Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
гледам сите се карате, јас моето мислење на кратко ќе го кажам, мислам дека не е виновен ДПМНЕ за тоа што настана инцидент, туку затоа што покажа една голема неспособност за да го спречи тој инцидент.
Како според тебе требаше да го спречи? Да им ги исполни сите барања или да го викнеа Чак Норис да го спречи пратеникот на ДУИ во намерата да го удри пратеникот на ПДП?

Ќе прашаш зошто ДПМНЕ да го спречи инцидентот, затоа што од шеф на чистачи, до претседател на собранието е ставен од ДПМНЕ и ДПА, така да нивната неспособност и докажаност дека не се професионално ориентирани кон својата работа се покажа на виделина.
Не. Ќе прашам како да го спречи, кога некој цело време со зорле се обидува да предизвика инцидент, а конечно и успеа во намерата.

а зошто е виновен ДПА, па луѓе, истите оние кои митингуваа во 2001-та кога пукна првата пушка во Тетово, се членови на ДПА, претходните денови покажуваа сила, а истите лица се вработени како полицајци, неслучајно имаше неколку напади од страна на полицијата врз новинари, граѓани и она што се случуваше пред собранието беше ограничување на движењето.
Аха, а ДУИ се светците, тие не пукаа, не убиваа полицајци, војници и цивили и не завија цели семејства во црно.

Членовите на ДУИ со оружје се оние истите на кои им беше одземено, и беа амнестирани. Ги амнестира владата на ДПМНЕ со охридскиот договор по добро изрежираната војна за перење на пари со кој Љубчо се направи милјонер, а верувам и Груоќ
ДУИ не само што ги амнестира СДСМ, туку и ги избра за коалиционен партнер. Ме мрзи да барам извадоци од медиуми и да ти ги приложам кога врвот на СДСМ ги отфрлаше сите "шпекулации" во тоа време дека ќе коалицираат со нив, за на крај да им седнат во скут. Нормално, заедно ја направија војната, а по нејзиното завршување мораа и заднички да ја управуваат (потонуваат и пљачкаат) државата.

Посакавте промени, ги добивате, никој не кажа дека ќе имате промени на подобро, уствари некој претходно потсеќаше дека не смее да се прават грешки, дека е важно Македонија да оди напред, а не да се враќа назад. ама само 200.000 луѓе слушнаа изгледа.

100 чекори напред, еден век назад [] наздравје уште 2-3 години {}
Според работата на владата и реформите - оди на подобро.
Според црните сценарија на опозицијата која ако треба и гзот ќе го даде на ѓаволот само за да ја спречи власта во реализирањето на програмата, оди лошо. Ама за нив. Се повеќе и повеќе тонат во очите на граѓаните. Погрешно го сфаќаат поимот опозиција. Со секој нов потег се глупираат и добиваат рејтинг на кловнови.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Како според тебе требаше да го спречи? Да им ги исполни сите барања или да го викнеа Чак Норис да го спречи пратеникот на ДУИ во намерата да го удри пратеникот на ПДП?

Не. Ќе прашам како да го спречи, кога некој цело време со зорле се обидува да предизвика инцидент, а конечно и успеа во намерата.

Аха, а ДУИ се светците, тие не пукаа, не убиваа полицајци, војници и цивили и не завија цели семејства во црно.

ДУИ не само што ги амнестира СДСМ, туку и ги избра за коалиционен партнер. Ме мрзи да барам извадоци од медиуми и да ти ги приложам кога врвот на СДСМ ги отфрлаше сите "шпекулации" во тоа време дека ќе коалицираат со нив, за на крај да им седнат во скут. Нормално, заедно ја направија војната, а по нејзиното завршување мораа и заднички да ја управуваат (потонуваат и пљачкаат) државата.

Според работата на владата и реформите - оди на подобро.
Според црните сценарија на опозицијата која ако треба и гзот ќе го даде на ѓаволот само за да ја спречи власта во реализирањето на програмата, оди лошо. Ама за нив. Се повеќе и повеќе тонат во очите на граѓаните. Погрешно го сфаќаат поимот опозиција. Со секој нов потег се глупираат и добиваат рејтинг на кловнови.
Со задоволство ќе ти одговорам на секое прашање детално.... се надевам дека имаш капацитет да разбериш!

ДПМНЕ можеше да го спречи со тоа што нивните кадри од најмало до најголемо професионално ќе си ја завршеа работата и веднаш ќе интервенираа, ако не на првиот инцидент кој се случи неочекувано, не мораа обезбедувачите во собранието да седат кога некој од ДУи го удри Лирим Дулови, или полицијата која наместо апси криминалци, апсеше новинари, ги тепаше, одземаше снимки!

Да ДУИ пукаа, убиваа, масакрираа, ама ДУИ не се роди од ништо, ДУИ се роди од членови, тие се истите кои ПРОТЕСТИРАА ВО 2001-ТА И ПУКАА во МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА, тогашни членови на ДПА, ПДП, а потоа искористија шанса дека можат да имаат уште подобар рејтинг искористувајќи ја војната во изборната кампаања.
-----
ДУИ беа коалиционен партнер на владата на СДСМ, затоа што тогаш меѓународната заедница наложи така, а за да не поставуваш глупави прашања, тоа го направи меѓународната заедница затоа што во Македонија имаше војна (горе споменувам кој ја почна, а тоа е докажано за нормалниот човек, само некој болен и забеган може да го испреврти на свој начин)

СДСМ не ги амнестира затоа што тогаш, пратениците гласаа, а мнозинство имаше ДПМНЕ

Македонија беше оплачкана за војната која верувам покрај тоа што беше направена за територии, туку и за перење на огромни суми пари кои ги лапнаа сегашните и поранешните челни луѓе на ДПМНЕ (милјарди евра заминаа за оружје, кое никогаш не го видовме), се случија најзлобните приватизации за македонскиот народ МТ, ОКТА од кои народот до ден денес трпи загуби и ќе трпи во иднина и на двете е потписник НИКОЛА ГРУЕВСКИ

НАПРОТИВ државата оди на многу полошо, лоши оценки, лоша економска стабилност, инфлација, поскапување на се и сешто, небезбедна земја, лоши оценки пред најважниот извештај од ЕУ за Македонија досега, се уште не се знае дали ќе влеземе во НАТО, првпат хаос во собрание, претходно еден куп владини кризи.

Опозицијата многу добро ја работи работата, бидејќи искористува до максимум да не се повтори она што се случи во претходната влада на ДПМНЕ, не бери гајле за гласачите, со неполни 20% подршка и само 300.000 гласови подршка ДПМНЕ не е легитимна влада, има многу граѓани кои се надеваа на подобро и гласаа за нив, а сега не мислат така, впрочем покажуваат и последните анкети, но се уште е многу рано, за народот да сфати дека СДСМ сепак е најдобар избор за успешна иднина на Македонија. Има уште 1.000.000 граѓани кои се неодлучени, тие ќе одлучуваат во иднина.

Рејтингот на СДСМ ќе скокне како што скокна минатиот пат.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не, ти погледни го!:)
Ај назад на темата...

Тачи посилен од аплаузот за Македонија во ОН

Ерол Ризаов
Strelec, како што приметив ти си надвор од македонија и живееш надвор до Македонија и очигледно не знаеш многу луѓе. Еве јас ќе ти помогнам, текстот на Ерол Ризаов неморам да го читам за да ти кажам во старт дека само ќе ги плука ДПМНЕ и сите нивни коалициски партнери, а другите ќе ги амнестира со тоа што воопшто и нема да ги спомне, само сето тоа многу подобро ќе го спакува за да може подобро да се проголта. А знаеш ли зошто? Затоа што освен тоа што Ерол Ризаов е искусен македонски новинар, тој е исто така уште од основањето на СДСМ со членска книшка од таа партија, и стои во повисоките кругови и не е само од обичните локалци.

И ќе ве молам малку присоберете се сите не го бива ова не е на арно ни за вас ни за нас а најмалку за државата. Не знам дали ова беше спонтано или однпред исценирано од двете албански партии со цел да се дестабилизира државава со цел да се остварат нечии големоалбански апетити. Но знам дека ако престанете препукување ДПМНЕ-СДСМ не се решава проблемот туку само се продлабочува. Ако и едните и другите сакаат нешто арно да направат за државава е точно тоа и да фатат да седнат сите топтан а не да ми тераат инат те едните те другите и да се договорат што лично им смета што не и да се спремни за компромиси особено тие во опозиција, бидејќи тие изгубија на изборите, а не да го уценуваат развојот и напредокот на земјава на социо-економско-политички план.
Целата дискусија дали СДС или ДПМНЕ или пак ДПА или пак ДУИ ја започнал општата лумперајка е безпредметна бидејќи ако енкој се чувствува дека му биле повредени правата нека тужи, судот не прасече, затоа и е контрапродуктивна. Бидејќи судовите треба за тоа да се грижат тоа а ние треба да му ја мислиме на иднината не дали ојле му мавнал заушка на дојле.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
OneandOnly Dobro be oste li ima SDSM koi go branat?Aman be i jas pred posledniot pat(glasav za Vmro) no pred toa za sdsm ama maka mi e leleeee katastrofa,da glasam za kriminalci koi posledno nesto im e Makedonija (na finansisko,na voeno stratesko,bas gi briga za opstanokot na drzavata,korupcija...itn..) i mi kazuva sega prikazni he he shut the fuck up, Moze da glasam za Sdsm nema problem ama da imam 2-3 fabriki od niv ,7-8 stana, 2-3 vikendici togas i jas kako dolenavedeniot ke melam prazna slama.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
OneandOnly Dobro be oste li ima SDSM koi go branat?Aman be i jas pred posledniot pat(glasav za Vmro) no pred toa za sdsm ama maka mi e leleeee katastrofa,da glasam za kriminalci koi posledno nesto im e Makedonija (na finansisko,na voeno stratesko,bas gi briga za opstanokot na drzavata,korupcija...itn..) i mi kazuva sega prikazni he he shut the fuck up, Moze da glasam za Sdsm nema problem ama da imam 2-3 fabriki od niv ,7-8 stana, 2-3 vikendici togas i jas kako dolenavedeniot ke melam prazna slama.
е тоа не можеш да го имаш, ти потсвесно многу добро го знаеш тоа, фабрики можеш да имаш доколку си роднина на грујо, пријател на љубчо, брачед на камчев, пријател на мијалков и тн.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
A bu the way- ne gi sakam niedna od albanskite partii bidejki se za separacija na makedonija,se gleda od satelit,bidi gragjanin na makedonija ne samo prioritet im e Kosovo ,Albanija,znaminja albanski...Jas licno bi glasal za albanec koj ke preferira da politizira za pokacuvanje na ekonomskata sostojba na makedonija,zajaknuvanje na pravno-grgjanskiot sistem a ne albanci,makedonci,srbi...drn drn ama neli razdeli pa vladaj,glupi sme si mnogu t.e picici ,dur ja slusame EU daleko ke stigneme,kako prvo EU nema nikakov konsenzus megju samite nejzini drzavi-ednite se proamerikanski nastroeni drugite evropski i so posle EU,grcite i bugarite si teraat po svoe -toa li e evropa, a za albancite koi sakaat albanija samo stap.
A za SDSM batka ne mi zbori please vec vidzeno---debe ne mi objasnuvaj ne sum retardiran-site kradat no SDSM toa e vekje neznam so da kazam krvolocno bezmilosno unistuvanje na drzavata bez troska sovest

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
можам и да ја најдам, ме мрзи, затоа само ќе парафразирам една изјава на Тачи. имено Тачи изјави вакво нешто во оние моменти кога ДУИ го напушти собранието, се разбира се налутија бидејќи им се сакаше да бидат на власт

вака нешто беше изјавата: спремен сум да одам во опозиција, дуи да се вклучат во власта, ќе гласаме позитивно на секој предлог од владата, се до оној момент кога Македонија ќе биде примена во НАТО.

тоа е разликата помеѓу ДУИ и ДПА

на една ваква изјава, шеќеринска и макрадули треба да седнат и да напишат една нардона песна патриотска во негова чест, па да ја испеат во дует.

жално е што опозицијата топтан се става себеси во улога на жртва и се обидува политички да поентира во незгоден момент.
изјавата на макрадули после само неколку минути: ова е сценарио на дпа а во режија на никола... говори повеќе од се

како не бев јас еден од тие со пиштолчињата внатре во парламентот бре. можеби ќе ве уназадев сите плус некој десетина години...ама вреди! ќе раскрстев еднаш за секогаш со некои идеологии во македонија. штета

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Strelec, како што приметив ти си надвор од македонија и живееш надвор до Македонија

Ерол Ризаов е искусен македонски новинар, тој е исто така уште од основањето на СДСМ со членска книшка од таа партија...
Bacillus, не дискутирај за Стрелец каде живее и за која партија е Ризаов... Дали ако е некој симпатизер на некоја партија (на пример Ризаов), по автоматизам треба да му се сметаат ставовите за погрешни? Ако е така, тогаш на преку 90% од членовите на форумов (кои што се симпатизери на ДПМНЕ) треба ставовите да им ги третираме како погрешни... Значи, коментирај за содржината на таа колумна... или не коментирај, ако не сакаш... Не е важмо на која партија е симпатизер човекот!

p.s. Инаку да, знам дека е Ерол за СДСМ!

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
абе луѓе па јеби га редно беше после 15 год суво дрвење алелуја и уште подобро е што овој пат тоа не беа двете наши најголеми ривали плавите и црвените тоа повеќе ме радува а теута не го јадела само глуми пошо она за време ратот 2001 беше координатор меѓу борците и регрутите така да не верувам дека еден тачи може да ја исплаши неа ја плашат само нашите специјалци поздрав united macedonia

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
гледам сите се карате, јас моето мислење на кратко ќе го кажам, мислам дека не е виновен ДПМНЕ за тоа што настана инцидент, туку затоа што покажа една голема неспособност за да го спречи тој инцидент.

Ќе прашаш зошто ДПМНЕ да го спречи инцидентот, затоа што од шеф на чистачи, до претседател на собранието е ставен од ДПМНЕ и ДПА, така да нивната неспособност и докажаност дека не се професионално ориентирани кон својата работа се покажа на виделина.

Зошто е крив ДУИ, затоа што нивен пратеник нападна пратеник ПДП кој претходно го навреди, а зошто е виновен ДПА, па луѓе, истите оние кои митингуваа во 2001-та кога пукна првата пушка во Тетово, се членови на ДПА, претходните денови покажуваа сила, а истите лица се вработени како полицајци, неслучајно имаше неколку напади од страна на полицијата врз новинари, граѓани и она што се случуваше пред собранието беше ограничување на движењето.

Членовите на ДУИ со оружје се оние истите на кои им беше одземено, и беа амнестирани. Ги амнестира владата на ДПМНЕ со охридскиот договор по добро изрежираната војна за перење на пари со кој Љубчо се направи милјонер, а верувам и Груоќ

СДСМ е виновен што дозволи да го изгуби рејтингот, со тоа да да дозволи да дојде на власт најнеспособната влада во историјата на Македонија, формирана од поранешното опкружување на до пред една година најнеспособната влада на ДПМНЕ 98 ПРОМЕНИ.

Посакавте промени, ги добивате, никој не кажа дека ќе имате промени на подобро, уствари некој претходно потсеќаше дека не смее да се прават грешки, дека е важно Македонија да оди напред, а не да се враќа назад. ама само 200.000 луѓе слушнаа изгледа.

100 чекори напред, еден век назад [] наздравје уште 2-3 години {}
слушај сеа нешто да ти кажам очигледно мозокот ти е испран па така да нема веќе да ти реплицирам али ова треба да го знаеш дека кога се фаќаат партиски бодигарди вооружени во и пред собрание значи само една работа а таа е државен удар а тие бодигарди не беа ни од дпмне ни од дпе туку од дуи така кнеле не попувај многу за алфите пред собрание они само го бранеа државниот суверенитет и интегритет ако не ти е јасно претходново земи го уставот и прочитај што тоа значи и сеа со здравје:tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Znaci, si gi citame nasite postovi, si gledame izvestuvanje na TV i mozeme nekolku raboti definitivno da zaklucime..

Kakvo i da imaa demonsko scenario vo ovj moment SDS-DUI failed da go sprovedat dokraj.

Tekstot na Rizaov go potvrduva istoto, jas vednas od prva go pisav istoto normalno svedo ne go razbra eve mu detalno od Rizaov, i toa e diverzijata pred se.
Tragikata e sto SDS-to izleze duri i so gotovi, spremni frazi duri posle incidentot najverojatno smetaa na kontra reakcija na Vejseli koj da ne zaboravime e Pretsedatel na partija (nekoj prethodno istoto go izumi mislam na str 14 bese), pa doagja fazata guzva vo sobranie kade sto igraa na varijantata tenzii i tepacki so bodyguardite za da onecno neli zagrizenite clenovi da si dojdat da gi spasuvaat svoite tolku sakani pratenici od DUI so sila odnadvor. Toa ne im uspea !!
Dokolku bilo koj bil na bilo kakvo predavanje za drzenje javen nastap ili govor ili press, dokolku bilo koj se konsultira so psiholog ili slicno, bilo koj otkako ke go videse vcera manasievski so sturoto baranje za ostavka na pretsedatelt na parlament ke se uvidi jasno od avion deka covekot e prisilen da igra uloga vo teatarska pretstava bez sodrzina i bez publika ! Tie kockata ja frlija, flava i ostanati tuka e momentot na SDS mnogu pati prethodno i tuka na forumov se ukazuvase na pretpazlivost deka SDS se spremni na vakov cekor ! mngupati se ukazuase deka B.C vo momentov gi koristi DUI kako masa .. mnogu pati dosega se kazuvase deka SDS igra na karta stagnacija na evroatlantski interacii samo sso cel da ima so sto da puka po vladata za da se vrati na vlast, takva antidrzavnicka struktura sto glumat ludilo sakajki da izigravaat drzavnici nema vo nitu edna kniga nitu prirackin vo psihijatrijata.

No tie se procitani, i ne e vazno sto ke napravat sledno tie, prasanje e sto ke napravi mnozinstvoto sega ! kako ke ja izigra diplomatskata mestenka tamu e moznata steta od alcnive debili vo redovite na SDS-DUI.
Znam deka imase sredba so ambasadorite na USA i EU, vednas kako preventiven cekor ne vidov sto izjavi imase potoa. Ambasadorite na RM koi sto ete seuste se od redovite na SDS bi trebalo da istrcaat vo metroplite i da objasnat deka DUI pravi i zosto pravi ama toa nema da se sluci taka da linkovite so EPP i site ostanati cador organizacii na centralnata desnica treba d bidat preoptovareni od telefonski javuvanja mailovi ....
Istovremeno da se prevzemat najbrzi i najdrasticni cekori za poveduvanje na merki za proverka na rabotnata odgovornost na obezbeduvanjeto od sobranie i alfite i definitivno aps pod itno za site onie sumari sto ni se catalea pred TV
Veruvam deka se imaat aduti vo rakavot no se plasam deka nema vednas i pravilno da idat iskoristeni! Vo prasanje se nedeli i vo prasanje e kolosekot na RM.
Jas da se prasuvam bi igral na varijanta pred site svoi prijateli od stranstvo deka edinstven moment da se nadmine ova trajno e so predvremeni izbori, osobeno ako izvestajot i paketot evropski zakoni bide mniran. Drugo care nema, pa narodot neka resi dali go saka VMRO i nivniot prstap ili pak ke i veruva na opozicijata deka vlasta e kriva za se v momentov.

Dokolku izvestajt bide negativen sto vekje e mnogu verojatno :( drug izlez ne gledam barem ne vaka odstrana :) kako sto rekov pogore ne e vreme za stedenje aduti se sto se ima so celiot arsenal treba da se puka na site strani, ovie udbaski degenerici se spremni na se, jas licno bi podrzal se samo ne neinicijativnost vo ovoj moment, rekov prethodno govedata ja napravija vojnata 2001 da se dokopaat do vlast slednata ne smee da se dopusti da ja docekaat.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Епа еве ќе го цитирам Intel
:pos2:
:ples:

Можеби од твојот агол, како тоа другите гледаат дека насмевката е прекривка на омразата го гледаат влечењето и малата игра со нозете треба да ги прашаш.
Убаво пишува и во преводот: „Дај да се разбереме на друго место.“

Што според „мојот агол“ тоа значи - Ако сакате да се тепаме, ајде, ама не во собранието и пред очите на јавноста, бидете вистински мажи, не правете скандали.
На А1 имаше нивни снимки од лице место а МТВ не ги гледам, а за Алсат не се разбравме. Значи А1 и МТВ биле на лице место а покасно дошла екипата на Алсат откога добиле информација што се случува. Кој им јавил да се вратат верувам дека не е битно. Може е колегата од А1 може е вработениот на патарина а може и самиот пратеник, но небитно.
Битно е, битно е...Го бута носот во полициска акција, многу е битно кој му „јавил“ да се меша кај што не му е местото...

ГРЕШКА некој од нив бараше да ја прекинат расправата, некој сакаше да ги замолчи. Па дури и тоа беше прифатено. Но на денот кога требаше да имаат збор само претседателите на опозициските партии и расправата да заврши по таа точка, тогаш некој му даде збор на пратеникот од ПДП. И ова го смисли опозоцијата нели ????
А за амандманите имаш грешка, во текот на првата фаза нема разгледување на амандмани. Значи тие не беа предмет на расправа на оваа седница. А за тепење епа никој не го бараше тоа :)
За ова неможе со сигуност ни ти ни јас да тврдиме, ќе покаже собранискиот записник што регистрирал и како се одвивала седницата.
Не ми треба да ме промовираш како херој,а како подоток дека не чаршиски муабет ке ти кажам дека татко ми е техноложки вишок од таа фирма. Но ај у друга тема повеќе.
Те молам отвори тема за ТИПО, немам сознанија како се распадна таа фирма и кој го собра шлагот од продажбата на центрите...

Собраниските служби па и обезбедувањето е под директна контрола на претседателот на собранието. Значи овде не се прашува ни Ахмени ни Ојле ни Дојле туку претседателот на собранието. А оди ти да влезеш у собрание, ако не поминеш на скенер, па да се легитимираш па уште и да кажеш кај кого одиш и за што, значи има процедура и има опрема за контрола но дали некој ке ја спроведе.
Прашањето е од кога е тоа така? Дали од пред година дена?

Дека некои во овој парламент се неписмени а и од планина симнати се сложувам. Дали претседателот може или не може да предвиди таква итуација не ме интересира, он МОРА да ги предвиди тие раоти. Зашто дава пауза за да ги смири страстите значи осетил дека ситуацијата не е нормална нели. И друго е дека сепак собрниските служби за обезбедување треба да бидат спремни и обучени да предвидат такви ситуации.
Колку што имам информација, Собраниските безбедносни служби експресно изреагирале на збрката внатре во собранието...

Не ли имаше случај пред 2-3 години кога обезбедувањето на Гаргамел и на (мислам дека беше) Џафери направија инцидент во холот на сорбанието? Ај нека ме потсети некој...:wink:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Нишо, Тачи му викаше на Положани ај надвор ќе зборуваме,ќе седнеме на кафе да разјасниме, Положани не сакаше, бегаше. :) Тоа видов на камера од муабетот.
Море не му викаше надвор кафе да пијат, убаво го удри министерот по нога, да немаше камери ооохооо ке го јадеше стапот ПОложани. Имам информација дека Тачи и ПОложани пак се степале пред клуб на пратеници ама други пратеници ги раздвоиле:vozbud:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Шпекулираш друшкане, убаво од видеото се гледа кој на кого вика „убаво да се разбереме на друго место“ а на кого Положани се обраќа со „зошто ме удри по нога“....Погледот не му беше накај Тачи.

Дајте малку дискусија на повисоко ниво, сметајте го ова за апел до Вас, неколку страни отидоа во убедување кој кого удрил, вистински глупости...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Шпекулираш друшкане, убаво од видеото се гледа кој на кого вика „убаво да се разбереме на друго место“ а на кого Положани се обраќа со „зошто ме удри по нога“....Погледот не му беше накај Тачи.

Дајте малку дискусија на повисоко ниво, сметајте го ова за апел до Вас, неколку страни отидоа во убедување кој кого удрил, вистински глупости...
Абе не ми е јасно зошто го браниш Тачи?

Kajgana Shop

На врв Bottom