Martin Ramadan
RamDagaDam
Мене уште сега ми пуштија 30 гб, успорен ми беше нетот од 10-ти февруари го надминав лимитот и сега гледам ок е брзината.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам што сакаш да докажеш, цените се тие, пакетите се тие, никој никого не тера со сила, така? Јас искрено мечтаам по оптичките пакети и да имам брзина 40мбпс, али кујзнае кога ќе стават кај мене и се мачам со 10мбпс. Лимитот ме нервира, факт е тоа, 150гб за ништо не стигаат, ама кога ќе ги споредам од една страна квалитетот на услугата, и константната брзина, наспрема неколку стотки поефтиниот пакет на другите оператори (???прашање е дали е поефтин???), секако дека ќе изберам квалитет и брзина, зашто неколку стотки колку што е разликата ги трошиш на едно искачање така? А вака барем ќе уживаш цел месец во нешто поквалитетно.
хд филмовите од 720p се околу 5гб, а има и енкодери што прават ~3гб 720p со губење на квалитет од 5-10%Еден хд филм ти е 10 гига. Игрите сите по 10 гига. Пресметај што можам јас у еден месец да напраам со 150. За ништо не стигаат, цел месец се стискам и пак еве ми е успорен...И за сите пакети дупло а за тие што највеќе плаќаат нема дупло, ебате математиката.
ќе треба ХДД-а од 2 тб секој месец да зема чоек и да си ги реди во шкафот (како книги)![]()
Оптикот ќе го качат од 300 на 500гб.