Нови регистарски таблички од 01-01-2008

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Тија нови македонски регистрации ште повлијајат добре на развитието на туризма на Черно Море. Зами се сетете зашто, особено ако имате нов и ск'п автомобил.

Хахаха јас како што знам осигурителните компании не признаваат кражба на автомобил на Косово или во Бугарија...

Хахаха јас како што знам осигурителните компании не признаваат кражба на автомобил на Косово или во Бугарија...
Признаваат, но со доплата од 100%

зашто не лажат дека е воведување европски стандарди , зарем има некој на форумов што верува во тоа??????? Јас мислам дека ќе биде многу лошо тоа со Македонија што ќе пишува , коа ќе идеш у Грција ќе ти ебат матер. зашто за џабе тераме инат. само им даваме простор за маневар на ЦИГАНИВЕ со промена на името на аеродромот , сеа и со табличките. Беа во изгубена позиција, а сеа ради инат и праење фраери името можеби ќе е критериум за влез во нато?! Абе дефинитивно ттреба да се тргне тоа Македонија.

Е аман веќе!!!
Грција, Грција...Па да ја е**м Грција.
И што к*р воопшто има да одиме за Грција? Толку ли сме мазохисти?
Да не понижуваат и за тоа пари да им даваме?
Македонци...
И да се знае дека ова е МАКЕДОНИЈА па нека пукнат!!!!
А вие одете пак во Грција, па нека ви кршат колите копилињата цигански.

Како прво ич кур не ме боли за тоа што ке речат грците. Да се прашував јас ке го имавме знамето со 16 краци на таблиците а и тоа Македонија ке биде дречливо напишано да се чита од 1 км. Исто така кола без МК налепница нема да може да се регистрира (баш онака како што е во цела Европа!).

Само слушнав нешто дека таблите ке чинеле некои 4.500 денари. Колку е тоа вистина....

За грците.. ич не ме боли... ем не планирам да идам таму, ем.. така и така веќе имам РМ на табличките :)

Бош е муабетот од друга страна...
Зошто сега? Не гледам некоја причина зошто сега би се менувале табличките...
И... зошто, побогу, 4 500 денари !?!?!?!

еве го од Службен весник ... официјално

:uvo: сакале-нејќеле , добиле...

dsc00080ja5.jpg

За грците.. ич не ме боли... ем не планирам да идам таму, ем.. така и така веќе имам РМ на табличките :)

Бош е муабетот од друга страна...
Зошто сега? Не гледам некоја причина зошто сега би се менувале табличките...
И... зошто, побогу, 4 500 денари !?!?!?!

Заштото колкото и да ви е странно и това е условие за прис'единјаване к'м ЕС. Има и оште по-странни, забрана за варене на домашна ракија, ама това тука не се спазва, иначе ште стане револјуција. По закон го има, но не се спазва.

Заштото колкото и да ви е странно и това е условие за прис'единјаване к'м ЕС. Има и оште по-странни, забрана за варене на домашна ракија, ама това тука не се спазва, иначе ште стане револјуција. По закон го има, но не се спазва.

Имаме веќе тема за таа проблематика

зашто не лажат дека е воведување европски стандарди , зарем има некој на форумов што верува во тоа??????? Јас мислам дека ќе биде многу лошо тоа со Македонија што ќе пишува , коа ќе идеш у Грција ќе ти ебат матер. зашто за џабе тераме инат. само им даваме простор за маневар на ЦИГАНИВЕ со промена на името на аеродромот , сеа и со табличките. Беа во изгубена позиција, а сеа ради инат и праење фраери името можеби ќе е критериум за влез во нато?! Абе дефинитивно ттреба да се тргне тоа Македонија.

Ма кој ги шиша нив. Многу ми е гајле досега фала богу не сум имал потреба да отидам во таа земја, не ни планирам да одам. А зашто провокација за аеродромот? Зар за нас не е провокација нивниот аеродром со истото име - Александар Велики ( не знам кај беше точно)? Нели ние го сметаме за наш Александар МАКЕДОНСКИ? Зошто ние не се буниме за провокација од нивна страна? Зар ние самите да се откажеме од нашето име? Требаше наместо празното поле горе за знамето европско да стои нашето знаме дур не влеземе во фамозната ЕУ.

regiy7.png

Него, кај беа оние таблиците за возила над 35 години?

Taka treba alal da mu e na koj mu tekna nie nesme ot tumbuzija nie sne od MK na site drzavi vo EU na tablickite im ja pisuva kratekata i nie taka treba da napravime

male kakva e dzidzana,mene ic ne me aresa.Vo,red treba da ima oznaka MK da se znae Makedonija,ama ona niz cela tablica mn mi e kicasto,pa pa treba da ima nekoja estretika.Ke se vozat ovie tablici i nadvor od MK.A toa so ke se plaka za niv edno 4.000 den ,ma sitnica,ma so e to za nas makedonce,Nisto.Koga imame da plakame za praznicive aranzmani do pm.i nazad imame bre i za novi tabli.ABRE MAKEDONCE !

Taka treba alal da mu e na koj mu tekna nie nesme ot tumbuzija nie sne od MK na site drzavi vo EU na tablickite im ja pisuva kratekata i nie taka treba da napravime
Брат Тунгузија е земјата, да знајш како си ме насмеал... Енивеј овие таблици се прототип, незначи дека тоа Македонија ке се гледа.. Може да е исто како на сегашниве само под одреден агол на прекршување да се гледа, или да ги мани лошото, па да се препрат. За тоа не треба многу во нашава држава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom