Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А што ќе кажете за овој деген?

Срамна режија и лоша изведба

И кој беше оној што скокаше како мајмун во Собранието? Тоа ли е познатиот режисер, угледниот професор, поранешен амбасадор и актуелен претседател на парламентот? :) Човекот не само што дефинитивно не знае да го води парламентот, туку не знае ниту да се однесува соодветно со својата возраст и позицијата. За што сега жали спикерот Георгиевски? Што, невешто, да не речам како млад мајмун, се истрчал со најавата за проширување на конфликтот од Собранието и во Градскиот трговски центар или што преку својот портпарол се обидел да ги оневозможи новинарите да ја извршуваат својата задача, вршејќи селекција на тие што ќе влезат во неговиот кабинет и на тие што ќе чекаат некој да им ја прераскаже неговата изјава, во која тој ги повика пратениците да „се воздржат од неадекватно однесување и говорење“. На него ли да се угледаат?

http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=370&ArticleID=14894
Абе тој што плука плука, ама дека георгиевски има неортодоксен начин на водење на собранието, има, факт е тоа.

Извор Макфакс:

А по целата збрка, Арифи даваше и коментар пред новинарите во собранието, кажувајќи дека имало разменувања на зборови но НЕ спомна никакви шамари! ....Башка, лицето и беше читаво, немаше црвенило :)
Зафркаваш сега и ти Трн како може да и се познае црвенилото кога ставила тон пудра пред тоа?

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Па се согласувам со Трн Во ОКО да не иде темава кој кого удрил, ако можат администраторите да ја прекрстат например дали се согласувате со случувањата во собрание

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
...многу поважно е сега да се исчисти срамот и да се казнат СИТЕ виновници. За да се испере образот пред светската и домашната јавност.
А што се однесува до Теута еве од А1 нејзина изјава
„Господинот Тачи ми се обрати мене со погрдни зборови, кажувајќи дека ние мора да седиме до крајот на седницата, инаку сите ќе бидеме ликвидирани и дека прва на тој список сум била токму јас Теута Арифи. Исто така, на излезот од салата бев и физички нападната, но на тоа интервенираше обезбедувањето кое беше надвор“, вели Теута Арифи, ДПА.
Но ете МВР ќе ги земе снимките од камерите и ќе ги казни напагачите - се надевам.
- Да потсетам дека првата реакција на Груевски беше упатена кон сите учесници (вклучувајќи го и Тачи), а не како лигушите од СДСМ и ЛДП што лажат корнат, манипулираат, имаат вошки и спијат по тавани. Ај Шеќерка пошо е женско, можда по женска линија си ја брани Теута (NOОООT), ама ЛДП треба сите со нуларица да се истрижат.

- Па убаво и рекол, платена е да седи на седници, да објасни што се случува со тепачите од нејзината партија, а не да бега, како и ДУИ досега. Треба да се биде конструктивен, нели. Тоа го бара ЕУ, тоа и рекол Тачи (Седи мори краво!).

- Исто и јас

Абе тој што плука плука, ама дека георгиевски има неортодоксен начин на водење на собранието, има, факт е тоа.
- Георгиевски изреагира како што му изреагираа новинарите кога го видоа, му паднало смеа него, па се пошегувал со нив, човекот си е режисер:pos2:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Георгиевски изреагира како што му изреагираа новинарите кога го видоа, му паднало смеа него, па се пошегувал со нив, човекот си е режисер
Или Телетабис...многу верно ја игра улогата на недоквакан.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Сирота Македонијо, што дочека... И од ликот на Тачи се создаде култ... Кажеш ли збор против него, подготви се за линч од поклониците на ’најмакедонската’ партија!?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Секој обид за бранење на некој од актерите во насилството кое се случи во парлементот е тешка гомнарија.

Тешка гомнарија е и тоа што партиите се обидуваат пред "публиката" (народот) вината да ја префрлат на друг, наместо сложно да го санкционираат виновникот за инцидентот - оној кој прв примени акт на насилство и удри пратеник.

Кикс е и заземањето страни во форумска дискусија кога се работи за ваков случај, наместо реално да се осуди тој кој го започна инцидентот, а виновникот да се измислува кај Петко, Станко, давајќи причини со кои се сака да се оправдаа актот на насилство во зависност од тоа кој кого симпатизира. Нормално ли е тоа, ајде кажете реално?

Удрил прв и започнал инцидент - нека одговара. Крај на приказната.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Pa p se izgleda deka Taci vo serija navrati izrazi poveke patriotizam otkolku izrodine na bihacka ....

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
e taka de misticen arno ama tokmu toa SDS saka i da go izbegne.. lociranjeto na odgovornosta i ponatamosen pritisok za motivite moze da gi isfrli na povrsina i planovite za togasnoto scenario vo rezija na SDS licno prezentirano od zasegnatiot odgovoren vo slucajot !

P.S
Malku pokonkretni da bideme: Moze li nekoj da se dokopa do govorot na liderot na PDP (da da Krepiev lider e i zatoa imal zbor!) sto vsusnost tolku go izvadi od konduri miroljubiviot sumar ili vodovodjija??

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Сирота Македонијо, што дочека... И од ликот на Тачи се создаде култ... Кажеш ли збор против него, подготви се за линч од поклониците на ’најмакедонската’ партија!?
Па нели го прогласија војвода во Штип на конгресот, само сега изгледа е прекрсте во Таде Војвода

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Новинарите и снимателите ја бојкотираа Владата
/27/09/
Сите акредитирани фоторепортери, сниматели и новинари ја бојкотираа денеска владината прес конференција во знак на протест поради физичките напади врз нивни колеги во парламентот и од полицијата.

Тие демонстративно ја напуштија закажаната прес конференција на која требаше да присуствуваат сите членови на Владата, и беше најавено дека ќе биде на економска тема.

Повод за протестот е нападот врз новинарот на А1 Лирим Дулови од страна на обезбедувањето на пратениците на ДУИ, како и случаите на напад и попречување на камерманите на телевизијата Алсат.

Нападите врз претставниците на медиумите најостро ги осудија претставниците на меѓународната заедница. Тие укажаа дека тоа е најсериозен удар врз демократија и дека со нападите врз медиумите вистината не може да се сокрие./крај/г/ег/

Misticen ne vazno koj pocnal. Mnogu e povazno kako vlasta reagirala ili pretstavnicite na pozicijata vo celiot toj slucaj. Nisto na povisko nivo , duri za zal beter. Uste pomafijaski odgovor i ponasilnicko odnesuvanje na nadleznite zloupotrebuvajki gi ovalstuvanjata dobieni so znackata od MVR deka se "dobri momci"
Katastrofa. Dozvolija Taci i Ahmeti da gi stavat vo sema.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Удрил прв и започнал инцидент - нека одговара.
Многу јасно... Се разбира дека треба да одговара!

Крај на приказната.
Хм!? Ај едно вакво прашање... Дали (на пример) тие од ДУИ што вечерта дошле наоружани пред парламентот треба да бидат амнестирани? Само заради тоа што тие ’не удриле први и не започнале инцидент’? Претпоставувам дека не... Значи, освен тој што ’удрил прв и започнал инцидент’, треба да одговараат и СИТЕ други што го прекршиле законот!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Misticen ne vazno koj pocnal.
Мислам дека е многу важно, секоја вина се утврдува по тој принцип. Во судска пракса кога има спор за некоја тепачка го јаде тој кој прв удрил, без разлика што бил мотивот. Тоа правило е алфа и омега. Инаку, сите би тепале кого стигнат и би се ваделе дека биле испроцоцирани.

Mnogu e povazno kako vlasta reagirala ili pretstavnicite na pozicijata vo celiot toj slucaj. Nisto na povisko nivo , duri za zal beter. Uste pomafijaski odgovor i ponasilnicko odnesuvanje na nadleznite zloupotrebuvajki gi ovalstuvanjata dobieni so znackata od MVR deka se "dobri momci"
Katastrofa. Dozvolija Taci i Ahmeti da gi stavat vo sema.
Тука се согласувам, и самиот реков дека сите треба да го осудат настанот. Моите забелешки и потсмевот кој опозицијата е бидејќи наместо да го осудат реалниот виновник, со сите сили се обидуваат прљаво да поентираат.

Многу јасно... Се разбира дека треба да одговара!

Хм!? Ај едно вакво прашање... Дали (на пример) тие од ДУИ што вечерта дошле наоружани пред парламентот треба да бидат амнестирани? Само заради тоа што тие ’не удриле први и не започнале инцидент’? Претпоставувам дека не... Значи, освен тој што ’удрил прв и започнал инцидент’, треба да одговараат и СИТЕ други што го прекршиле законот!
Точно, никој не го порекнува тоа, треба да одговараат за делото кое го сториле (загрозување општа безбедност, нелегално поседување оружје...).

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Не сум поклоник на ниедна партија, не создавам култ кон никого, кажувам просто математичко гледиште на досегашните настани.

Мојот став е сите да се смират, како што порача и груевски, како што порачаа и ЕУ и НАТО дипломатите, затоа што кризно време е (косово, грција, ЕУ, НАТО... да не набројувам). Ако се бараат реформи, дајте реформи да правиме, не да плачеме и да се тепаме (и илјадници амандмани да поднесуваме)

„Сите дипломати со кои разговараше „Дневник“ едногласно велат дека ситуацијата не треба да се драматизира, но и дека не смее да се остави да се влошува. Сите се согласуваат дека атмосферата е негативна и се добива лош впечаток оти Македонија се оддалечува од ЕУ и НАТО.“

А според моја проценка, СДСМ, ДУИ и ЛДП се тие што нешто „влошуваат“ затоа што ја искривуваат вистината и кочат се живо од владата.

Ако се најде Тачи крив и јас сум за да се превземат мерки, ама еднаш нека престанат од ДУИ и СДСМ да серат.

Јас гледам дека Тачи не реагира најкултурно, ама па ДУИ ептен, си свикуваат собранија во тетово (ко да не можат во собрание), си имаат вооружено обезбедување, и покрај тоа што се третирани како загрозен вид, уште ни на седници не можеш да ги задржиш.

Теута била „претепана“ а уствари истото и се случило како на таа некоја госпоѓа Икс Ипсилон, кога на Бучко му гореше под нозе, и Шема (ваљда тој беше) ја држеше вратата, ко џек мевосек да беше од другата страна.

Според Ryms, тачи рекол на друго место да ги решаваат работите (без разлика дали мислел да се тепаат или да зборуваат, битно не во собрание). Тоа за мене е прифатливо. Ако некој има некаков проблем, се знае како се решава, 2 начини има, еден начин е крвав, :pos2: за него има санкции и казни, ама да не е за во собрание.

Kajgana Shop

На врв Bottom