A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кејбелтел тој од 500 денари шо е..

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
нели лан е најјак пакет со 10мегабита ?
ЛАН е начинот на поврзување т.е. не е DOCSIS (со модем).
Пакетите се истите и за ЛАН и за DOCSIS, со тоа што за ЛАН мрежата имаш и пакет кој се вика ЛАН и е 10 мегабита. Јас сум приклучен на ЛАН мрежа, ама на најслабиот пакет од 4 мебабита.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ЛАН е начинот на поврзување т.е. не е DOCSIS (со модем).
Пакетите се истите и за ЛАН и за DOCSIS, со тоа што за ЛАН мрежата имаш и пакет кој се вика ЛАН и е 10 мегабита. Јас сум приклучен на ЛАН мрежа, ама на најслабиот пакет од 4 мебабита.
ах грешка сум те разбрал значи

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Пристигна и во Штип промотивната брзина за Трипл плеј клиентите.
6 мегабита за 500 денари:

Co.oL

мафеЗ друарЧе ауФ
Член од
3 април 2008
Мислења
27
Поени од реакции
3
Me interesira, dali na ulica 50 divizija zad Ramstor ima Cabletel? Pretpostavuvam deka da, ama mi treba potvrda. Ako nekoj znae da mi kaze, ili pak barem link kaj mozam da vidam dali ima???

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Кејблтел не да лжат за брзината ми пишува дека иам 12 мегабајти константно,ама ја си инсталирав мерач на брзина,едвај 13 килобајти у секунда иде,највише ми достигна 1 мегабајт,али се деси тоа само еднашка,шо и да праите барајте чаре во друг интернет провајдер.

Тииииии грешка си нешто знаеш.Оди во Кејблтел и прашај ги колку е брзината на пакетот.Таа може да е 12 МЕГАБИТИ а 12 МЕГАБИТИ се 1.2 МЕГАБАЈТИ +/- .Тоа е максимумот на пакетот.Да имавме 12 Мегабајти во Македонија......ееееее ке бевме на бел коњ сега.......

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Два месеца стоиме на список да ни дојдат сервисери и од нив ни трага ни глас.Цели 6 дена немавме интернет,по 1000 денари сметка на телефони со нив,за разменување на нежни зборови.
Незнам на кој да се наденем сега,од сите оператори се жалат.Ама земја на информатичари сме упм.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Два месеца стоиме на список да ни дојдат сервисери и од нив ни трага ни глас.
Охооо, и тоа како си го имам со тие од сервисот. Ги имам пцуено, вреѓано, плукано, и што ли уште не... Сето тоа резултираше да сега кога има дефект, а јас им ѕвонам да не ми креваат, ама проблемот да биде решен за максимум еден час. =)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Планирам да ставам и јас од CableTel моментално имам адлс и ептен е тиња.Може некој совет да кажете дали вреди да ставам? Дали е стабилен... ова она повеќе информации
Nema da pogresis ):):
Jas iskreno im ja otkazav kabelskata se mislev i jas da stavam internet od niv da go delime so komsikava ama vie epten gi falite

zakon se imam doma i mnogu sum zadovolen od netov stvarno imaat super konekcija
kolku vreme go koristis internetot od TK ???

Ми истекува договорот за WADSL и незнам што да ставам?
I jas sum isti slucaj kako tebe na 25 mi istekuva dogovorot pa mora da mislam sto internet da stavam

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Луѓе,немојте да ставате интернет на CableTel.Имав нивен интернет и многу лошо искуство поминав...Од немање интернет со денови,паѓање на конекцијата на секои 10 мин.,немање и кабловска истотака...Немојте да ставате интернет од CableTel.Никако.Сега имам и кабловска и интернет на Telekabel и сум презадоволен.Си имам цело време нет,не паѓа конекцијата,и да немаш платено 1 месец не те исклучуваат одма,брз е...Немојте никако на CableTel само Тelekabel.Гарантирано и проверено.
:salut:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ставајте, баш ако сте во Тафталиџе и под поранешна "Зора".

Нетот е лудило, уверете се и сами:

Kajgana Shop

На врв Bottom