A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Луѓе,немојте да ставате интернет на CableTel.Имав нивен интернет и многу лошо искуство поминав...Од немање интернет со денови,паѓање на конекцијата на секои 10 мин.,немање и кабловска истотака...Немојте да ставате интернет од CableTel.Никако.Сега имам и кабловска и интернет на Telekabel и сум презадоволен.Си имам цело време нет,не паѓа конекцијата,и да немаш платено 1 месец не те исклучуваат одма,брз е...Немојте никако на CableTel само Тelekabel.Гарантирано и проверено.
Кај мене пак е обратно. Претходно имав интернет од Роби (Телекабел) и беше многу нестабилно. Од кога се приклучив на Кејблтел не сум имал скоро никакви проблеми. Ниту со Интернетот, ниту со телефонијата. Кога и да мерам брзината е секогаш иста со декларираната:

Јас го препорачувам Кејблтел.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
на почетокот тоа беше Октомври до Дкември имав доста проблеми со Кејблтел, ама сеа ич, супер е дури и кога ќе ги надминам дозволените 10 Гига што ги имам не е лош.
претходно го имав на т хоме и ич не ми се свиѓаше, многу паѓаше:nenene:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добри се само малце да зголемат број на вработени као сервисерите. Ги нема со денови зашто стварно имаат работа до гуша. 1 тим има цела населба под своја јурисдикција. Претерано се циции. А и да. Да сменат каблите. Секаде.

А

Ајсшутер

Гостин
Приказ после грмењето вчера и услугите кои ги нудат Кејблтел.

:pos:

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Јас сум презадоволен од услугите на КејблТел...а бројот на корисници од ден на ден се зголемува зар тоа не кажува дека нудат квалитетна услуга...а за страницата шо сервер им паднал е друго ја и коа грмеше пак имав нет од Ѓорче сум незнам за другите реони...

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
сакам нешто да прашам ама не знам каде да го ставам прашањето па решив тука, дали оваа IP адреса е на cabletel и ако не е на кој провајдер е 79.126.247.ХХХ ?

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Мислам дека е ИП на КејблТел...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Цела Државна болница ке биде обезбедена со оптички кабел од каблетел, е сеа како успеале да ги претркаат Т-ком ни јас незнам

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Цела Државна болница ке биде обезбедена со оптички кабел од каблетел, е сеа како успеале да ги претркаат Т-ком ни јас незнам
Од каде ти таква информација?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Во последно време (последниве два-три дена) нетов почна доста често да паѓа значи мислам на тотално исклучување.
Ме интересира дали корисниците на Cabletel се среќаваат со истиов проблем.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Во последно време (последниве два-три дена) нетов почна доста често да паѓа значи мислам на тотално исклучување.
не....супер си е...дури и при намален нет, лета...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Да, особено денес знае често да паѓа и му треба подолго време за да пак има сигнал.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Абе на овие веб саjтот им стои така несменет со децении и векови, има ли некоj таму што се разбира од програмирање па да направи еден добар саjт? И нели треба на веб страна да ги наведат сите дигитални канали? Многу непрофесионално работат.

Kajgana Shop

На врв Bottom