mene muabetov ne mi bese okolku mak tifo scenata tuku KAKVA VRSKA IMA PESNITE STO GI PEETE ZA AERODROM NA MAK. REPREZENTACIJA??
ama ipak ke ti kazam nekoi raboti okolu mak(skopje) tifo scenata..
mnogu me cudi tvoeto razmisluvanje..zar za tebe podobruvanje na mak tifo scenata e toa sto se sto e nadvor od skopje e ravno na katastrofa ama vo prav smisol KATASTROFA,a toa sto e vo skopje e uste edna POGOLEMA KATASTROFA.Zar za tebe podobrovuvanje na mak tifo scenata e toa sto ZA RAZLIKA OD PORANO sinonimot na mak tifo scena komitite se sostaveni od tipicna "mala grupa pedera" koi pokraj vardar mnogu ljubat da idat i na mzt,i na rabotinicki i na metalurg i na makedonija gorce petrov i na kometal gorce petrov......gabe im e i jak vardar i jak sponzor koga clenstvoto na komiti im e zalutano na drugi natprevari.znaci koga takva ponizuvacka situacija e vo najgolemata grupa komiti sto da zboram ponataka za drugite......vikas vie ste bile posebni...???neka e taka nema da se raspravam so tebe zosto ti pripagas na fa a jas zboram kako neutralen pa ne gledame isto na rabotite ama odma ke go pobijam toa tvoe tvrdenje zosto niz svetov ima mnogu rivalstva ama kako ova vasevo cpb-fa nikade nema.slobodno moze da ve stavat na onaa na a1 emisijata "ripley veruvale ili ne"..ti mi zboris za rivalstvo i podobruvanje na mak tifo scenata koga ste se oprcile na ista tribina so cpb i grickate semki i se smeete.ako ne ti teknuva ke te potsetam sea skoro bese na vardar pelister.sedev pod vas i sto da vidam.....na edno mesto i komandanti,i vidni licnosti od fa,deca od kaj mene vo malo sto edno vreme se vo ukb drugo vo cpb,pola od vas so maicki "anti cpb" a clenovite na cpb pod oko vi gi gledaat maickite............pak ke kazam DA NE BESE SMESNO KE BESE TRAGICNO
ps.mene ne mi smeta mak tifo scena kakva e takva e,mene mi smeta filmot vo koj e vlezena nasata mak tifo scena.
OK, neka ti bide, ja ne bev na utakmici na reprezentacija ali znam , a i The Nightmare koj bil ti potvrdi deka so Portugalija se ispaelo neso so ne trebalo...
Za podobruvanjeto...Za razlika od pred 3,4 godini sigurno deka ima podobruvanje...Sea sto sum jas kriv sto Zaev napravi ekipa za da ispere pari a Ajduci mislea deka vecno kje imaat jaka ekipa??? Toa e problem od posiroki razmeri od navijackite...
Znaci, navijacko rivalstvo...Ti predlagam da ukucas na youtube, ''dosije navijaci'' , dokumentarec na RTS kade sto site ubavo kje ti objasnat... Na den na derbi moze sve da se desi; tepanje, gazenje, sacekusa...I tuka ne postojat drugari,ortaci, prijateli...Tuka ne se bira koj kogo kje udri ili istepa...Naredniot den, slobodno moze so toj sto ti e drugar a pripagja na drugata navijacka grupa da ides na kafe, da igras basket so nego ili slicno...I ova istovo go zbori vodjata na Delije (Shavija) i bivsiot vodja na Grobari (Sima Srbija)...Taka stojat rabotite na podobra navijacka scena od nasata (srpskata) a mislam deka i sekade e taka...Sekako deka ima nekoi vzesteni glavi koi ne gi znaat principite na navijanjeto i celata taa kultura...
Eve ti i cist primer...Pred mesec dena bev u Belgrad...Se setam navecer so Zvezdin duks, i nikoj niso ne mi vika...Centar na Belgrad, 3 saat sabajle, dvajca Grobari (postari momci) mi idat i mi vikaat "Ti decko nisi odavde ? '' ...I za sve si napraivme muabet, se vide deka se pravi navijaci, deka nema da napadnat pederski 2:1...Razmenivme iskustva, 2 saati praevme muabet i nemase nikakov problem... Poentata mi e deka, sekogas imalo i kje ima isfrustrirani lugje koi ne znaat kako da se ponasaat , a ima i normalni koi sekogas se spremni da ti pomognat ili da ti izlezat vo presret...Ali, na den na derbi seto toa pagja u voda...Nema drugari, brakja, ortaci...Postoi samo tvojot klub i nivniot klub...