Јас имам 150 гига, а 100% немам потрошено повеќе од 100 и успорен ми е нетот ептен. Значи повеќе не има, не сум сам. До сега не сум имал никаков проблем и според мене се најдобриот интернет провајдер али ова месецов што се случи ми иде на нерви...Мене овој месец ми се успори нетот на 10 гига.Зошто немам 15?
Незнам што сакаш да докажеш, цените се тие, пакетите се тие, никој никого не тера со сила, така? Јас искрено мечтаам по оптичките пакети и да имам брзина 40мбпс, али кујзнае кога ќе стават кај мене и се мачам со 10мбпс. Лимитот ме нервира, факт е тоа, 150гб за ништо не стигаат, ама кога ќе ги споредам од една страна квалитетот на услугата, и константната брзина, наспрема неколку стотки поефтиниот пакет на другите оператори (???прашање е дали е поефтин???), секако дека ќе изберам квалитет и брзина, зашто неколку стотки колку што е разликата ги трошиш на едно искачање така? А вака барем ќе уживаш цел месец во нешто поквалитетно.Интересно е што Т-Home ќе ги зголемат пакетите, незнаеме какава ќе биде брзината и кои ограничувања ќе ги имаме (мислам на torrent download), а цените остануваат исти. Да бев некој којшто нема појма од маркетинг и менаџмент ќе речев дека опциите со зголемени пакети се супер.... но...... Дали навистина сакате да добите плус 10, 20, 30GB интернет за истата цена или сакате да добиете плус 10, 20, 30GB интернет за пониска цена. Размислете што добиваат Т-Home а што добивате вие? Секое префрлање на нов пакет значи нов договор. До сега беше 12 месеци а гледам дека почнуваат да размислуваат и на 18 и на 24 месеци во семејството Т.
Мала споредба....
А. Користам Call and Surf Comfort на Т-Home и месечно имам 30 очајни гигабајти (6Mb/sec), и 500 минути за телефон (во кои сигурен сум дека во цената се пресметани 600те денари за приклучок) - плаќам, без 1 денар, 1800 денари месечно.
Б. Би користел Triple Play Extra на Cabletel со 200GB (8Mb/sec) + кабелска телевизија + телефон без претплата (колку зборуваш толку плаќаш) и сето тоа за 1000 денари.
You do the math.... btw T-home тарифа минута разговор дневна тарифа (пошто ретко кога се врти на фиксен од 20-08 часот) = 1,18-1,36 ден./мин, Cabletel = 0,9 денари.
Додека беа монопол си викав јбг нема каде па ме крадеа како ќе стигнеа - ама сега џабе им се рекламите за Т-Клубовите, и приказните колку ние им вредиме. Да вредевме толку Т-home како најголема компанија по логиката на нештата ќе имаше најниски цени, а тие од секогаш биле најскапи. Не дека не се квалитетни, ама стварно доста беше дерење- па не сме глупи . На крајот можам само да заклучам дека сами си направија да постанеме Т-Анти. :baeh: Т :baeh:
ќе треба некој дополнителен чекор да направишКонечно ке ги опорават лимитите, туку јас имам едно прашање. Имам 3 макс веке долго време но имам случено само еден договор, моментално сум лимитиран на 25 гига бидејки го немам продолжено јас лично. Прашањето ми е дали ке ми биде зголемен лимитот на 60 без продолжување на договор.
не верувам да биде така овој пат бидејќи јасно е кажано на фб дека сите корисници што ги користат МОМЕНТАЛНИТЕ услуги автоматски ќе си добијат двојно повеќе сообраќајА шо ако им текне зголемување лимити под услов да се продолжи договорот на уште една година, т.е. на три години?
ај сеа не претерувајЛимитот ме нервира, факт е тоа, 150гб за ништо не стигаат
тоа за нив е дуплоsutraci sve posledni im teknuvaat so ponudi, od sto se skrzavi posledniot paket od 150gb go zgolemuvaat na 250gb...
Еден хд филм ти е 10 гига. Игрите сите по 10 гига. Пресметај што можам јас у еден месец да напраам со 150. За ништо не стигаат, цел месец се стискам и пак еве ми е успорен...И за сите пакети дупло а за тие што највеќе плаќаат нема дупло, ебате математиката.ај сеа не претерувај
секој со своите потреби ама 150гб да кажеш дека за ништо не стигаат... премногу бараш
и + земаат по 3-4000 евра плата а ние 10 пати помалку (значи ние треба да плаќаме по 5 евра за флет и оптички) ама то на 36 октомвриТребаше досега да има намалуање на цените на пакетите и сите пакети да бидат со неограничен интернет.
Проблемот е до нашите раководители ,директори... кои работат во T-Home тие ги прават работите да одат бавно кај нас ,ги советуваат газдите дека сме овци за стрижење и затоа имаме цени исти како во германија каде интернетот таму е поквалитетен и имаат неограничен интернет а не како тука ограничен.
Кај мене 1 недела е спор...^na celo Tetovo im se uspori brzinata,bez da pominat limit.Znaci ova se sluci pred 3-4 dena,a denes popladne brzinata se vrati