Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
moze nekoj dami kaze kako gi najmede ovie z(a\2) kako se upotrebuva taa tablica ne mozam da razbiram (statistika 6ta glava )

moze nekoj dami kaze kako gi najmede ovie z(a\2) kako se upotrebuva taa tablica ne mozam da razbiram (statistika 6ta glava )
Шансите за грешка при оценувањето на аритметичката средина се еднакво распоредени од двете страни.Што значи ако имаме дека АЛФА= 0,05
значи дека сигурноста на интервалот ќе изнесува 1-0,05= 0,95 ... Е сега таа вкупна грешка АЛФА од 0,05 ја делиме на два еднакви дела за да ја распоредиме по двата краја... Значи го добиваме тоа z кое од едната страна го додаваме а од другата го одзимаме...Во случајот 1-0,05/2= 0,9750... Таа вредност ја бараме во Таблица 3 ... Од како ќе ја најдеш на левата страна ти е вредноста што ја бараш и нејзината прва децимала, во случајот 1,9 а горе во заглавието ти е втората децимала, знали во случајот 6... И добивме дека z= 1.96

Колеги знае некој дали ако се префлиш на е-бизнис ќе се плаќа 400 или 200 евра во државна? :salut:

Дечки и девојки, како ви иде статистикава? Мене ми се гледа бајѓи тешко:toe:

решив да пишам тука пошо тука сте сите економисти а јас здравје боже иден, ако сакате да ми дадете некоја информација околу уписите. Каде е најголема конкуренција, кој смер е најдобар и дали ако се запишеш во прва година на некој ке можеш да се префрлиш на е-бизнис. Инаку сум 5,00 ама матурата може ќе ме зафркне со една или најмногу две четворки па незнам дали ќе можам да влезам на е-бизнис

решив да пишам тука пошо тука сте сите економисти а јас здравје боже иден, ако сакате да ми дадете некоја информација околу уписите. Каде е најголема конкуренција, кој смер е најдобар и дали ако се запишеш во прва година на некој ке можеш да се префрлиш на е-бизнис. Инаку сум 5,00 ама матурата може ќе ме зафркне со една или најмногу две четворки па незнам дали ќе можам да влезам на е-бизнис

Со две 4ки нема да можеш да влезе, нема шанси :pos:
Шала на страна, со две 4ки и 5.00 оценки влегуваш на сите смерови а особено на е-бизнис зашто по се изгледа таму ептен ги проширија квотите така да немаш гајле ич...
Немој да се запишуваш па префрлаш само ќе се замараш со студентски и факултетов, со таков успех влегуваш сигурно иди директно на е-бизнис ако мислиш....
За кој смер е најдобар подобро да не прашуваш зашто секој ќе си го брани својот смер, така да ќе слушнеш многу субјективни мислења...

Фала на одговорот, инаку за другите воопшто и не се мислам, знам дека ќе влезам, а за на е-бизнис викаат дека конкуренцијата била многу голема, па затоа сакав да прашам, а за квотите знам дека се зголемени(ама само на е-бизнис). Ме млаши македноски тоа биографијата изгледа ја утнав, а другото би требало да ми е точно. За англиски немам гајле а ни за интерните така да може и една четворка ќе биде. Дај боже да се запишам зашто тоа ми е желба од одамна :)

Фала на одговорот, инаку за другите воопшто и не се мислам, знам дека ќе влезам, а за на е-бизнис викаат дека конкуренцијата била многу голема, па затоа сакав да прашам, а за квотите знам дека се зголемени(ама само на е-бизнис). Ме млаши македноски тоа биографијата изгледа ја утнав, а другото би требало да ми е точно. За англиски немам гајле а ни за интерните така да може и една четворка ќе биде. Дај боже да се запишам зашто тоа ми е желба од одамна :)
Не се замарај, ќе влезеш сигурно, особено сега, а и лани мислам дека не беше до толку ГООЛЕМА конкуренцијата, со 93-4 мислам дека се влегуваше(нека ме попраат колегите), така да оваа година и со 85-88 ќе се влегува...
*Чудно

јас од некаде добив информација дека дури и со 96поени не примале па затоа се исплашив. Инаку со 96 и на медицина примаат во државна а камоли на економски :vozbud::salut:

Еј немој да го споредуваш економски со медицина, ок? :angry3:
:pos: Се шалев :)

хехе сори :D:D сакав само за поените споредба да дадам а инаку и не се за споредување :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom