Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Секој обид за бранење на некој од актерите во насилството кое се случи во парлементот е тешка гомнарија.

Тешка гомнарија е и тоа што партиите се обидуваат пред "публиката" (народот) вината да ја префрлат на друг, наместо сложно да го санкционираат виновникот за инцидентот - оној кој прв примени акт на насилство и удри пратеник.

Кикс е и заземањето страни во форумска дискусија кога се работи за ваков случај, наместо реално да се осуди тој кој го започна инцидентот, а виновникот да се измислува кај Петко, Станко, давајќи причини со кои се сака да се оправдаа актот на насилство во зависност од тоа кој кого симпатизира. Нормално ли е тоа, ајде кажете реално?

Удрил прв и започнал инцидент - нека одговара. Крај на приказната.
Tocno.
Ama tepackava bese disaster waiting to happen!
Bitno e deka imase preduslovi i samo se cekase.
Duri i mozese da se naseti deka Ventili i Thaci ce mavnat.Isto i drugi bea vo komb.,ama vidis nikoj od Vmro.Ne deka se kulturni,ne,ami se se ili deca ili domacinki.

Taka da se vracame na pocetok,zosto stana ova?
Brainbug prasva sto kazal Veseli?
Nisto posebno i navredlivo.Samo koga vrie,bas i ne treba mnogu.

Pricinite lezat vo vladata ili potocno vo Vmro.NG si izbra pratenici po svoe,koi ne znaat ni da beknat,a kamoli da se tepaat...
Za da NG ima rejting od 102%,treba pratenicite da ne praat muabet megju sebe.Oti gleda narod,porano se karaa,ama posle vo bife ce se zezaa i pieja.Sega nema to.Da go vidam toj maz ili zena od Vmro sto ce sedni na masa so sds.Si ima part. direktiva i nema edno kafe bese.
Na kraj kako i vo sekoe pravenje vazen vo kafana,biva tepacka.Taka prosto.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
А според моја проценка, СДСМ, ДУИ и ЛДП се тие што нешто „влошуваат“ затоа што ја искривуваат вистината и кочат се живо од владата.

Шо има у оваа ситуација уште повеке да се .влошува. кога најлоши критики веке стигнаа од онаму каде што молиме влез и членство.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Точно, никој не го порекнува тоа, треба да одговараат за делото кое го сториле (загрозување општа безбедност, нелегално поседување оружје...).
Да, ама нив ги наведов како пример!:) Инаку, белким секој што го прекршил законот треба да одговара, нели? А не за противниците на Грујо да викаме дека треба да одговараат ако го прекршиле законот, а за оние што се со Грујо да велиме дека не треба да одговараат затоа што ’не удриле први и не го започнале инцидентот’!:)

Сите се согласуваат дека атмосферата е негативна и се добива лош впечаток оти Македонија се оддалечува од ЕУ и НАТО.“
Дали симпатизерите на Груевски сметаат дека Груевски погреши што во овој момент инсистираше да се носи закон за толку чувствителна тема? Дали мислите дека Груевски погреши кога рече дека тајмингот за овој закон е добар? Или и понатаму сметате дека Груевски е непогрешлив?
Премиерот Никола Груевски не се согласува со ставот на европретставникот на ЕУ, Ерван Фуере, кој неодамна изјави дека сега не е најдобриот тајминг за донесување на измените во Изборниот законик. Неговиот коментар на ова новинарско прашање вчера беше кус: „Наше мислење е дека тајмингот е добар.“

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Теута била „претепана“ а уствари истото и се случило како на таа некоја госпоѓа Икс Ипсилон, кога на Бучко му гореше под нозе, и Шема (ваљда тој беше) ја држеше вратата, ко џек мевосек да беше од другата страна.
Ааа немој така...тоа е сосема друга ситуација, тоа е оправдано! :jaj:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Шо има у оваа ситуација уште повеке да се .влошува. кога најлоши критики веке стигнаа од онаму каде што молиме влез и членство.
ДУИ да бојкотира пак.

Дали симпатизерите на Груевски сметаат дека Груевски погреши што во овој момент инсистираше да се носи закон за толку чувствителна тема? Дали мислите дека Груевски погреши кога рече дека тајмингот за овој закон е добар? Или и понатаму сметате дека Груевски е непогрешлив?
Не, затоа што ДУИ се конечно во парламентот.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Misticen ne vazno koj pocnal.
Живти свеее?!? :pos2:

Mnogu e povazno kako vlasta reagirala ili pretstavnicite na pozicijata vo celiot toj slucaj. Nisto na povisko nivo , duri za zal beter. Uste pomafijaski odgovor i ponasilnicko odnesuvanje na nadleznite zloupotrebuvajki gi ovalstuvanjata dobieni so znackata od MVR deka se "dobri momci"
Katastrofa. Dozvolija Taci i Ahmeti da gi stavat vo sema.
Е тука се сложувам во потполност со тебе. Меѓутоа јас им замерувам на претераната мекост. Можеш ли ти другар да замислиш како ли само ќе гракнеа, та дури до небеса да се чуе раца шеќерлемска и ован манасиЈевски, ако активисти на ДПА го блокираа собранието? А јас уште не можам да се изначудам како, со дури перверзна леснотија, се минува преку фактот дека таму некакви бандити го блокирале собранието. ГО БЛОКИРАЛЕ СОБРАНИЕТО ЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈ! ТОА Е ЕДНАКВО НА ПУЧ БРЕ!!! Алоооооооооо, свестете се. А оние шуги новинарски ми бојкотираат пресови. Офофооооооф мори мајко каде јас тоа живеам!

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
тууу бре ова соседиве да не останат покуси, изгледа и хрватска е сега на ред па цела јадранска лига со тепаци да биде :)

Тепачка меѓу двајца пратеници во албанското Собрание27.09.2007

Двајца пратеници од албанското Собрание денеска се степале во просториите на Парламентот.

Инцидентот се случил во бифето на албанскиот Парламент, кога вербалната пресметка меѓу пратеникот на Партијата за човекови права Леонард Солис и неговиот колега од Демохристијанската партија Том Доши, прераснала во тепачка.

Според албанските гласила, Доши му удрил неколку тупаници на Солис, а пратениците кои биле на пауза спречиле ескалација на инцидентот.

Како причина за физичката пресметка се наведува последното интервју на поранешниот министер за здравство Солис за една локална телевизија, во кое зборувал за притворањето на високи функционери, припадници на Демохристијанската партија, од албанското Министерство за транспорт и врски, како и за финансиските малверзации со тендери.

Избор А1

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па луѓе штета е направена а доказ дека не само јас и уште неколкумина тука гледаат дека вината е во сите а не во едните или другите е следново:

Дневник 27.09.2007 напиша:
СОБРАНИСКИОТ ИНЦИДЕНТ Не ОДДАЛЕЧУВА ОД БРИСЕЛ
ЕУ шокирана и разочарана од Македонија
Собранието не функционира, проблемот е институционален и сите мора да размислат каде ја водат земјата, порачуваат дипломатите во Брисел
За дипломатите во Брисел, инцидентите се „крунски доказ дека се точни тврдењата оти македонското Собрание не функционира“.

- Проблемот не е само кај партиите од власта или кај тие од опозицијата, кај левичарските или десничарските, кај албанските или македонските. Проблемот е институционален и сите мора да седнат на една маса и како сериозни политичари да размислат каде ја водат земјата. Тоа е она што ние во Брисел го викаме политички дијалог и консензус - вели дипломат, кој одамна ја следи политичката ситуација во земјава. Според него, Охридскиот договор законодавно напредува, но она што недостига е политичка волја за да се создаде атмосфера во духот на овој договор, неопходна за вистинска функционална мултиетничка демократија. Според овој извор, Македонија има два проблема: еден меѓуетнички и еден внатрешноетнички. Тие се одамна присутни, но сега излегуваат на површина. Македонија, тврдат во Брисел, мора да тргне по патот на помирување, а не разединувања и обвинувања за тоа чија е вината.

......................................................................................................

Овој впечаток го дополнува изјавата на германската демохристијанска европарламентарка Дорис Пак.

- Не сум секогаш сигурна дали целта на политичките сили во Македонија е земјата да се внесе во ЕУ или да се освои и задржи власта. Евроинтеграцијата е невозможна се' додека ЕУ не е главна цел и се' додека политичките сили не се обединат за да ја исполнат - изјави Пак во Стразбур.

Светлана Јовановска Наша дописничка од Брисел
Клучната реченица ја болдирав, па сега проценете си сами, само ќе ве молам немојте дека едните се различни од другите зошто сите се исто гомно.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во секој случај добро е да има ќотек во парламентите,барем нешто се случува,во спротивно постои опасност од монотонија и едногласие со единствен став за одредени прашања како што беше досега во нашиот парламент каде никој не и удираше рецка на опозицијата.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe sto ste naivni znachi , tie taa tepachka ja napravija po nalog od EU za da najdat rachka demek ne sme spremni ... bla bla bla

sakaaat da ne odjebat na kulturen evropski nachin ete toa e

Член од
27 септември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Ова таму кај них веќе ништо не личи. Овој Љубиша Ѓоргиевски(или како и да му е презимето...) излегува како мајмун рипајќи низ салата... како да е во некоја хумористична серија... А и ова не му/име е прв пат... Ја оцрнија државата... :jaj:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Новинарите и снимателите ја бојкотираа Владата
/27/09/
Сите акредитирани фоторепортери, сниматели и новинари ја бојкотираа денеска владината прес конференција во знак на протест поради физичките напади врз нивни колеги во парламентот и од полицијата.

Тие демонстративно ја напуштија закажаната прес конференција на која требаше да присуствуваат сите членови на Владата, и беше најавено дека ќе биде на економска тема.

Повод за протестот е нападот врз новинарот на А1 Лирим Дулови од страна на обезбедувањето на пратениците на ДУИ, како и случаите на напад и попречување на камерманите на телевизијата Алсат.

Нападите врз претставниците на медиумите најостро ги осудија претставниците на меѓународната заедница. Тие укажаа дека тоа е најсериозен удар врз демократија и дека со нападите врз медиумите вистината не може да се сокрие./крај/г/ег/ .
Што ќејф ми се направи кога на кутлурен начин му го спуштија на Груевски :) Нека види он и целата власт дека не се води држава со спектакуларни апсења и употреба на сила, а не проаѓа и премиер што се прави шериф.

Kajgana Shop

На врв Bottom