Сонови, толкување на сонови

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонував сум одел по тротоар низ градот, било облачно и одеднаш се исклучив, односно ми се затемни ме удри гром, и се разбудив.
Исто сонував сум плачел со мајка ми. Шо би значело ова?
нешто ќе се изненадиш обично громот го поврзуваат со изненадувачки убави вести,

според твојот сон нешто ќе те растажи, бидејќи се наоѓаш во темнина, но наеднаш ќе те изненади нешто позитивно некои убави вести.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
A да сонуваш како редеш кашкавал и си апнуваш успат:toe:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
A да сонуваш како редеш кашкавал и си апнуваш успат:toe:
се случува во сон да бидеш гладен и да го сонуваш тоа што ти се јаде во моментот,

инаку

кашкавал според некои ј од соновниците се толкува како добивка...

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Седев потпрена на ѕидот и ги набљудував. Живо разговараа за нешто и се смеаа. Ми беше мило што поубаво се запознаваат. Наеднаш ги снема од моето видно поле. Збунето се движев низ толпата барајќи ги и прашувајќи за нив. Никој не знаеше каде се. Беше премногу чудно и необично што двајцата исчезнаа. Не би требало да се заедно. Одлучив да излезам надвор и да проверам дали се таму. Се движев низ сенките гледајќи тапо во темнината. Ноќата изгледаше по празно и по осамено од обично. Наоколу немаше никој. И тогаш ги слушнав. Звуци на уживање. Погледнав зад куќата и ги видов. Испреплетени во прегратка, разменувајќи страсни бакнежи. Не беше правилно. Почувстував гнев, но не и љубомора. Таа не би смеела да биде со него од милион причини. За почеток беше многу постара од него. Се што се случуваше пред моите очи можеше да се смета за злоупотреба, иако верувам дека двајцата уживаа во тоа. Полека и тивко, но бесно се повлеков кон влезот на куќата. Сакав да заборавам на се што видов.
Следниот ден се разбудив размислувајќи за тоа што го видов вчера. Сакав да го заборавам, но не ми излегуваше од мислите. Што, по ѓаволите значеше. “Можеби беше само сон” си помислив, но глетката во кујната ја скрши таа мисла на парчиња. Таа седеше на кујнската маса и пушеше цигара. Чадот се извиваше кон таванот и забележав како таа ужива во тоа. До сега никогаш ја немав видено да пуши. Со неа седеа ушете неколку, за мене непознати, девојќи. И тие пушеа цигари. Кујната беше исполнета со чад. Тргнав да ја гушнам и да и посакам добро утро, но таа бесно го одби тоа без некоја разбирлива причина. Изненадено ја погледнав, сфаќајќи дека тоа што го видов вчера навистина се случи. Не верував дека тоа беше причината за нејзиното лошо расположение, кое се провлекуваше низ целиот ден. Секогаш кога ќе се обидев да и се приближам таа бегаше од мене и фрлаше бесни погледи. Не можев да сфатам која беше причината за таа нагла промена. Причината беше нешто големо. Можеби ја одбил за.... Можеби....

Сонов ми е малку постар но сепак сакам да знам што значи. Инаку ликовите во сонов се мојата најдобра другарка и мојот братучед кој е бајаги помал од неа.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Сонувам како татко ми ми дал 1000денари, а после цело време кроел план како да ме убие. Имено на сила ме натера да одам со него дома, и извади нож и проба да ме убие. Не ме уби се спасив, али се стресов од сонот.......:eek:mg:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонувам како татко ми ми дал 1000денари, а после цело време кроел план како да ме убие. Имено на сила ме натера да одам со него дома, и извади нож и проба да ме убие. Не ме уби се спасив, али се стресов од сонот.......:eek:mg:

пари се кавга, нешто ќе се скарате ама нема да биде нешто толку фатално, нож се толкува како глас, а од нешто да се спасиш на сон е некој успех,

тоа што си го сонувал татко ти како убиец е знак дека нешто од него се плашиш, најверојатно имаш некоја стравопочит кон него...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Сонував како мојата неодамна упокоена баба е жива, но мене а и на другите во сонот тоа воопшто не ни беше чудно.
Сонот заврши во моментот кога влегов во собата во која обично преспивав кога одев на гости кај неа. Во собата имаше повеќе кревети (инаку има само еден), а баба ми лежеше во креветот на кој на јаве спијам јас.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Седев потпрена на ѕидот и ги набљудував. Живо разговараа за нешто и се смеаа. Ми беше мило што поубаво се запознаваат. Наеднаш ги снема од моето видно поле. Збунето се движев низ толпата барајќи ги и прашувајќи за нив. Никој не знаеше каде се. Беше премногу чудно и необично што двајцата исчезнаа. Не би требало да се заедно. Одлучив да излезам надвор и да проверам дали се таму. Се движев низ сенките гледајќи тапо во темнината. Ноќата изгледаше по празно и по осамено од обично. Наоколу немаше никој. И тогаш ги слушнав. Звуци на уживање. Погледнав зад куќата и ги видов. Испреплетени во прегратка, разменувајќи страсни Бакнежи. Не беше правилно. Почувстував гнев, но не и љубомора. Таа не би смеела да биде со него од милион причини. За почеток беше многу постара од него. Се што се случуваше пред моите очи можеше да се смета за злоупотреба, иако верувам дека двајцата уживаа во тоа. Полека и тивко, но бесно се повлеков кон влезот на куќата. Сакав да заборавам на се што видов.
Следниот ден се разбудив размислувајќи за тоа што го видов вчера. Сакав да го заборавам, но не ми излегуваше од мислите. Што, по ѓаволите значеше. “Можеби беше само сон” си помислив, но глетката во кујната ја скрши таа мисла на парчиња. Таа седеше на кујнската маса и пушеше цигара. Чадот се извиваше кон таванот и забележав како таа ужива во тоа. До сега никогаш ја немав видено да пуши. Со неа седеа ушете неколку, за мене непознати, девојќи. И тие пушеа цигари. Кујната беше исполнета со чад. Тргнав да ја гушнам и да и посакам добро утро, но таа бесно го одби тоа без некоја разбирлива причина. Изненадено ја погледнав, сфаќајќи дека тоа што го видов вчера навистина се случи. Не верував дека тоа беше причината за нејзиното лошо расположение, кое се провлекуваше низ целиот ден. Секогаш кога ќе се обидев да и се приближам таа бегаше од мене и фрлаше бесни погледи. Не можев да сфатам која беше причината за таа нагла промена. Причината беше нешто големо. Можеби ја одбил за.... Можеби....

Сонов ми е малку постар но сепак сакам да знам што значи. Инаку ликовите во сонов се мојата најдобра другарка и мојот братучед кој е бајаги помал од неа.
значи заљубените двајца во сонот најверојатно биле напочеток нешто разеделени, не се познавале, евентуално може ти си добила толку силен впечаток дека се тие среќни и заедно уживаат што и на сон ти било толку мило, тоа што исчезнаа долго време а ти си ги барала низ толпата може да е знак на тоа дека се оттуѓиле нешто од тебе, оддалечиле или сокриле нешто...темнина, ноќ, е знак на тага, разочарување нешто си се разочарала од нив и нивните постапки, па нешто си се налутила на нив на што укажува гневот во сонот.. истот така од сонот се гледа и твојтот став кон нивната врска најверојатно ти од некои причини нешто не ја одобруваш,

понатаму според сонот ти се трудиш да на некој начин го смениш својот став кон нив бидјеќи велиш си се разбудила во сонот тоа ме асоцира на некакво освестување или рационализирање за нешто што го правиш или мислиш, но повторно се навраќаш на истото, на истиот став за нив, понатаму чад е некој соменж во нешто, некој глас, лоши зборови кои најверојатно се од неа а се однесуваат за тебе, бидејќи таа пушела и димела кај тебе дома, што по некоја логика на нештата има поврзаност со тебе, понатаму велиш си сакала да ја гушенш, што најверојтано сакаш да го поправиш твојот однос кон неа и повторно да се зближиш, но таа те гледа тебе бесно во сонот на што укажува дека ти е нешто многу лута, кое најверојатно ќе тарае подолго време а би требало да се работи за нешто посериозно за кое таа тебе на некој начин те обвинува.

доста интересен нос и на многу интересен начин е раскажан...

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Како помала сонував еден сон мислам дека мн често:
Сонував како играм покер на маса со усте тројца непознати, задимена просторија од цигари и една ламба ниско навдната да свети само над масата. И јас потоа иам покер 4 аса и незз 5 сто бесе не е ни битно и како ги ставам картите на маса осекам како влегува некој во мене ама буквално да велгува во мене со духот и телото:( како мала мн мн се пласев буквално слогови среде нок доживував..и до ден денес иаку веке не го сонувам не дознав што значи тоа..НЕКОЈ да не знае??

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Сонував како Кралица Елизабета I треба да дојде кај мене на гости и дека нешто сме во сродни врски, таа треба кај мене да остане неколку дена.
Целото мое семејство се спрема за нејзината посета. баба ми менува постелнина, мајка ми готви нешто, сите средуваме, чистиме.
Ме интересира што би можело оваа да значи?

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
значи заљубените двајца во сонот најверојатно биле напочеток нешто разеделени, не се познавале, евентуално може ти си добила толку силен впечаток дека се тие среќни и заедно уживаат што и на сон ти било толку мило, тоа што исчезнаа долго време а ти си ги барала низ толпата може да е знак на тоа дека се оттуѓиле нешто од тебе, оддалечиле или сокриле нешто...темнина, ноќ, е знак на тага, разочарување нешто си се разочарала од нив и нивните постапки, па нешто си се налутила на нив на што укажува гневот во сонот.. истот така од сонот се гледа и твојтот став кон нивната врска најверојатно ти од некои причини нешто не ја одобруваш,

понатаму според сонот ти се трудиш да на некој начин го смениш својот став кон нив бидјеќи велиш си се разбудила во сонот тоа ме асоцира на некакво освестување или рационализирање за нешто што го правиш или мислиш, но повторно се навраќаш на истото, на истиот став за нив, понатаму чад е некој соменж во нешто, некој глас, лоши зборови кои најверојатно се од неа а се однесуваат за тебе, бидејќи таа пушела и димела кај тебе дома, што по некоја логика на нештата има поврзаност со тебе, понатаму велиш си сакала да ја гушенш, што најверојтано сакаш да го поправиш твојот однос кон неа и повторно да се зближиш, но таа те гледа тебе бесно во сонот на што укажува дека ти е нешто многу лута, кое најверојатно ќе тарае подолго време а би требало да се работи за нешто посериозно за кое таа тебе на некој начин те обвинува.

доста интересен нос и на многу интересен начин е раскажан...
Па немаа они врска а во сонот секако дека не ја одборувам па тој има само 16 години а она 24!
А раскажан е вака бидејќи незнаев како да и го објаснам на друг начин.:smir:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Незнам колку сонов ке биде лош: Сонувавдека живеам во куќата на мајка ми и целата беше прокисната од дожд по зидовите течеше бистра вода.

Член од
8 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
0
Се најдов под полна месечина во една пустелија,одеднаш здогледувам толпа од волци. Тргнав да бегам стигнав пред мојата викендица,влегувам внатре во првата соба од лево,а во неа тунел и појдов по тунелот стигнав до една голема просторија со ковчег во средина и пред да го отворам се разбудив.
Овој сон го сонував пред една година и никако да го заборавам.

Член од
17 март 2010
Мислења
5
Поени од реакции
1
HELP!!!
pred nekojsi den sonuvav kako sum bremena no deteto se rodi mnogi predvremeno.....isto sonuvav kako so familijata sme se vozele vo avtomobil site zaedno sme otisle na nekoja visocina (planina) kade sme sedele i imalo mesecina ( srp ) dali moze nekoj da mi kaze sto bi znacelo toa ????? :/:vozbud:

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Ова е сон на една моја другарка па ако може некој да го протолкува :)
Едно дете плакало, сум го тешила и неговата бивша не видела и ми извадила муабети дека сум била курва и дека сум се смувала со него, а едно друго дете се многу опијанило па девојка му плакала од мака и јас сум му се развикала па тој се расплакал и се смириле и на крај дечко ми го наоѓам во кревет со друга.

Фала однапред:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom