Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Пиши што точно си му правел на USB-то пред да го сјебеш?

Преку програмата Win32DiskImager снимив на УСБ-то некоја си верзија на Google оперативниот систем, за преглед, и била наменета за преку усб, одев преку упатството, и таму пишеше потребно е усб од минимум 4 гига... И кога послем влегов во УСБ-то, ми се јави порака дека не можи да се пристапи внатре, и дека треба да се форматира. Го форматирав, и оттогаш ми јавува дека има само 1 гига слободно...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Преку програмата Win32DiskImager снимив на УСБ-то некоја си верзија на Google оперативниот систем, за преглед, и била наменета за преку усб, одев преку упатството, и таму пишеше потребно е усб од минимум 4 гига... И кога послем влегов во УСБ-то, ми се јави порака дека не можи да се пристапи внатре, и дека треба да се форматира. Го форматирав, и оттогаш ми јавува дека има само 1 гига слободно...
Понекогаш не врши работаобичен формат. Пробај со: full low low format. Ке почекаш малку ама мислам дека ке завршиш работа.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Понекогаш не врши работаобичен формат. Пробај со: full low low format. Ке почекаш малку ама мислам дека ке завршиш работа.
неможам да се снајдам. ако можи некој, нека ми пиши порака, па преку team viewer да го средиме. зошто јас се откажвам :S

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Имам проблеми со компјутеров,многу е спор(до вируси мислам дека не е, го скенирав,чист беше),мониторов од време на време сам си се гасит и ко ќе го пуштам ми пишит Problem with VGA clock driver settings,set them... (ова би требало да се местит на del ко ќе се стартуват компјутеров,или не?)
Чаре пред да го форматирам ?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
неможам да се снајдам. ако можи некој, нека ми пиши порака, па преку team viewer да го средиме. зошто јас се откажвам :S
Сега гледам дека имам мала печатна грешка: треба да стои - full low level format... Изгледа те збунив ненамерно.. Ти пратив на ПП упатство.

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
Имам еден проблем со кој се мачам еве веќе неколку дена,на два пати досега ми се случува да ми исчезне простор од C: првиот пат ми снема 1GB а вториот вчера 2GB,играв Ф1 и потоа случајно проверив и има што да видам :nesvest:,првиот пат со дефрагментација го решив проблемот а сега никако не може,не знам како некој вирус да ми краде меморија од хардот,пробав секако и со clean up и секако не може,дали има некој решение за проблемот,Win 7 користам,компјутерот одлично работи немам проблем со него,единствено ме мачи ова сто одеднаш снемува простор од C:/

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.008
Пред неколку дена после повеќе од 3 и пол години користење ми цркна графичката ( GeForce 7300 GT 256 ram ), и денес ја заменив (купив) со GeForce 8400 GS 512 ram ... јасно ми е дека новава графичка не е ништо подобра од старата што ја имав , но ме интересира да не е нешто полоша :) ... додуша типот во сервисот ме убедуваше дека не е полоша од старата што ја имав но сепак не сум баш сигурен...значи ме интересира дали се заебав со купувањето на новата графичка , во смисол на перформансот на игрите кои работеа на старата 7300 GT 256 , дали ќе работат исто или полошо ( не верувам дека ќе е подобро ) со новава 8400 GS 512.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам еден проблем со кој се мачам еве веќе неколку дена,на два пати досега ми се случува да ми исчезне простор од C: првиот пат ми снема 1GB а вториот вчера 2GB,играв Ф1 и потоа случајно проверив и има што да видам :nesvest:,првиот пат со дефрагментација го решив проблемот а сега никако не може,не знам како некој вирус да ми краде меморија од хардот,пробав секако и со clean up и секако не може,дали има некој решение за проблемот,Win 7 користам,компјутерот одлично работи немам проблем со него,единствено ме мачи ова сто одеднаш снемува простор од C:/
Провери во Action Center да не имаш бекап сетирано. Ако има, исклучи го.

Пред неколку дена после повеќе од 3 и пол години користење ми цркна графичката ( GeForce 7300 GT 256 ram ), и денес ја заменив (купив) со GeForce 8400 GS 512 ram ... јасно ми е дека новава графичка не е ништо подобра од старата што ја имав , но ме интересира да не е нешто полоша :) ... додуша типот во сервисот ме убедуваше дека не е полоша од старата што ја имав но сепак не сум баш сигурен...значи ме интересира дали се заебав со купувањето на новата графичка , во смисол на перформансот на игрите кои работеа на старата 7300 GT 256 , дали ќе работат исто или полошо ( не верувам дека ќе е подобро ) со новава 8400 GS 512.
Нема да осетиш никаква позитивна ниту негативна разлика во перформанси. Единствено што 8400GS ќе ти пушта игри кои што се DX10 only, и ќе имаш хардверска акцелерација на HD филмови.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.008
Провери во Action Center да не имаш бекап сетирано. Ако има, исклучи го.

Нема да осетиш никаква позитивна ниту негативна разлика во перформанси. Единствено што 8400GS ќе ти пушта игри кои што се DX10 only, и ќе имаш хардверска акцелерација на HD филмови.
Знам за DX 10 поддршката што ја има графичката и за подоброто гледање на HD филмови :) ... иначе колку шо се забележав на неколку игри кои ги пробав , ми се чини дека е нешто подобро и не ми сецка толку како со старата графичка ( на пример Gothic 3 ... чудна работа толку стара игра да бара прилично добра машина за да се игра на high без проблеми)

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
Проверив не е селектирано backup во Action centar .

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
untitled.JPG

Го форматирав компјутерот, потоа пуштив да гледам филм и преводот беше ваков.
Решение? :Ѕ

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Прегледај го приврзокот 32615

Го форматирав компјутерот, потоа пуштив да гледам филм и преводот беше ваков.
Решение? :Ѕ
Ако имаш GOM Player, Иди десен клик=> Preferences=>Subtitle=>Others=>Code page го местиш да биде Central European и готово.
Рестартирај го плеерот, и нема да ти бидат такви буквите.

Се има ваков проблем. Што може да е? VGA сј*бана? Нешто друго?

DSC00264.jpg DSC00262.jpg DSC00263.jpg

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Графичката ти е сјебана :( (и кај мене вака правеше ама чаре беше нова).

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
прво види да не е изместен кабелот.. ако продолжи така пробај со друг монитор. после пробај со друга графичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom