Едно година по изборите: Дали сте задоволни од владеењето на оваа влада?

Една година по изборите, Дали се задоволни од работата на оваа влада?

• Да

Гласови: 29 69,0%
  • Не

Гласови: 7 16,7%
  • Така-така

Гласови: 4 9,5%
  • Немам став по ова прашање

Гласови: 2 4,8%

• Вкупно гласачи
    42
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
za sega dobri se ne deka se nesto posebno ali najdobra vlada do sega

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мистичен напиша:
А тутунарите? Кажи им и за тутунарите...
Што,зар имаше и тутунари во оваа земја,мора да се информирам за тоа,како досега не сум знаел дека имало и такви?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
fanatic напиша:
treba radikalni ekonomski i pravni promeni kako prvo.so apsenja kriminalci nemozat samo si go pravat istoto kako i prehodnite revanshizam i nisto povece.:( toa taka kesi ostane za zal. so borce petrovski i slicni kako nego neznaci ama bas nisto deka vmro si ja vrsi rabotata.dlaboko sme vo kal instituciite ne funkcioniraaaa tuka vmro e nemokno:(zasto cela administracija e komunjarska i ednostavno kocnicar na drzavata.zasto del od biznismenite se stavija na strana na vmro?sigurno poradi svoi licni interesi a nemislam deka nesto e promeneto kaj narodot.mislam kako i predhodno taka i za ovie 15 godini apsolutno nemame nikakov napredok vo sekoj pogled.sekoja vlada pred zaminuvanje e najzurna togas vrsi promeni ednostavno se umilkuva pred gragjanite.i sto jas ce cekam 4 godini da nekoj mi dozvoli da uvezem avtomobil po eftina cena .znaete sekoja vlada e servis na svojte gragjani a ne za vlada za svoj potrebi.kazete sto imaa gragjanite oseteno?pr rusenje na kineski sid? i sto sega ce sedi spomenik ce cekame da se smeni vlasta pa pak da gradime .greski greshki mnogu dubiozi za mene nesvatlivi.dali nekoj za ovie godini ima slusnato deka na nekoj kako borce ili smilenski mue konfiskuvan imot, jas den denska nemam slusnato deka vo makedonija mue odzemen imot.ke ukrade nekolku milioni evra i sto od toa kem polezi nekolku godini zatvor ke se pomiluva , i pak ke si ostane so parite sto gi ispokral i kesi go prci.ke vidime ke vidime seuste e rano dase kaze nesto golem procentt se zadovolni ama neznam so sto? bas bi sakal da znam.nekoj velat po utroto denot se poznava,ke pocekame uste 3 god pa ke vidime togas .moe mislenje licno e deka nema nisto bukvlanoda se smeni i vo narednite 3 godini.
I jas mislam vaka.

A to sto Carli go sakaat 60% e samo dokaz na koe nivo se gragjanite,vece diskutirano.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
itar pero напиша:
I jas mislam vaka.

A to sto Carli go sakaat 60% e samo dokaz na koe nivo se gragjanite,vece diskutirano.

Па иако повеќето филмови му се "црно-бели" сепак кога е "Чарли" во прашање и јас попрво би се определил за него,отколку за некоја Шпанска сериска сапуница.:)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Да, задоволен сум...Ова влада барем ако не друго фати 5-6 крупни зверки, за разлика од претходната која гледаше само за евопа и нато а во Македонија беше хаос...

Член од
20 февруари 2007
Мислења
71
Поени од реакции
1
deckive se super najdobri do sega a, drugite prethodni vladi ne se ni dostojni da se sporeduvaat,samo treba uste poveke da se borat so kriminalot mozebi seuste ne gi otvaraat golemite slucai poradi sudstvoto bidejki imaa pregolema korupcija a nemozat nisto da prezema poradi komunjarite.jas sum za predvremeni izbori za da dobijat dvotretinsko mnozinstvo i da se resat od site kriminalci vo Makedonija.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
За сите имам само пофални зборови, освен за Милошоски и Мешков.
Кип д гуд уорк, Никола!

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Кога една влада е соочена со проблеми во секој општествен сегмент од витално значење за иднината на државата, "гребењето" по површината на проблемите и успешната презентација на тоа "гребење" како задоволителен резултат, не може да претставува основа на задоволство од работата на таа влада. Претпоставувам дека во оваа една година од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ има охрабрувачки моменти, но не се за занемарување манифестираната незрелост и игнорантски однос по одредени прашања. Јас дигам два прсти за "воздржан" - што од фактот дека на Груевски му претстои многу работа и му е потребно време да сработи, што од пуста желба за објективен прогрес.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Уверен сум дека можеше и многу повеќе да се сработи, но и ова досега е за почит.Прв пат во животот Владата да ми биде симпатична и да имам доверба во нејзината работа и нејзините проекти.Накратко ДА, сум задоволен од владеењето, со тенденција од година во година се поуспешно да биде владеењето.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Уверен сум дека можеше и многу повеќе да се сработи, но и ова досега е за почит.Прв пат во животот Владата да ми биде симпатична и да имам доверба во нејзината работа и нејзините проекти.Накратко ДА, сум задоволен од владеењето, со тенденција од година во година се поуспешно да биде владеењето.
ajde kazi sto napravi vlada na grujoski za podobruvanje na socijalniot status na gragjanite.pak nevraboteni,pak oligarhija, neslusnav dase restartira nekoja firma, problem so zemjodelieto,pravniot sistem nema napredok ,nefunkcionira mozam da kazam slobodno.:(nitu eden nov zakon nema doneseno sto ke se oseti kaj gragjanite vo sekoj pogled.vizniot rezim seuste stoi vo mesto nisto podobro nitu poloso:(

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
ajde kazi sto napravi vlada na grujoski za podobruvanje na socijalniot status na gragjanite.pak nevraboteni,pak oligarhija, neslusnav dase restartira nekoja firma, problem so zemjodelieto,pravniot sistem nema napredok ,nefunkcionira mozam da kazam slobodno.:(nitu eden nov zakon nema doneseno sto ke se oseti kaj gragjanite vo sekoj pogled.vizniot rezim seuste stoi vo mesto nisto podobro nitu poloso:(
Другар, Македонија е крадена и раскрчмувана 16 години, а за 10 месеци сето тоа не може да се поправи.Еве и јас не сум осетил подобрување на социјалниот статус, но ме радува ангажираноста и посветеноста на Груевски и неговата Влада.И самиот Груевски рече дека тој нема да направи чуда во економијата и дека подобрување на социјалниот статус на граѓаните ќе започне негде кон крајот на мандатот на оваа Влада, затоа што реформите на оваа Влада се темелни и менуваат цел еден систем кој (не)функционирал не 16, туку 50 години.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.168
Ништо конкретно нема направено никој не се врботил по негова заслуга,пак не можеме да го видиме светот,стандардот и платите се исти,уште сме ФИРОМ,единствено што успеа да направи е да ја врати надежта кај луѓето дека ке биде подобро и стварно господ нека го чува ако изневери.Од друга страна па нема пукнато ниеден скандал со работењето на владата(и да пукне нема кој да ни каже)sd уште е рано не може нешто што се пустошело 16 години некој да го оправи за една.Би го гласал само да не добие онаа Шекеринска и другите гнаси окулу неа и таа нејзина партија.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Фанатик многу песимиста
инаку изборите беат на 5ти јули ама владата се напрај негде септември колку шо знам не ме фаќајте за збор,како прво оваа влада има многу котакт со граѓаните а од СДСМ ич немаше, мислам рамниот данок од 11% на 7% го намалија после мисалм краен рок септември оваа година треба да почни 3от мобилен оператор,после ете сега нет кафулето,после во оваа слободнате економска зона дојде мислам Џонсон контролс и Џонсон Мати овие за Авто делови се мислам копат таму,сеа сали ке прат ете гази баба удриле темели,фискализација на здравството за да не крадат докторите цариниците се взандана дрога многу фатија и не ми текнува појке нека пиши некој то шо пропуштив.
Јо Единствено кај тебе се наброени активностите на владата за 9 месеци постоење затоа што се формира некој септември лани, а и имењак си ми.:helou:
Строгоста во царината и зајакнувањето на контролите е за пофалба. Борбата против human trafficing е добра.
Полицијата на поле на безбедност е ок, но сообраќајната е катастрофа, но и возачите се говна.
Фискализација во банки, здравствени установи и на патарините е ок, иако секој втор нивен на Тетово - Гостивар пак проаѓа со кревање рампа, но не е крива владата за толкаво говно од народ што живее во Македонија.
Но двата Џонсони ги донесе Буле не Грујо, кој не верува нека провери на интернет конкретни датуми. Но мислам дека без разлика кој си ги припишува дека тоа не е некој огромен успех затоа што во една Хрватска до денешен ден нема , нагласувам НЕМА никнато ниедна фабрика на ливада, туку само домашните фабрики се купени од странци и нормално развиени , проширени и дополнети со стручни нагласувам стручни кадри што пак е проблем на Македонија, затоа што од Грујо најмногу очекуваат оние што не влегуваат во категоријата fluid spoken english, an excelent computer skills and at least college degree. Со други зборови трансформации на ливади во фабрики е многу ризичен проект и во многу случаи останува недовршен или не почнува.
Спортски Сали во Гази Бејб треба да гради тхе мајор оф Гази Бејб ,а не премиерот.
Исто и со чешми и водоводи во село Радишани. Тоа е задача на градоначалникот на Бутел и на Скопје во зависност од поделбата на ингеренции.
Процесот Бачило е ок, СДСМ немаа капацитет да го средат.
Борба со урбана мафија иако е во ингеренции на локална самоуправа ја започна владата и тука е so so, фати компромитирани нотари и бизнисмени, но крупните ѕверки останаа во длабока сенка. За потсетување Кинески Ѕид кој добива дозвола за градба во време на 2002 пролет ВМРО суеште беа на власт со Балковски министер за градежништво, Грујо министер за финансии, Аларова градоначалник и Пенов градоначалник единствен опозиционер во бандата ама nokia and money connecting people. Сега никој од нив ништо не знае за тоа и си:mist: .
Отворање на Интернет Кафе мислам дека не е во класа на споменување.
За Телеком и неговиот монопол очигледно никој не ни помислува ни влакно да му фали, освен ако Телакабел не отвори втора фискна телефонија, но тие немаат инфраструктура и второ тоа е приватна иницијатива, а не заслуга на влада.
Здравството е во полоша состојба од претходно, т.е тоа се самораспаѓа или се докрадува незнам соодветен опис.
Албанските министри во ниедна област не покажаа никаков капацитет.
За информатиката пошто сум тоа по професија и не сакам да започнувам ни да зборувам, но тотална тапа се.
И на крај од политичка гледна точка искрено Учителот на Грујо, Љупчо беше подобар дипломата и тактичар , за жал Грујо е премногу суетен и своеглав и врв на сето тоа се оние одвратни реклами како 45-та со успесите на ВМРО, па на владата па комбинирано. Ако има успеси нека остави Грујо да ги воочат државјаните на МК, нема потреба на реклами да ги гледаме.Вака впечаток е тотален кич и соцреализам. На реклами треба одат најчесто чоколади, пасти за заби итн.
Ова беше мое мислење - неможам да речам објективно - никој неможе да ниде објективен , затоа што е субјект со свое мислење.
п.с. Секоја чест на Елена Ристевска за настап со предгрупа на Ролинг Стоунс, тоа е успех за кој нема потреба да оди реклама. Огромни честитки за девојката!

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
vladata za sega si raboti dobro, megutoa potezite vrzani za ekonomijata sto gi prevzema nema da i donesat mnogu kar. zosto? zatoa sto toa se procesi sto traat podolg period i za da se ostvarat potrebano e povece vreme. taka sto toa se dobri potezi megutoa nbekoja druga vlada posle 10-tina godini ke gi sobira vistinskite plodovi od rabotenjeto na ovaa vlada.
so toa se pokazuva deka vladata navistina raboti za dobroto na drzavata, zos tie sto bea prethodno im bese vazno sto pobrzo da dojdat parite za da gi stavat vo geb, a ovi rabotat na podolg rok za sto ke se uverime posle nekolku godini a ne kako sto pravi sega SDSM kampanja deka za 1 godina ne napravile nisto. pa tie za 15 godini ne napravile nisto i ne treba da se pojavat na TV i taka da zborat

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Фанатик многу песимиста
инаку изборите беат на 5ти јули ама владата се напрај негде септември колку шо знам не ме фаќајте за збор,како прво оваа влада има многу котакт со граѓаните а од СДСМ ич немаше, мислам рамниот данок од 11% на 7% го намалија после мисалм краен рок септември оваа година треба да почни 3от мобилен оператор,после ете сега нет кафулето,после во оваа слободнате економска зона дојде мислам Џонсон контролс и Џонсон Мати овие за Авто делови се мислам копат таму,сеа сали ке прат ете гази баба удриле темели,фискализација на здравството за да не крадат докторите цариниците се взандана дрога многу фатија и не ми текнува појке нека пиши некој то шо пропуштив.
Се намали рамниот данок но затоа пропорциоално се зголеми даночната основица:kajg:

Kajgana Shop

На врв Bottom