Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
ај сеа не претерувај
секој со своите потреби ама 150гб да кажеш дека за ништо не стигаат... премногу бараш
Еден хд филм ти е 10 гига. Игрите сите по 10 гига. Пресметај што можам јас у еден месец да напраам со 150. За ништо не стигаат, цел месец се стискам и пак еве ми е успорен...И за сите пакети дупло а за тие што највеќе плаќаат нема дупло, ебате математиката.
хд филмовите од 720p се околу 5гб, а има и енкодери што прават ~3гб 720p со губење на квалитет од 5-10%
~20 филма месечно 3-4 игри = 120гб и 30гб луфта
ова ако не ви е доволно нема шо да праиме муабет повеќе
ама ти ќе ми свртиш за 1080p филмови така да..
ај нема везе, џабе е
Да не ве цитирам посебно, иван ви објасни веќе. Со 150гб ептен мизерно се осеќам и неможам да уживам. Цело време се стискам кој филм да го симнам и само додавам во списокот иминја на филмови за кога ке имам можност да ги изгледам. Обично симињам 720р, тоа е 4.4гб да речеме, АМА ако добро следите има филмови што се 720р и ги има само по 6.6, 8, 10, 11гб и слично. Друга работа е што имам вложено во телевизор и квалитетен плеер за да гледам максимално добра слика и сите филмови што вредат сакам да ги гледам 1080р, и тука знаете дека скоро сите се ХХгб, па баш пресметај за што ми стигаат 150гб?Ако сте толку филмомани, зарем наоѓате по 20 добри филмови месечно и тоа па уште Full HD?
Јас месечно неможам да најдам барем 5 добри филма, а камоли 15-20...
Игри не играм воопшто, али затоа знам да симнам некоја опасна ревија кога правам журка да врти во позадина на телевизорот, едноставно ќејф ми е
Концерт и тоа знам чат пат да симнам...
Имам брат кој ништо незнае освен YouTube и Facebook, ама па затоа и он ми троши доста, сите песни на јутјуб ги гледа, ХД клиповите ме кинат мислам, си викаш песничка, а има спотови во хд по 150мб па и повеќе. Секој ден по еднаш да го изгледаш, ја гледаш математиката така? Затоа и се чудат тие со 30/60гб кај им отишле а ништо не даунлоадираат кутрите.
И 5 добри филмови има во месецот, само работата е што се повеќе од 5, плус стари негледани, така да филмови има многу. Преку 3-400 имам во колекцијата изледани, и уште 250 во компјутер што чекаат некогаш да бидат изгледани, а во списочето имам уште 150 што ми ги кажале или што сум ги прочитал дека се добри. Најмногу гледам комедии, акција, трилер, драма, крими, мистерија и хорор. Научна фантастика, романси, воени, анимирани... не гледам, така да филмови има уште кујзнае колку добри Списокот може до недоглед да иде.
Ако следите по приватните тракери, обично секаде има во неделата 10тина нови филма кои се како препорака од нив, и од 10, секогаш барем 8-9 се стварно ептен добри. После тоа на IMDB.com имате од десна страна бокс офис мислам се викаше, топ 5 или топ 10 филмови во америка и од таму се наоѓаат неделно барем 6-7-8 филма, така да има многу филмови за гледање и симињање.
И дискусијава нема крај. Еднаш кога ќе се навикнете на FullHD филмови, нема назад. Смешните рипови од 2-3гб ми се толку мизерни што неможам ни да ги погледнам, не па филм да гледам. Јебига тоа е.
Важи уште тоа за 200 денари 20мбпс? Баш барав неделава на сајтот, неможев никаде да го најдам тоа...Работава е се радуваме зашто мораме, како свират така ке играме, се радувам што ми зголемиле од 120->250 а кога ке видише и немаш нешто посебно, брзината не ли можат да ја пуштат на 20 мегабити, што мора да доплаќам плус 200 денари, од лето до сеа немаше лимит нешто у минус да не ги однесовме , немаат гајле мука немаат, а сеа кастрат ко брливи...
Те разбрав да, али јас се водев по тоа, што ако ми дадат 200гб кога квалитетот ќе е никаков? Да поефтино е, али неспоредлива е услугата. И Т-Мобиле се поскапи, ама муабет правиш како што треба. Се префлрив на ВИП од пред неколку месеци, пола од разговорите ми се Ало ало ало, кажи уште еднаш, ништо не слушам, не те слушнав... Ме разбираш и ти нели? На некој што не му значи тиња интернет, ќе си земе кабелски и ќе си вика дека му е топ. Мене ми значи многу да ми е поквалитетен пред се ради работата и живците да не си ги искинам, додека филмовите кои ги симињам и лимитот ми се на второ место.Точно дека цените се тие. Цените се истите во последниве 3 години. Единствената новост на истите пакети не ни цената, ни брзината на пакетите - туку големината (и тоа со мизерни 10-30GB) - да бидеме реални.
На прашањето дека никој не ме терал, одговорот е ДА - бев приморан. Значи, во нормалниот свет пред да ти истече договорот, провајдерот ти се јавува, ти одвојува време да анализира колку си задоволен, кои ти се потребите, и да ти понуди продолжување на договорот или некоја нова попримамлива опција. Признавам дека е моја грешка, и дека јас се ослонив многу на нормалниот свет, па последниот пат бев шокиран кога ми кажаа дека договорот ми истекол - и автоматски ми е направен нов договор на 1 година.
Е тоа драг мој Јане се вика РЕКЕТ!!!!
Истотака во примерот А и Б што го дадов со моментални понуди на пазарот незнам дали ги примети само неколкуте стотки (кои во Т понудата што се скоро дупло или 800ден.) или ги спореди и пакетите (30GB / 6Mbps и 200GB / 8Mbps + кабловска). Не е работата дека тие пари ќе се потрошат во првото излегување во град (може да се потрошат и само на загревање пред град (веруј ми не си ласкам :music3: )) работата е да се размисли зошто би дал 800 денари плус за услуга со која што добивам помалку. Градски муабет: Ако 1 литар виски (најсоодветен пијалак со цените на АДСЛ) чини 1000 денари, дали би дал ти 1800 за 300ml? Се надевам ми ја разбираш логиката.
Е сега квалитетот е друга сторија. Како што прочита и во претходниот мој пост “Не дека не се квалитетни, ама стварно доста беше дерење“. Верувај ми дека Т не е единствената компанија која е квалитетна.
Морам да се навратам на товојот пост околу големината на пакетот и дека 150GB ти се малку. Јас имам 30GB за 1799денари, а би имал (се надевам наскоро) 200GB за 999 денари. Двете понуди се тотално обратно пропорционални.
ПС: Да одговорам на твојата прва реченица - Постот не беше напишан за да докажам нешто туку само да анализирам и споредам. Докажување не е потребно - секој сам може да си заклучи и да си одбере. Се надевам нема погрешно да се сфатиме.
Прво нека го донесат, па нека го качат. Не ми е јасно, 4-5 до сега ми се јавиле да ме прашаат дали сакам да ми активираат оптички пакет, ми дрндаат како навиени што карактеристики има иако ги прекинувам со тоа што им викам запознаен сум, и на крај разговорот се сведува на "А дали знаете дека немате покриеност кај мојата зграда?" (ова јас им го кажувам) и таква збунета незнае што да каже, ќе се извини и ќе спушти слушалка... Може да се толку идиоти?Koga?