Battlestar Galactica

R

RAYTHEON23

Гостин
nisto...nema bolje od STAR TRECK serija..so patrick stewart ova drugovo ne mi se dopaga

D

D_NazGUL

Гостин
The End!

Епа ете се симиња последната дупла епизода. Заврши и оваа одлична серија. Се надевам ќе искочи во скоро време некоја друга одлична СФ.
So say we all!

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
150,000 years later...

Baltar и Caprica Six како анѓели напиша:
"All of this has happened before.."
- .. but the question remains: does all of this have to happen again?
Одличен крај на одлична серија.. ама, колку и да беше добра епизодава, сепак е последна.

:cuc: на најдобрата серија некогаш направена.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Лелеее колку ѕверско беше. Аууу :drk: Нека направат ново продужение од тоа баш на крајот рече се се случило претходно можеби ќе се случи пак па се надевам ќе се случи пак.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
150,000 years later...

Одличен крај на одлична серија.. ама, колку и да беше добра епизодава, сепак е последна.

:cuc: на најдобрата серија некогаш направена.
Да стварно е една од најдобрите ако не и најдобра SF серија на сите времиња и може е добро што не одолговлекуваа тука се заврши според мене сосем на време. Ама не очајувајте :) разбрав дека ќе имало и некоја spin off серија од BSG:
http://www.starpulse.com/news/index.php/2009/03/10/battlestar_galactica_spin_off_caprica_to_21

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
ау прекрасен крај на серијава
се надевам ќе излезе некоја серија во иднина вака добра

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Крајот ме разочара. Едноставно не си останаа доследни до самиот крај.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ја следев серијава повеќе од навика отколку што мислев дека е нешто посебно. На почетокот имаше потенцијал, но почнаа премногу да забегуваат во некаква sci fi драма. Имаше премногу епизоди кои беа досадни, двајца мои другари се откажаа од гледање уште во 3-та сезона.

Крајот, ништо посебно, за мене дури и лошо. Гледам по форумиве, колку што мислат дека добро заврши, толку, а можда и повеќе, мислат дека беше безвеза.
Некако ми делуваше избрзано, одговори кои требаа да се одговорат останаа нејасни, а обидот да се објаснат со богови, анѓели, срања, ...lame. Исчезнувањето на Starbuck, нејќам ни да почнувам. Почнаа дури да се заебаваат со теории по форумиве за тоа. Eве еден коментар со кој се согласувам:

What about Kara Thrace being "the harbinger of death"?

A typical senate that couldn't agree on what to have for lunch just go with Lee's suggestion of sending the fleet into the Sun because they didn't need technology anymore? Sure until the population gets wiped out by a flu epidemic.

Cavil, who had been so determined to destory the humans just stops and pauses to listen to Gaius' rambling about a higher power? Then considers the proposal and then just eats a bullet? L - A - M - E !

Adama spends the rest of his days a blubbering hermit and everyone decides to go live on their own continent because they are just "sick of people"?

Angels? Need I say more? ARE YOU FRAKKIN' KIDDING ME?!

Крајна оценка од мене за серијава 7/10.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе да ве израдувам малце. Како што прочитав почнала да се прави нова серија наречена battlestar galactica the plan што ќе е како ќе е не знам ама прилично старава постава ќе биде.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Луѓе да ве израдувам малце. Како што прочитав почнала да се прави нова серија наречена battlestar galactica the plan што ќе е како ќе е не знам ама прилично старава постава ќе биде.
Не е нова серија, туку филм од типот на BSG: Razor.
Режисер: Edward James Olmos.. закон :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Абе имаш нова серија ама се вика Caprica. Пилот фимот ти испаѓа во Април. А The Plan ти е филм.

D

D_NazGUL

Гостин
Battlestar: The Plan

Battlestar: The Plan е филм кој се спрема да искочи негде у јуни годинава, а меѓу другите ќе се појават следниве:
1. Edward James Olmos - АДАМА (и режисер е еистовремено)
2. Dean Stockwell - КАЛВИЛ
3. Michael Hogan - ТАЈ
4. Michael Trucco - АНДЕРС
Ова не е продужеток на серијата туку опфаќа временски период од почеток на серијалот до некаде втора сезона само што ќе биде од перспектива на Сајлонците.

FRAKIN AWESOME!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе имаш нова серија ама се вика Caprica. Пилот фимот ти испаѓа во Април. А The Plan ти е филм.
Абе тоа каприка нема да биде исто. Нема да е истата постава.

Neno-WH

Anyone interested?
Член од
21 септември 2008
Мислења
281
Поени од реакции
17
Конечно и пилот епизодата од новата серија базирана на Галактика- Каприка. Торентот е прилично нов но слабо со сидери е. Пробајте јас ја оставив да се симнува колку и да и треба.

Едитирано од модератор: линкови од торенти јавно не се дозволени.

Kajgana Shop

На врв Bottom