Battlestar Galactica

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Конечно и пилот епизодата од новата серија базирана на Галактика- Каприка. Торентот е прилично нов но слабо со сидери е. Пробајте јас ја оставив да се симнува колку и да и треба.

Едитирано од модератор: линкови од торенти јавно не се дозволени.
Епа симни си ја директно бе друже барем денес не е проблем не се мачиш ни да чекаш ни ништо.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ау, лошо..

Во споредба со пилот-епизодата на BSG, нулта-епизодата на Caprica e.. нула :)

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Filmot e zakon------>:zver:
Site so go sakate i gledate via film probajte da igrajte OGame i igrata kako filmot e zakon
www.ogame.org

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ау, лошо..

Во споредба со пилот-епизодата на BSG, нулта-епизодата на Caprica e.. нула :)
Никогаш нема да го постигне тоа со Галактика што беше. 100% ќе биде друга приказна и нема да има многу работи со борбени ѕвезди, а и уште една работа е што поставата не е иста.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
pa da Caprica pilot epizodata (inace dupala e od saat i pol) kako sto najavija ke bide popriemciva za obicnata publika t.e. ne samo za klasicnite BSG fanovi i povekje e drama nego klasicna SF , zatoa ke pocekame uste malku do ST 11 a posle...koj znae :) .

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Само што го изгледав филмот

Battlestar Galactica - The Plan

очекував нешто ново но ништо од тоа...само нафрлани сцени од серијалот...... некоја си сентимантална приказна.....и го заебале целотодејствие на серијата...
....ќе заборавев.....и на два три пати се гледаат цицки....тоа е новото...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Само што го изгледав филмот

Battlestar Galactica - The Plan

очекував нешто ново но ништо од тоа...само нафрлани сцени од серијалот...... некоја си сентимантална приказна.....и го заебале целотодејствие на серијата...
....ќе заборавев.....и на два три пати се гледаат цицки....тоа е новото...
Епа што се буниш тогаш, вреди да се гледа.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Епа што се буниш тогаш, вреди да се гледа.
Not if you like watching naked dudes as well :)

И јас очекував повеќе од филмот, ама Еди докажа дека колку што е добар глумец, толку е и лош режисер.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Се изнаслушав препораки за серијава, па почнав демек да ја гледам (2те епизоди од минисеријата и првите 5-6 епизоди од првата сезона). Досега повеќе ми личи на некоја шпанска сапуница, одколку на добра sci-fi серија. Сеа ме интересираше едно:
Ќе се среди нешто во понатамошни епизоди/сезони, или сите епизоди им се ко првиве 5-6? Незнам дали вреди да продолжам да ја гледам воопшто, ама ептен многу луѓе ми ја препорачаа. :)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Сакам да почнам да ја гледам, но не можам да го најдам филмот, ако може некој линк/торент да ми прати на профил пошо гледам забрането е овде:smir: Фала :D

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
Може ли некој да ми каже колку сезони има и по колку епизоди во една сезона. Плус, дали филмот за кој што се зборува е оној стариот(70ти-80ти години, не сум сигурен), оригинал, или имаат некој друг снимено.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Може ли некој да ми каже колку сезони има и по колку епизоди во една сезона. Плус, дали филмот за кој што се зборува е оној стариот(70ти-80ти години, не сум сигурен), оригинал, или имаат некој друг снимено.
4 Сезони. По 15-20 епизоди во сезона просечно. Не знам точно за кој филм зборуваат. Во 70-80 години имаше стара серија. Прво мислам некаде во 70тите беше оргиналната серија па во 80ти имаше неуспешен римејк па од 2003 почна серијата за која се зборуваше тука.

Под филмот можеби се мисли на мини-серијата/пилотот на најновата серија кој се состоеше од една или две подолги епизоди пред првата сезона. Секако мислам дека имаше и подолги епизоди/филмови по првата сезона. Razor или така нешто. Но тие воглавно мислам покриваа приказна што се случуваше помеѓу сезоните и мислам не се толку важни за целокупната приказна. Јас барем не ги гледав. Гледав само некои веб-епизоди од по 3-4 минути(x10).

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
Благодарам, сега ке имам што да правам :tv:

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
Малку досадно се одвиваат работите во мини серијата,но серијата е супер

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Најавија нова спин-офф серија која ќе се занимава со првата војна...

"Battlestar Galactica: Blood and Chrome" (2011)

Интересно звучи, Каприка пилотот го гледав и не ме убеди да ја гледам серијата, изгледа досадна и чудна, у што нема ништо лошо, напротив ако тоа воедно значи и добра, што не е случај со Каприка изгледа...

Kajgana Shop

На врв Bottom