теројата имаш и задачи со плус теоријаа комбинација)
Не, зошто 20... Полагавме околу 330 студенти од кои положија 56...
Ако му служи на колегата или колешката погоре јас ќе и кажам замене како беше.Пошто ми остана само тој предмет а сакав слободно и безгрижно лето исполнето со фудбал и пасење му седнав едно две недели ама салам учење.Со оглед на времето потрошено и жртвите дадени за статистика очекував повеќе од седмица но ете тоа.Кога од 330 ќе положат 56 тогаш си задоволен и со шеска...
Јас и да би се одлучил да оставам предмет за нареден рок би отишол да видам каков стил на задачи и прашања би имало.Не губам ништо.А и уште нешто.Барајте доста материјали по Либро по форумов сретнав доста задачи и прашања токму од таквите примери...
Сепак останува впечатокот а и асситентот кажа кога зимав оценка дека ако мислиме/мислат дека Статистика се поминува со 5 дена учење тогаш се лажиме...Се минело со 55 бода а во Август по навика Славчо ја спуштал границата до 45

Ај некој ако не го мрзи, да каже збор-два за следниве предмети: макроекономија, монетарна економија и менаџмент ? :)

Na web stranicata na fakultetot stoi deka prijavuvanjeto e od 21-28 juni , najverojatno e taka zatoa sto za majsko - junskata sesija bese tocno .

--- надополнето ---

Izborni pedmeti se menuvaat vo septemvri pr upisuvanje na studiskata godina ( taka pisuva vo delot za studentski prasanja sto se naogja na web stranata na fakultetot )

Дали ке може некој од постарите колеги кој го слушал предметот Банкарство,да ми каже некои информации околу тој предмет,бидејќи го има како изборен во зимскиот семестар...Тежок ли е и какви се професотитее?
:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom