A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.203
Поени од реакции
6.244
Во план сум да ставам Cabletel трипл плеј платинум 50 (аналогна тв, интернет 6/50гб и телефонска линија) на реон Кисела Вода само незнам дали се добри за тој реон. Да не го користи овој пакет некој од тој реон да ми каже дали е добар или не за да не се заебам. Фала пријатно :pipi:
Koga se raboti za informacii na postoeckite korisnici mislam deka Cabletel se fer odnosno odi vo najbliskiot naplaten punkt i prasaj kolku korisnici imaat blizu tvojata adresa i koi se tocno po ime i prezime.Ke odis kaj nekolku dusi i ke doznaes kolku e stabilen.Bi trebalo da ti kazat bidejki jas koga gi prasav mi kazaa za mojot reon.Neotel na primer takvi informacii ne davaat po niedna cena bidejki navodno im bilo zabraneto sto smetam deka e krajno bezobrazno.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
Ја пуштиле Бе92
кај што беше Пинк плус телевизија :vozbud: али ја не ни гледам кабловска нти па нивна деигитална ,си имам Макс тв ,кабловската не им ја плаќав и ми ја исклучија :pos2:

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
ovie malku preterale kolku naplacaat za internet

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
ovie malku preterale kolku naplacaat za internet
500 денари за 4 Mbps/512 Kbps со 15 гига лимит, а по надминување те кратат на 256/256 (и не ти додаваат ништо во сметката). Многу ти се 500 денари за оваа понуда? Ако има негде боље, кажи на форумов, сите ќе ставиме од неа. :uvo:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
500 денари за 4 Mbps/512 Kbps со 15 гига лимит, а по надминување те кратат на 256/256 (и не ти додаваат ништо во сметката). Многу ти се 500 денари за оваа понуда? Ако има негде боље, кажи на форумов, сите ќе ставиме од неа. :uvo:
Телекабел, од денес сите имаме над 50ГБ.:baeh:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^Кога ќе ви ги тргнат проблемчињата на кои се жалите, тогаш ќе збориме :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
^Кога ќе ви ги тргнат проблемчињата на кои се жалите, тогаш ќе збориме :)
демек другите провајдери немаат проблемчиња

а јас не памтам кога последен пат имав проблем од телекабел (да немам подолго време нет) иако само брзината не му е стабилна денски во некој периоди ама сега е таман - 4 мбит

а на кејблтел за 1100 ден даваат 50 гб (60 ако платиш навреме) е сега треба 100 да направат за тие пари :tapp:

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Телекабел, од денес сите имаме над 50ГБ.:baeh:
Мислиш, ШИТкабел, така?
демек другите провајдери немаат проблемчиња

а јас не памтам кога последен пат имав проблем од телекабел (да немам подолго време нет) иако само брзината не му е стабилна денски во некој периоди ама сега е таман - 4 мбит

а на кејблтел за 1100 ден даваат 50 гб (60 ако платиш навреме) е сега треба 100 да направат за тие пари :tapp:
За тие пари можно е да направат и 150. CableTel секогаш бил во чекор со другите кога се работи за јаките пакети, а секогаш чекор понапред за medium & basic пакетите. И за разлика од Телекабел, овдека брзината е СЕКОГАШ стабилна.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Мислиш, ШИТкабел, така?

За тие пари можно е да направат и 150. CableTel секогаш бил во чекор со другите кога се работи за јаките пакети, а секогаш чекор понапред за medium & basic пакетите. И за разлика од Телекабел, овдека брзината е СЕКОГАШ стабилна.
па нека направат бе друже (можи и шиткабел ке ги следат)

ама и ке те врзат за договор или и тие имаат како шиткабел без договор со малку денарчиња плус за доплата?

а јас и да сакам на кејблтел да се поврзам не можам оти во мојот град нема кејблшит туку има само шиткабел и уште еден локален за грев оператор :pos2: (во БТ) кој тој за грев оператор има 1,5 мбит наместо 4 Мбит како од телекабел

понуда од ''за грев операторот''
:pos2:

P

Princ

Гостин
odi vo najbliskiot naplaten punkt i prasaj kolku korisnici imaat blizu tvojata adresa i koi se tocno po ime i prezime.
Ова не знам дали е легално (претпоставувам не, не сум правник), само знам дека не би сакал да ми тропаат Х луѓе на врата за да ме прашуваат дали сум задоволен од интермецот.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Koga se raboti za informacii na postoeckite korisnici mislam deka Cabletel se fer odnosno odi vo najbliskiot naplaten punkt i prasaj kolku korisnici imaat blizu tvojata adresa i koi se tocno po ime i prezime.Ke odis kaj nekolku dusi i ke doznaes kolku e stabilen.Bi trebalo da ti kazat bidejki jas koga gi prasav mi kazaa za mojot reon.Neotel na primer takvi informacii ne davaat po niedna cena bidejki navodno im bilo zabraneto sto smetam deka e krajno bezobrazno.
Дали е тоа легално, што мислиш?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
па нека направат бе друже (можи и шиткабел ке ги следат)

ама и ке те врзат за договор или и тие имаат како шиткабел без договор со малку денарчиња плус за доплата?

а јас и да сакам на кејблтел да се поврзам не можам оти во мојот град нема кејблшит туку има само шиткабел и уште еден локален за грев оператор :pos2: (во БТ) кој тој за грев оператор има 1,5 мбит наместо 4 Мбит како од телекабел

понуда од ''за грев операторот''
:pos2:
А чекај, ти веќе ако си решен да ставаш интернет, вака би правел: овој месец ќе бидам на Cabletel, па ај после на Телекабел, па ај и Макс Адсл да ги пробам, па чек да видам и Он нет што имаат да понудат... Тоа би правел или ќе си ставиш еден оператор и ќе го користиш цело време? Дури и да склучиш договор... Нема причина зошто би го откажал кога интернетот им е стварно квалитетен. Освен можеби ако сакаш појак пакет (Max Optic ми паѓа прв на памет)...

А околу понудата на "грев операторот"... Не сте само вие во Битола за жалење. Сите помали градови имаат малку оператори, а таму кај што има по 1 (оној што е само во тој град) најчесто поставува монопол со систем: многу пари, малку интернет. Тоа е, јбг :toe:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.203
Поени од реакции
6.244
Дали е тоа легално, што мислиш?
Vidi jas ne znam dali e legalno ili ne no spored mene e fer da mu se kaze na idniot korisnik kolku pretplatnici ima okolu nego i koi se tie ako e dobar probvajderot i saka uste pretplatnici da pridobie.Ako jas sum provajder i znam deka internetot mi e odlicen ne gledam pricina da ne si napravam reklama za sto poveke korisnici da dobijam bidejki veke postoeckite sigurno bi se pofalile od moite uslugii.E sega moze da se najde nekoj od inaet da kaze deka internetot ne cini no nema sansi site da kazat takvo nesto ako internetot e dobar.Ti koga sakas da kupis nesto ili da popravis nesto sigurno prodavacot ili majstorot ako se cesni i kvalitetni bi ti gi kazale veke nivnite musterii koi se zadovolni od nivnite uslugi za da si napravat reklama i so toa da privlecat poveke musterii.A bidejki na Neotel zadnikot ne im e cist normalno e da ne kazuvaat takvi informacii no od start te teraat da se somnevas deka ima nesto somnitelno cim ne kazuvaat.

Kajgana Shop

На врв Bottom