wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 1.702
- Поени од реакции
- 229
може се ова што се случува низ светот го гледаш како ѓаволска работа премногу влијае на тебе па те измачува во сонот или си опкружен со негативни луѓе, непријатели или запаѓаш во незгодни ситуации од кои сакаш да се извлечеш, но исто така според твојот сон очигледно се работи за мирољубвиа личност.А што значи овој мој сон некој ќе ми каже???
ВАка... Не се сеќавам се по ред во сонот само знам дека ѓаволот дошол на земјата и јас и една девојка сме го испретиле на неговата планета, сме го спасиле светот од злото. И се потоа било како утопија.. а потоа се возев со точак(истиот сон) и на средината на улицата стоеше еден мој другар со кој се немам видено долго време... и така само се поздравивме.. Ме праша некое прашање нешто за некоја личност ме прашуваше, како е дали е добра и тн.. нес е сеќавам која.....
возење со точак по улица, е твојот пат кон кариерата, работата, студиите, што би требало да резултира со успеси потешки или полесни но сепак се работи за успех, другарот на среде улица може со тек на време ќе сретнеш некој твој стар пријател, може ќе слушнеш нешто од него или ќе побара некаква услуга од тебе.
инаку
според соновниците ѓавол непријатности во животот, спасување некого или светот сеедно е среќа , ако го земеме ова во предвид а според твојот сон каде си го спасувал светот по логиката на нештата би тебало да е некоја поголема среќа, велосипед некоја кавга, улица некое ново познанство.
може некој те повредил или ќе те повреди многу длабоко.Што значи да сонуваш крвави рани? Сонував сум се испосечел на ногата и раката, и тоа големи крвави рани? Anyone know?
инаку
според соновниците рана е среќа во љубовта а некаде се толкува како неприлики и непријатни ситуации од кои ќе се извлечеш, крв се толкува како глас а некаде како материјална добивка.
да сигурно нешто кај неа те привлекува или имаш некакви чувства кон неа, тоа се случува кај машко женските пријателства ианко немора да се случи но секогаш е поголема веројатноста да се случи.Веќе два дена ја сонувам по ред,првиот пат само ја гушкав со една рака а вториот пат ја сонував синоќа како ја гушкам со двете раце и ги соблакам пантолоните и ја лижам на.......знаете.
Е сеа нема да биде толку чудно,ако девојчево не ми е многу добра другарка,како сестра ми е да не речам :kesa:
Зошто ваков еротски сон за со неа? Дали имам потиснати чувства за неа,подсвеста ми работи,што ли е????
Ви се молам ако може да ми објасните.
исто така сонот може да биде само наплив на хормони а девојчето случајно да залутало во сонот...
езеро и сите водни површини се емотивната состојба на сонувачот кај тебе таа е убава и спокојна ( езерото асоцира на мир и спокој) може нешто си заљубена но за жал таа емотивна состојба која ти очигледно скааш да ја зачуваш за секогаш, неа нешто ја нарушува. Провесорот од твојот сон најверојатно ќе го сретнеш или ќе чуеш нешто за него кое може ќе те израдува бидјеќи во сонот ти си нешто шокирана и на крај тажна значи некое пријатно изненадување кое ќе те израдува.Еден сон ме шокираше многу. Имено , сонував како шетам по Охридското езеро( ама очигледно тоа не беше Охридското езеро) , на плажите имаше само старци. Јас бев со фотопарат во рацете и барав погоден момент за фотографија, арно ама секогаш пред да го повлечам чкрпалото нешто ја рушеше таа идила. И така се откажав од тоа, но продолжив да одам. Одненадеж кон мене го видов мојот учител од 4-то одделение. Се насмевнав и го поздравив, но ми се виде дека тој не ме забележа мене , но ми го позна гласот, и се ракувавме, јас го прашував како е, што прави, тој одговараше со насмевка на лицето ( и ајс бев среќа) , но одееднаш сфатив дека тој е слеп. Тој беше слеп и затоа морав прво да се огласам па да ме познае. Но чудно ми беше чуството во сонот што почуствував, бев шокирана од сознанието дека тој е слеп, и ми беше многу жал. Насмевката сега ми стана само како маска зад мојата тага...
инаку
според соновниците езерото се толкува како среќна љубовна врска посебно ако е бистро, слеп човек за жал е некоја болест во семејството или околинатаа некаде се толкува како загуба на добар пријател, да се шокираш во сон е некое изненадување, насмевката е некоја лутина, а тагата радост.
види може добро би било д си посетиш црква може се имаш нешто оддалечено од верата или ако имаш време можеш да истражуваш малку може си сонил некоја таква црква која постои и треба нешто да однесеш или си открил нешто ново.Pred 6-7 meseci sonuvav kako idam kon crkvata vo seloto na dedo mi Slatino(Ohridsko). Crkvata se vika Sv.Bogorodica. Sonot go sonuvav petok prema sabota. Naredniot petok prema sabota ja sonuvam istata crkva samo sega stojam vo samiot dvor od nasata kukja i ja gledam kambanata i vrvot na crkvata zaedno so krstot kako sveti zolto. Naredniot petok prema sabota isto sonuvam crkva no sega ne istata nego crkvata sto se naogja vo ohrid nad staroto drvo kaj fontanata.
A znaete sto e najcudno tuka:
I taa crkva se vika Sv. Bogorodica-Perivlepta.
Isto taka sonuvav kako na zidot od crkvata od nadvor ima izvorce, i koga poglednav vo izvorceto toa svetese kako odsjaj od zlato.
Isto cudno e sto realno postoi takvo izvorce vo taa crkva, ili da go narecam fontana zgradena od kamenja.
Potoa koga se svrtev da si odam od izvorceto i koga izlegov od crkvata drzev nekakva kniga vo rakata. Na koricata dobro mi teknuva imase nekakov lik na nekoj svetec i godinata na izdavanje na knigata bese 1470 i nekoja ili 1740 i nekoja, znam tie brojki bea. Koga ja otvoriv knigata pisuvase na staromakedonski jazik, kirilicno pismo, pocnav da ja citam, bese dosta razbirliva ama od seto toa sto go procitav otkako se razbudiv zapamtiv deka go procitav zborot "treba". Samo sto pocnav da ja citam knigata se naogjav tocno kaj sto e denes fontanata vo ohrid, onaa golemata i od drugata strana idea nekolku turci koi vednas otkako me vidoa se zatrcaa kon mene. Jas se svrtev pocnav da begam i se kaciv na staroto drvo, toa debeloto isto taka sto se naogja kaj fontanata i potoa se razbudiv.
Koj znae mojot son da go protumaci neka poveli, bas bi sakal da slusnam objasnuvanje.
инаку
црква во сон е убаво тоа е среќа значи дека Господ те чува, крстот во сонот е некаква тежина нешто те измачува и притиска жолтото светло во сонот е знак на среќа на која ќе ти завидуваат бидјеќи жолта боја е знак на љубомора или завист, понатаму имаш старо дрво доколку е во крошна тоагаш е некаква љуобвна среќа или состанок, а некаде се толкува како материјална добивка, фонтана со вода е исто така некаква среќа во животот, извор на вода поволни промени во животот ќе доживееш златното светло е повторно некоја среќа најверојатно материјална среќа добивка некоја, книгата е знак на некоја мудрост, на знање исто така книгите ги поврзуваме со образованието и кариерата а таму во книгата си го воочил зборчето треба што може ти укажува сонот на нешто што треба д аго направиш околу кариерата, факултетот и сл нешто што не си го направил или оставил така, да бегаш од некого во сон е знак на некоја непријатна ситуација од која сакаш да избегаш најверојатно еповрзана со твојата кариера и она што го правиш во животот но на крај си се искачил на некое дрво што повторно ти укажува на некој успех или љубовен или материјален.
инаку во сонот се Богородица си ја сонувал и некој светец може истите те чуваат и водат низ животот, светците во сонот се тлокуваат како материјални издатоци.
многу комплексен сон и многу убав и едвај му го најдов крајот, горе доле тие ти се симболите тоа значат ти пробај поубаво да го анализираш и вклопиш со товјот живот кој го живееш.