Martin Ramadan
RamDagaDam
- Член од
- 17 декември 2008
- Мислења
- 133
- Поени од реакции
- 19
Мене уште сега ми пуштија 30 гб, успорен ми беше нетот од 10-ти февруари го надминав лимитот и сега гледам ок е брзината.
Точно дека цените се тие. Цените се истите во последниве 3 години. Единствената новост на истите пакети не ни цената, ни брзината на пакетите - туку големината (и тоа со мизерни 10-30GB) - да бидеме реални.Незнам што сакаш да докажеш, цените се тие, пакетите се тие, никој никого не тера со сила, така? Јас искрено мечтаам по оптичките пакети и да имам брзина 40мбпс, али кујзнае кога ќе стават кај мене и се мачам со 10мбпс. Лимитот ме нервира, факт е тоа, 150гб за ништо не стигаат, ама кога ќе ги споредам од една страна квалитетот на услугата, и константната брзина, наспрема неколку стотки поефтиниот пакет на другите оператори (???прашање е дали е поефтин???), секако дека ќе изберам квалитет и брзина, зашто неколку стотки колку што е разликата ги трошиш на едно искачање така? А вака барем ќе уживаш цел месец во нешто поквалитетно.
хд филмовите од 720p се околу 5гб, а има и енкодери што прават ~3гб 720p со губење на квалитет од 5-10%Еден хд филм ти е 10 гига. Игрите сите по 10 гига. Пресметај што можам јас у еден месец да напраам со 150. За ништо не стигаат, цел месец се стискам и пак еве ми е успорен...И за сите пакети дупло а за тие што највеќе плаќаат нема дупло, ебате математиката.
:pos2: у право си,незнам ја да имам 300гб или повеќе,на што би ги истрошилќе треба ХДД-а од 2 тб секој месец да зема чоек и да си ги реди во шкафот (како книги)
Koga?Оптикот ќе го качат од 300 на 500гб.