A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може некој да ми каже на кои канали од дигиталната телевизија има можност да се активира превод? Исто така ме интересира дали воопшто даваат рутер (ако даваат, кој?) и листа на модеми кои што ги даваат со новите triple play пакети. Благодарам :)

Јас го имам трипл плеј, има дигитална телевизија, аналогна, телефон и еден рутер циско.

Превод, со овој мини пакет нема на сите, па претпоставувам со некој понапреден имаш на повеќе. На далечинскиот управувач има опција Субт, кога ќе ја притиснеш ти нуди какви преводи има и си бираш. Ама како што реков, најверојатно поради мини пакетот кој го имам на дигиталната нема на сите канали преводи.

Мене искрено нешто што ме нервира многу, е што на повеќето добри телевизии има српски и албански превод, а нема македонски. Другото е во ред.

Јас го имам трипл плеј, има дигитална телевизија, аналогна, телефон и еден рутер циско.

Превод, со овој мини пакет нема на сите, па претпоставувам со некој понапреден имаш на повеќе. На далечинскиот управувач има опција Субт, кога ќе ја притиснеш ти нуди какви преводи има и си бираш. Ама како што реков, најверојатно поради мини пакетот кој го имам на дигиталната нема на сите канали преводи.

Мене искрено нешто што ме нервира многу, е што на повеќето добри телевизии има српски и албански превод, а нема македонски. Другото е во ред.

Во Драчево имам видено Scientific Atlanta модем, што е всушност Cisco модем. Би можел да ми го кажеш точниот модел на рутерот што ти го дале?
Јас воопшто и не гледам телевизија, прашувам за родителите, бидејќи им е потребен. Српски превод е доволен, битно има превод на јазик што го знаат. Фала ти.

Денес интернетов тиња (Драчево). Барем кај мене

Ја немам никаков проблем, последниoв месец/два :)

Ја прелистував темава некаде од 110 до последнава страна сите по ред мислења. Очигледно дека во местото кадешто јас живеам (Чаир) интернетот ќе биде топ. Конечно да се преместам кај нив. Еве пред некој ден баш ги ставаа тие кутиите у влезот на секој спрат ги има...

Планирам да се откачам од Неотелов (не дека е лош, али за брзината има и поевтин) и да се нафатам на овој. Според вашите мислења и тестирања, нетот е фантастичен и како што гледам статистички, како што иде времето се се подобри и подобри. That I Like :D

А може ли (пошо иам ја рутер) нетов да го делам помеѓу компјутерот и дримбоксот? Притоа неморам да ги местам MAC адресите туку веднаш со DHCP да се подесат или неможе? Мора со MAC Cloning :D.

Sega istiot paket sto bese za 999 den, dobivas
222636_10150291251467589_285846942588_9668374_6475398_n.jpg

plus 10mb i 500gb download, pa so sreka neka im e :)
da mi e ziva i zdrava konkurencijata..

Во Драчево имам видено Scientific Atlanta модем, што е всушност Cisco модем. Би можел да ми го кажеш точниот модел на рутерот што ти го дале?
Јас воопшто и не гледам телевизија, прашувам за родителите, бидејќи им е потребен. Српски превод е доволен, битно има превод на јазик што го знаат. Фала ти.

502G_vertical.jpg

Еве го модемот.

На телевизиите има превод, Fox Crime, Fox Life, Travel and Living и слични...односно, на битните. :)

a tie so sme na 8mb 200GB na kolku se zgolemuva ?

http://www.facebook.com/pages/CableTel-MK/285846942588Почитувани, Доколку сте веќе претплатени на пакетот 999 со 8Mbps/200GB. Треба да отидете во некој од нашите продажни салони каде што автоматски ќе ви го зголемат интернет сообраќајот на 10Mbps/ 500GB.

колку е вистина ќе видиме :toe:

Sega istiot paket sto bese za 999 den, dobivas
222636_10150291251467589_285846942588_9668374_6475398_n.jpg

plus 10mb i 500gb download, pa so sreka neka im e :)
da mi e ziva i zdrava konkurencijata..
Лееј мора да го сменам пакетов...ја плаќам 1000 ден месечно за 4mbps/40gb и аналогна телевизија на Cabletel пошо го неам сменето уште од пред 3-4год коа го земав

http://www.facebook.com/pages/CableTel-MK/285846942588Почитувани, Доколку сте веќе претплатени на пакетот 999 со 8Mbps/200GB. Треба да отидете во некој од нашите продажни салони каде што автоматски ќе ви го зголемат интернет сообраќајот на 10Mbps/ 500GB.

колку е вистина ќе видиме :toe:

Каде го пишува ова?

А и сигурно ќе ти бараат да го обновиш договорот.

....ја плаќам 1000 ден месечно за 4mbps/40gb и аналогна телевизија на Cabletel....
јас плаќам 1050 денари 8/80, аналогна, дигитална и телефон.. :)
само ЕДЕН ОГРОМЕН МИНУС, кога ќе се случи некаков дефект, ги молам со денови да дојдат.. :(

јас плаќам 1050 денари 8/80, аналогна, дигитална и телефон.. :)
само ЕДЕН ОГРОМЕН МИНУС, кога ќе се случи некаков дефект, ги молам со денови да дојдат.. :(
Ќе идам ја деновиве да го сменам за TRIPLE PLAY...многу е подобар а и плус поефтин од мојот сегашен пакет...би ти го препорачал истото на тебе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom