A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
значи speedtest лажи

само гледам аплоадот е слаб

фали уште и на овој пакет од 1000 ден да има ист аплоад како и даунлоад

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
go imam stariot triple play paket dali za noviot potocno za netot 500gb treba celosno nov dogovor?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
go imam stariot triple play paket dali za noviot potocno za netot 500gb treba celosno nov dogovor?
99% нема да треба, ќе ти го сменат сами пакетот или ќе треба да отидеш и да им кажеш само. :)

Ќе се знае сигурно деновиве.

C

Crazy Diamond

Гостин
Ако може некој да ми каже каков е квалитетот на интернетот во Ново Лисиче (сакам да се префрлам кај нив) ?

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Добро што к*р му е на нетов последнава недела? Неможам една асална утакмица нба да изгледам на асален стрим

Ова во драчево... како е во другиве делови од скопје па ако сакаат и неограничен нека го стават небива вака работата!

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Ме ребра нешто нетов од прееска. Саде лагови имам на ДотА на гарена. Пингови 200+

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
ццц паѓа брзината???????

изгледа за да не можи да се потрошат тие 500 гб а?

ако е така......

Не е проблем за тоа да се направат, се прават одма...остај го 3 дена торентот без да го исклучиш, навечер иде со 1.2мбс (1200кбс) така да тоа не е проблем. Проблем е што додека е оптертен нетот од кај 17: до 23, се случува да се намали брзината на данлоуд но не кон замунда туку кон други сервери и слично (страни за данлоуд) Zamunda пак иде со едно 700кбс најмалце.

можеа и 50000 гб да напишат во понудата или имаат детски болести?
Не е проблем за тоа да се направат, се прават одма...остај го 3 дена торентот без да го исклучиш, навечер иде со 1.2мбс (1200кбс) така да тоа не е проблем. Проблем е што додека е оптертен нетот од кај 17: до 23, се случува да се намали брзината на данлоуд но не кон замунда туку кон други сервери и слично (страни за данлоуд) Zamunda пак иде со едно 700кбс најмалце.

Значи нема место за жалење, за 1000 денари оваа понуда е мајнд блоуинг... Ако сакаш подобро ќе си платиш скоро двојно повеќе од за понудите на Телеком, кои се убедливо најквалитетни кај нас од поглед на стабилност на интернет, но имаш помал трансфер, и рестарт на истиот на секои 6/12 часа.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
За новава понуда од 10mbps 500гб треба да појдите до cabletel и да му кажите и после од први че ви го пушта а договоро си останува истио не треба да потпишувате нов..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
За новава понуда од 10mbps 500гб треба да појдите до cabletel и да му кажите и после од први че ви го пушта а договоро си останува истио не треба да потпишувате нов..
Kaj mene vo dracevo, jas potpisav nov dogovor na 2g. i ke pocne da trae od 1juni...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Едно прашање можда некој ќе знае да одговори(Важи за Штип).Имам приметено дека од 8ми Ноември паркот па се до Мал одмор ресторанот е раскопано и дека се местат оптички кабли.Кабелот оди од една кукичка на Кејблтел.Дали знае некој случајно да не почнале да се шират накај населба Пребег и Станица?Оптиката не е на Т-Хоме бидејќи оптика има кај мене веќе.Најмногу ме асоцира на Кејблтел бидејќи црвевото во кое е кабелот е иста боја како во зградите кај што има нивна мрежа и излегува од таква кукичка.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Едно прашање можда некој ќе знае да одговори(Важи за Штип).Имам приметено дека од 8ми Ноември паркот па се до Мал одмор ресторанот е раскопано и дека се местат оптички кабли.Кабелот оди од една кукичка на Кејблтел.Дали знае некој случајно да не почнале да се шират накај населба Пребег и Станица?Оптиката не е на Т-Хоме бидејќи оптика има кај мене веќе.Најмногу ме асоцира на Кејблтел бидејќи црвевото во кое е кабелот е иста боја како во зградите кај што има нивна мрежа и излегува од таква кукичка.
не знам чие е,али не е само таму копано, се копа низ цел град.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нешто је труло деновиве, торентите шибаат, а сурфам со 20 кб/с. : )

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Нешто је труло деновиве, торентите шибаат, а сурфам со 20 кб/с. : )
Исто , јутуб палам 3 минути а ми се лоудира клип од 30 минути за 2 секунди.

Мислев дека ми е нешо до компјутерот ама не било само кај мене.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
не знам чие е,али не е само таму копано, се копа низ цел град.
И ја незнам чиво е.Само знам дека тој дел не е на Т-Хоме бидејќи оптика нагоре секаде има од нив и каблите им се највише надземни и се гледа отприлика кај иде.Плус имам комшии со оптика тука и знам дека од Т-Хоме не се работи на тој дел. Mistery keeps secrets

Kajgana Shop

На врв Bottom