Сарма?

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312

ludAAAAAA

блесава џукела
Член од
26 септември 2007
Мислења
84
Поени од реакции
0
SARMAAAAA TRADICIONALNO MAKEDONSKO JADENJE KOE SITE GO JADAT ILI SE LAZAM?VO POSLEDNO VREME SLUSAM KAKO KOGA KE DOJDAT STRANCI KAJ NAS VO MAKEDONIJA I NASIVE ODMA IM DAVAAT SARMA ILI NEKOE DRUGO TRADICIONALNO JADENJE ZAVISI KOJ DEL OD PERIODOT E!ALI KOGA E ZIMA JADAT SARMI I TIE SE VOODUSEVENI OD TOA KOLKU E VKUSNO I BOGATO .ONAKA PUNA CINIJA.SARMAAAAA E ZAKON.DA ILI NE???

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Па сарма е едно од најубавите јадења според мене. А многу зависит и од мајсторот шо ги прајт. Требит да бидит побогато со месо, а не ко шо прает некој да не мојш месо да најш внатре:D. Иначе мене најубава сарма ми е онаа што се завиткува со лист од зелка.

maca*

DaRk InSiDe
Член од
7 август 2007
Мислења
469
Поени од реакции
0
Едно од најубајте јадења со месо полно и ........... уф лиги ми потекоја:icon_razz

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
Најубава е сарма од штаве...а уште поубава станува ако при крајот на готвењето се извади од рерна и одозгора се прелие со павлака и се стави уште 5 минути да се допечи...потоа кога ќе биде готова да се сервира со овчо кисело млеко и одозгора врз сармата да се посоли со буковска пипер...мх мх мх...лиги ми потекоа додека го пишував ова :)...додуша и сармата со расол ( кисела зелка ) е убава ама сепак од штаве е најубава

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Најубава сарма прават во Кичево...посна сарма..мх мх

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Домакинка се гледа дал знае да прави сарма или не

абе на запад врска немаат тие и не јадат готвени јадења ги жалам и мене некад со нив сарма дајте сарма сеа одма

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
мрсна,посна,од лозов лист или од зелка во секаков вид и во обилни количини 24h во денот да можам ќе ја јадам :icon_lol:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
SARMAAAAA TRADICIONALNO MAKEDONSKO JADENJE KOE SITE GO JADAT I...... KOLKU E VKUSNO I BOGATO .ONAKA PUNA CINIJA.SARMAAAAA E ZAKON.DA ILI NE???

Лудаааааааа,
би те замолил нешто:
ИСКЛУЧИ ГО КОПЧЕТО ОД ПОДОЛУУУУ!!!

И не болдирај. ОК?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Сарма ти е класично економично јадење. Во зависност од големината може на еден или два залаци по една сармичка да се среди, освен тоа сарма е вкусна и наредниот ден кога ќе се загрее во рерна.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
највкусна е кога ке отстои... мрзам ова коа сеа нема сарма мрзам мрзам давајте сарми сеа дома веднага

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Сарма, сарма, сарма и сарма. Не е фер, ми се јаде сарма. САмо тоа би јадела...

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
omileno jadenje mi e sarma so lozov list ali i onaa drugata so zelka ja sakam mnogu...taa da najgolemo yesssssssssssssssssssss za sarma...uf so mi se sojade sega :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.970
Јас изгледа сум единствена што не ја сака сармата. :icon_conf
Ако е со лист од зелка не можам да ја поднесам, некако ми пречи мирисот. Затоа најчесто кога немам избор го тргам листот на страна и го јадам само оризот и месото.
Ама не ми е нешто посебно вкусно. А сите по дома ја обожаваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom